Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Сламените къщи - уютни и устойчиви

Снимка: barbali.bg
Помните ли приказката за трите прасенца, в която вълкът не успява да разруши къщичката само на това, което си я построило с тухли? Оказва се обаче, че сламените къщи са също толкова надеждни, колкото и традиционните, а освен това са и екологични, тъй като се използват естествени материали. У нас все още са малко хората, които избират да живеят в тях, но идеята намира все повече поддръжници.

За много хора строителството с естествени материали е рисковано, но всъщност автентичните къщи като тези в Боженци, Копривщица и други места в страната, доказват, че те са също толкова устойчиви, както и тези, за които се използват съвременни суровини. У нас не липсват ентусиасти, които да осъществят идеята за сламена къща.

Живеещите в сламени къщи коментират, че атмосферата в тях е изключително уютна, а използването на естествени материали допринася за връзката с природата.

Още по темата - чуйте в репортажа на Златина Йовкова.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Еко тенденциите в модата - все по-актуални

Абитуриентската седмица в "Радиоприемница" продължава, а когато става дума за балове, неизменно се говори за мода, дрехи, цветове, платове и блясък. Днес, обаче, решихме да обърнем внимание на еко материалите в модата и отношението на дизайнерите и потребителите към тях.   Наш гост бе Наталия Абилдина, организатор на Sofia Green Fashion Days - модното..

публикувано на 25.04.18 в 15:27

Почистват графити от обществено значими места в София

Колоните на столичния храм "Свети Седмочисленици" бяха почистени от графити от екип на Столичния инспекторат. За изтриването на боята се използва щадяща за природата технология. Това каза за радио София  Анета Савова  от "Връзки с обществеността" в Столичния инспекторат.  Това е една машина за почистване на графити и драсканици на обществено..

публикувано на 25.04.18 в 15:25

Модата (се) учи и променя светогледа

Абитуриентският бал винаги е бил емоционално и незабравимо събитие. Но все се питам защо той е емоция повече на родителите, а не на децата. Често пъти това се прави в безумно големи мащаби и понякога вкусът отсъства. С такъв коментар Татяна Георгиева навлезе в седмичната тематична линия на Радиоприемница . Татяна Георгиева е..

публикувано на 25.04.18 в 14:50

Инж. Симеон Славчев: Новата система за прием в първи клас затруднява родителите

След приемането на новите правила за прием в първи клас от Столичния общински съвет водещ критерии става близостта на училището до постоянния или настоящ адрес на децата. Децата се разделят на 4 групи, в зависимост от това, колко време са живяли на съответния адрес (постоянен или настоящ). Същевременно отпадна критерият адрес на месторабота на родителя...

публикувано на 25.04.18 в 14:44

Тодор Колев в „Кино по никое време“

Третото поредно издание на най-големия университетски филм фест - "Кино по никое време" вече стартира. И тази година публиката ще има възможността да се наслади на качествени български продукции напълно безплатно - независимо в кой университет учите, необходимо е само да представите студентски документ (студентска книжка/карта). Мястото е познатата..

публикувано на 25.04.18 в 13:34