Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Веселин Асенов:

Увеличават се хората, които избират домашен любимец от приют

Днес, 04. 04. 17 г., се отбелязва Денят на бездомните животни. Този ден се чества от 2011 година.

Но само отбелязване на този ден не е достатъчно. Трябва да са налице човечност и реални действия в тяхна полза. Животните са живи същества, а не играчки, които да захвърлим, когато ни хрумне. Макар повечето от българските четириноги бездомни да се осиновяват в чужбина, в последните няколко години осиновяванията в България също са факт. 

Кучетата, осиновени от приют за бездомни животни, също могат да бъдат добър домашен любимец, а не само породистите кучета! Това отбеляза за Радио София Веселин Асенов - директор на приюта за бездомни кучета „Екоравновесие“. Той говори и за помощта, която всеки един от нас може да окаже на животните в приюта.

Повече за грижите за бездомните животни чуйте от репортажа.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Божидара в сцена от клипа към песента

Божидара Симеонова окуражава абитуриентите с песента си "Светът ни очаква"

В „Шоколад“ е време за музикална премиера. В студиото ни гостува Божидара Симеонова с песента си Светът ни очаква . Като идея и демо запис песента е отпреди около 2 години, но сега пътят към публиката преминава през професионален запис, видеосклип и подобаваща премиера. Музиката е на самата Божидара, а текстът е на майка ѝ – Лина Борджиева...

публикувано на 27.05.19 в 13:35

"Аладин" на Гай Ричи идва с нови и вълнуващи приключения

"Аладин" е една от емблематичните класически истории на "Disney", която се завръща за нов живот, пречупен през призмата на режисьора Гай Ричи.   Брилянтна актьорска игра, пленителни визуални ефекти и изключително вълшебство ще видят зрителите в новата дългоочаквана продукция, заснета на многобройни екзотични локации.  Това е една завладяваща..

публикувано на 27.05.19 в 11:38

Млади таланти излизат пред публика на живо, без "фейсбук маски"

Ако откликнете на поредната покана за събитие под наслов „Да свалим Facebook маските" , ще се срещнете с невиртуални приятели и ще се запознаете с нови. В това уверяват организаторите, като за целта са предвидени сценични изяви – песни и танци, към които публиката в Студио 5 на НДК е приканена да се присъедини. Моментът е фиксиран за 31 май вечерта...

публикувано на 27.05.19 в 11:28

Д-р София Ангелова: Няма безвредно пушене

Националната асоциация за профилактика на белодробни болести започва кампания за безплатно изследване за пушачи Каква е разликата във влиянието на конвенционалните цигари и т. нар. бездимни цигари върху здравето ни? Навлизането им на пазара и все по-широката им употреба, става повод Националната асоциация за профилактика на белодробни болести..

публикувано на 26.05.19 в 15:10
Доц. Атанас Мангъров

Ваксина срещу варицела не можеш да си купиш в България, заради бюрокрация

Варицелата по нищо не се различава от морбили като тежест и продължителност на заболяването. Това каза в интервю за Радио София доц. Атанас Мангъров - началник на Детското отделение в столичната Специализирана болница по инфекциозни и паразитни болести "Проф. Иван Киров". По думите му, от началото на годината до началото на месец май в страната има..

публикувано на 26.05.19 в 11:25
Щастие има не само на сцената...

С тромбона си Георги Корназов разказва истории от България

Последният майски Слънчев джаз+ започва с три джаз-дами и техните формации. Ники Парот и Тиерни Сътън имат френски привкус в пиесите си, а Сесил Верни въвежда в темата за небесните селения, която Брад Мелдау развива в новия си албум и с когото продължаваме. Частите и чакрите в човешкото тяло, изсвирени от баса и изпяти с гласа на Есперанса..

публикувано на 26.05.19 в 07:20
Майя Викторова

Информация за превенция и за пациенти предлага новият сайт диабет.бг

За едно от социално значимите заболявания – диабета, сме говорили нееднократно в Часът на здравето .  Статистиката и изводите на специалистите сочат, че в световен мащаб 1 от 11 възрастни  страда от диабет, а на всеки 6 секунди един човек губи живота си вследствие на заболяването. В България диабетиците са около половин милион души. Ако не се..

обновено на 25.05.19 в 15:35