Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Организират протест срещу частните съдебни изпълнители

Гражданско движение “Покана за доброволно изпълнение“, съвместно с други граждански организации и движения, организират протест в София срещу съдилищата, частните съдебни изпълнители, банките, лихварите и монополистите. Протестните действия започват в 18:00 часа пред Съдебната палата в София. Протести ще има и в други градове в страната.

Повече за протеста, обявен на пресконференцията на движението - чуйте от репортажа на Добромира Мицева.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Ремонтът на бул. "Монтевидео" продължава

Ремонтът на бул. "Монтевидео" продължава. Отсечката се изгражда наново с четири платна, тротоари, улично осветление и изцяло подменена инфраструктура - нова канализация и водопровод. От Столичната община твърдят, че постепенно ще започне да се пуска движението по булеварда. В момента се работи активно в участъка пред Нов български университет...

публикувано на 17.10.17 в 19:13

„Поезия в метрото“ представя поети от 12 страни

От 23 октомври до 3-ти декември във вагоните на софийското метро и в източния коридор на метростанция “Софийски университет”, столичани и гостите на София ще могат да се насладят на творчеството на поети от 12 страни. Инициативата „Поезия в метрото“ е на Полския институт в София и се провежда за втора поредна година. Тази година можем да видим не само..

публикувано на 17.10.17 в 18:46

Чешка компания ще достави 13 нови трамваи за София

Чешка компания спечели обществената поръчка на Столичната община и ще достави 13 нови нископодови трамваи. Възложител на поръчката за доставка е общинското дружество "Столичен електротранспорт". Чешката компания е събрала  94,22 точки, офертата й е на стойност 44 796 377, 36 лева без ДДС. Финансирането се осигурява по проект "Интегриран столичен..

публикувано на 17.10.17 в 18:04

АЕЖ: Политическият натиск върху медиите се завръща

Политическият натиск върху медиите се завръща, а свободата на словото се влошава. Това сочи четвъртото тематично онлайн изследване за свободата на словото в България, организиорано от Асоциацията на европейските журналисти у нас. При представянето на резултатите от изследването, наречено „Журналистика без натиск 4.0“, беше показан и докладът, изготвен от..

публикувано на 17.10.17 в 18:01

"София симфоникс" на Любка Биаджони открива творческия си сезон с концерт в Мюнхен

Само след седмица - на 22 октомври, в зала "Херкулес" в Мюнхен, създаденият и дирижиран от Любка Биаджони оркестър "София симфоникс" ще открие своя пореден творчески сезон. За началото е предвидено полусценичното представяне на операта "Травиата" от Верди - запазена марка на маестра Биаджони, добре позната е на публиката в София, която за първи път я..

публикувано на 17.10.17 в 17:34