Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Улично изкуство предизвиква усмивки

Гледай очичките как те гледат от къде ли не

Снимка: Ваню Кръстев
Ако докато се разхождате из града забележите, че някой капчук или някоя плочка ви гледат, не се стряскайте, а се усмихнете. Приемете с радост, че сте станали жертва на Eyebombing и продължете деня си с весело настроение.

Лепенето на пластмасови очички върху елементи от градската среда или Eyebombing е нов вид изкуство, който завладява улиците и сърцата на хората. Ваню Кръстев е българинът, който винаги е въоръжен с пластмасови очички в джоба си и само чака нещо да го вдъхнови. Той има опит като журналист в сферата на информационните технологии, а в момента работи като видеомонтажист. Фотографията и писането на художествени текстове пък са негови хобита. 

Страстта на Ваню към Eyebombing-a тръгва от Дания, където той забелязва за първи път този вид изкуство. Пренася го в родината си с цел да създаде усмивки и да разсее поне малко напрегнатото и твърде умислено ежедневие на хората. Кадри с изкуството на Ваню, публикувани в един от най-големите чуждестранни уебсайтове за забавни снимки, предизвикаха възторг у хората в социалните мрежи. До момента публикацията е посетена от над 28 хиляди души от цял свят, а коментарите са изключително позитивни.

Ваню отправя послание към хората, които искат да последват неговото Eyebombing изкуство: Пожелавам им да се забавляват, да търсят формите, да развиват асоциативно мислене и ако имат потребност за творчество - да се грижат за нея. Тогава тя ще нараства още повече и ще им носи вътрешно удовлетворение. И… не лепете очички там, където вече има очички...

Чуйте повече и вижте някои от снимките на Ваню Кръстев в галерията по-долу.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ
Архив

Фандъкова призова за засилено полицейско присъствие в Борисовата градина

Като изключително тревожни определи кметът на София Йорданка Фандъкова нападенията от последните дни в центъра на София. Искам да изкажа своята съпричастност към пострадалите. Надявам се наистина хората да видят бързата реакция на полицията и най-вече извършителите да получат съответните наказания , заяви кметът на София. Припомнямe ви, че в..

публикувано на 26.07.17 в 15:33
Д-р Венцислав Грозев

От БЛС отсега искат 330 млн. лева повече в бюджета на НЗОК за 2018 година

Бюджетът на НЗОК за 2018 година би трябвало да бъде увеличен с повече от 330 млн. лева. Това предлагат от Българския лекарски съюз. От организацията искат още   средствата за следващата година в първичната и в специализираната извънболнична помощ да бъдат увеличени с 20-22 на сто, като по този начин ще се осигури по-добро ниво на профилактиката...

публикувано на 26.07.17 в 15:08

Ако има българска матура в Европа, училищата ни ще се препълнят с ученици

Официално бе открита юбилейната 10-та годишна конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина. По традиция откриването се състоя в Аулата на Софийския университет „Климент Охридски” със съдействието на Министерството на образованието и науката. Събитието събра на едно място учители, администратори и приятели на каузата от четири континента, за..

публикувано на 26.07.17 в 14:57

Йорданка Костова - за Вършец с любов и много завладяващи истории

Започваме да ви разказваме за Вършец, където спря в неделя пътуващото ни "Радиокафе". Мястото, където се спира някога и Константин Иречек и възкликва, че Вършец е прочут не само с минералните си води, но и с красивите си жени. Всъщност той е бил провокиран от красивите вили, всички кръстени на цветя (или с женски имена), като пред вила "Трендафила"..

публикувано на 26.07.17 в 11:56

Музейният комплекс - Берковица крие безценни исторически съкровища

Ще ви пренесем в град Берковица, където се намира изключително интересният Музеен комплекс - Берковица. Комлексът е общински културен институт, отговорен за опазването на движимото културно наследство на града и общината. Обгрижва три исторически обекта в града - Художествената галерия, Етнографския музей и Къщата музей "Иван Вазов". Годишно..

публикувано на 26.07.17 в 10:46