Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Улично изкуство предизвиква усмивки

Гледай очичките как те гледат от къде ли не

Снимка: Ваню Кръстев
Ако докато се разхождате из града забележите, че някой капчук или някоя плочка ви гледат, не се стряскайте, а се усмихнете. Приемете с радост, че сте станали жертва на Eyebombing и продължете деня си с весело настроение.

Лепенето на пластмасови очички върху елементи от градската среда или Eyebombing е нов вид изкуство, който завладява улиците и сърцата на хората. Ваню Кръстев е българинът, който винаги е въоръжен с пластмасови очички в джоба си и само чака нещо да го вдъхнови. Той има опит като журналист в сферата на информационните технологии, а в момента работи като видеомонтажист. Фотографията и писането на художествени текстове пък са негови хобита. 

Страстта на Ваню към Eyebombing-a тръгва от Дания, където той забелязва за първи път този вид изкуство. Пренася го в родината си с цел да създаде усмивки и да разсее поне малко напрегнатото и твърде умислено ежедневие на хората. Кадри с изкуството на Ваню, публикувани в един от най-големите чуждестранни уебсайтове за забавни снимки, предизвикаха възторг у хората в социалните мрежи. До момента публикацията е посетена от над 28 хиляди души от цял свят, а коментарите са изключително позитивни.

Ваню отправя послание към хората, които искат да последват неговото Eyebombing изкуство: Пожелавам им да се забавляват, да търсят формите, да развиват асоциативно мислене и ако имат потребност за творчество - да се грижат за нея. Тогава тя ще нараства още повече и ще им носи вътрешно удовлетворение. И… не лепете очички там, където вече има очички...

Чуйте повече и вижте някои от снимките на Ваню Кръстев в галерията по-долу.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Алберто Веделаго - Maestro di eleganza

Италианският дизайнер и стилист Алберто Веделаго има 30 години опит на международната модна сцена. Започнал е своята дейност като мениджър във „Форал груп“ (Forall Group), една от големите институции за елегантност "Made in Italy", към която принадлежи „Пал Зилери“ (Pal Zileri). Kоординирал e процесите на изработка, стилизиране и маркетинг, и е..

публикувано на 26.09.18 в 18:13

Основен приоритет на МРРБ ще бъде качеството на строителството

Страната ни ще бъде голяма строителна площадка, на която под светлините на прожекторите ще строим пътища, тунели и мостове и ще разкрасяваме българските градове, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова по време на Осмия дискусионен форум „Строителството през 2019 година - перспективи и предизвикателства“. Подготвя се..

публикувано на 26.09.18 в 17:35

Обсъждат новите здравноосигурителни модели

Два нови здравноосигурителни модела представи министър Кирил Ананиев по време на кръгла маса, посветена на бъдещето на здравеопазването в България. Единият вариант предвижда пълна демонополизация на НЗОК, а другият - задължителна здравна застраховка, освен здравната осигуровка, както и допълнително доброволно застраховане.  Във форума участваха..

публикувано на 26.09.18 в 16:37
Йорданка Фандъкова

Реконструкцията на тунелите под НДК и на бул. „Царица Йоанна“ - сериозно предизвикателство

Сериозно предизвикателство е реконструкцията на двата много големи тунела в София - под НДК и на бул. „Царица Йоанна“. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на Осмия дискусионен форум „Строителството през 2019 година - перспективи и предизвикателства“.  В същото време безотговорното отношение на няколко души компрометира нашата работа -..

публикувано на 26.09.18 в 15:59

Как се промени за 130 години Университетската библиотека „Св. Климент Охридски”

По случай 130-ата годишнина на Университетска библиотека „Св. Климент Охридски” в централното фоайе на Ректората беше открита юбилейната изложба „Университетската библиотека през обектива на двама фотографи”. Кадрите представят любимата библиотека и нейното развитие през годините. Снимките от миналото са на Божидар Карастоянов (1903-1956), който е сред..

публикувано на 26.09.18 в 15:28