Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

БНБ пуска монета за Благовещение

Българската народна банка пуска от днес в обращение нова златна възпоменателна монета "Благовещение".

Това е единствената златна монета за 2017 г. Тя вече се продава на касите на Централната банка срещу 920 лева. Изработена е от инвестиционно злато, номиналът й е 100 лева и тежи 8.64 грама. Автори на дизайна на монетата са Пламен Чернев и Преслав Чернев.

Очакванията са да бъде не само за колекционерите, но и за широката публика, за ознаменуване на събитието, което се чества от Българската православна църква на 25-и март – Благовещение, или Благовец. На лицето на монетата е изобразена емблемата на Българската народна банка, а на обратната страна е иконично изображение на Богородица и Архангел Гавраил, съобщаващ ѝ благата вест за светото зачатие.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Почистват графити от обществено значими места в София

Колоните на столичния храм "Свети Седмочисленици" бяха почистени от графити от екип на Столичния инспекторат. За изтриването на боята се използва щадяща за природата технология. Това каза за радио София  Анета Савова  от "Връзки с обществеността" в Столичния инспекторат.  Това е една машина за почистване на графити и драсканици на обществено..

публикувано на 25.04.18 в 15:25

Модата (се) учи и променя светогледа

Абитуриентският бал винаги е бил емоционално и незабравимо събитие. Но все се питам защо той е емоция повече на родителите, а не на децата. Често пъти това се прави в безумно големи мащаби и понякога вкусът отсъства. С такъв коментар Татяна Георгиева навлезе в седмичната тематична линия на Радиоприемница . Татяна Георгиева е..

публикувано на 25.04.18 в 14:50

Инж. Симеон Славчев: Новата система за прием в първи клас затруднява родителите

След приемането на новите правила за прием в първи клас от Столичния общински съвет водещ критерии става близостта на училището до постоянния или настоящ адрес на децата. Децата се разделят на 4 групи, в зависимост от това, колко време са живяли на съответния адрес (постоянен или настоящ). Същевременно отпадна критерият адрес на месторабота на родителя...

публикувано на 25.04.18 в 14:44

Тодор Колев в „Кино по никое време“

Третото поредно издание на най-големия университетски филм фест - "Кино по никое време" вече стартира. И тази година публиката ще има възможността да се наслади на качествени български продукции напълно безплатно - независимо в кой университет учите, необходимо е само да представите студентски документ (студентска книжка/карта). Мястото е познатата..

публикувано на 25.04.18 в 13:34

Софийската филхармония кани всички да съпреживеят явлението Моцарт

Артистичното семейство Павел и Милена Златарови - концерт-майстор и водач на виолите в Софийската филхармония, ще бъдат солисти в концерта на Софийската филхармония на 29 април в зала “България”. С неповторимия си стил на музициране те ще представят силата на Моцартовия ефект върху публиката.  Моцартовият ефект е установен в средата на 90-те..

публикувано на 25.04.18 в 12:30