Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Веселин Асенов:

Увеличават се хората, които избират домашен любимец от приют

Днес, 04. 04. 17 г., се отбелязва Денят на бездомните животни. Този ден се чества от 2011 година.

Но само отбелязване на този ден не е достатъчно. Трябва да са налице човечност и реални действия в тяхна полза. Животните са живи същества, а не играчки, които да захвърлим, когато ни хрумне. Макар повечето от българските четириноги бездомни да се осиновяват в чужбина, в последните няколко години осиновяванията в България също са факт. 

Кучетата, осиновени от приют за бездомни животни, също могат да бъдат добър домашен любимец, а не само породистите кучета! Това отбеляза за Радио София Веселин Асенов - директор на приюта за бездомни кучета „Екоравновесие“. Той говори и за помощта, която всеки един от нас може да окаже на животните в приюта.

Повече за грижите за бездомните животни чуйте от репортажа.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Startup Europe Summit гради мостове между стартъпите и инвеститорите

В София бе открита Startup Europe Summit - среща на високо равнище, посветена на стартиращите предприятия в областта на високите технологии. На форума присъстват над 500 лидери от европейската предприемаческа екосистема, както и представители на всички европейски институции. Фокусът на събитието е върху Централна и Източна Европа и Западните Балкани...

публикувано на 15.11.18 в 16:07

С флашмоб в метрото подкрепиха мъжете, които се борят с рак на простатата

Флашмоб в подкрепа на мъжкото здраве изненада пътниците в метростанция "Сердика". Инициативата под надслов "Подкрепи любимия мъж" е част от кампанията за повишаване информираността за рака на простатата по повод Световния месец за превенция на заболяването.   Облечени с фракове момичетата от Dance Academy и поп певицата Мариана Попова..

публикувано на 15.11.18 в 16:01
От Столичната община явно не искат да виждат такива гледки

Още 4 самопочистващи се тоалетни разполагат в столични градинки

Четири нови градски тоалетни ще има в центъра на София през следващата година. Места, на които ще бъдат разположени са градинките до "Кристал", пространството, което в момента се ремонтира между сградата на Парламента и Софийския университет, както и в близост до църквата "Свети Седмочисленици". Чуйте още по темата.

публикувано на 15.11.18 в 15:25

Търпение и партньорство - ключови за куриерите около Черния петък

Сериозни предизвикателства поставя пазаруването по време на Черния петък. Оборотите рязко нарастват, а заедно с това и обемът на стоките, които трябва да бъдат доставени до клиентите. Търговският директор на една от големите куриерски фирми в България Радослав Крумов гостува в "Радиоприемница", за да обясни повече за куриерската дейност при такива..

публикувано на 15.11.18 в 15:07

България е на първо място по пушене в ЕС

На 15 ноември отбелязваме Международния ден без тютюнопушене.  България, обаче, е на първо място по тютюнопушене в Европейския съюз. У нас процентът на зависими към тютона млади момичета е много по-голям от този на пушещите момчета, съобщи д-р Маша Гавраилова от Сдружение "България без дим".  Здравите специалисти съветват на този ден всеки пушач да..

публикувано на 15.11.18 в 14:35