Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Организират протест срещу частните съдебни изпълнители

Гражданско движение “Покана за доброволно изпълнение“, съвместно с други граждански организации и движения, организират протест в София срещу съдилищата, частните съдебни изпълнители, банките, лихварите и монополистите. Протестните действия започват в 18:00 часа пред Съдебната палата в София. Протести ще има и в други градове в страната.

Повече за протеста, обявен на пресконференцията на движението - чуйте от репортажа на Добромира Мицева.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Почистват графити от обществено значими места в София

Колоните на столичния храм "Свети Седмочисленици" бяха почистени от графити от екип на Столичния инспекторат. За изтриването на боята се използва щадяща за природата технология. Това каза за радио София  Анета Савова  от "Връзки с обществеността" в Столичния инспекторат.  Това е една машина за почистване на графити и драсканици на обществено..

публикувано на 25.04.18 в 15:25

Модата (се) учи и променя светогледа

Абитуриентският бал винаги е бил емоционално и незабравимо събитие. Но все се питам защо той е емоция повече на родителите, а не на децата. Често пъти това се прави в безумно големи мащаби и понякога вкусът отсъства. С такъв коментар Татяна Георгиева навлезе в седмичната тематична линия на Радиоприемница . Татяна Георгиева е..

публикувано на 25.04.18 в 14:50

Инж. Симеон Славчев: Новата система за прием в първи клас затруднява родителите

След приемането на новите правила за прием в първи клас от Столичния общински съвет водещ критерии става близостта на училището до постоянния или настоящ адрес на децата. Децата се разделят на 4 групи, в зависимост от това, колко време са живяли на съответния адрес (постоянен или настоящ). Същевременно отпадна критерият адрес на месторабота на родителя...

публикувано на 25.04.18 в 14:44

Тодор Колев в „Кино по никое време“

Третото поредно издание на най-големия университетски филм фест - "Кино по никое време" вече стартира. И тази година публиката ще има възможността да се наслади на качествени български продукции напълно безплатно - независимо в кой университет учите, необходимо е само да представите студентски документ (студентска книжка/карта). Мястото е познатата..

публикувано на 25.04.18 в 13:34

Софийската филхармония кани всички да съпреживеят явлението Моцарт

Артистичното семейство Павел и Милена Златарови - концерт-майстор и водач на виолите в Софийската филхармония, ще бъдат солисти в концерта на Софийската филхармония на 29 април в зала “България”. С неповторимия си стил на музициране те ще представят силата на Моцартовия ефект върху публиката.  Моцартовият ефект е установен в средата на 90-те..

публикувано на 25.04.18 в 12:30