Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Менютата на Sofia Restaurant Week - 2 вече са известни

Снимка: restaurantweek.bg
За втори път София ще стане царство на ценителите на добрия вкус, в прекия смисъл на думата. За седмица - от 7 до 13 май, 25 ресторанта ще предлагат добри блюда, но и трябва да демонстрират първокласно обслужване. За тези дни е насрочена Sofia Restaurant Week (Седмица на ресторантите) и за нея в ефира на Радио София разказа Кристин Милнър - организатор на събитието.

Осем ресторанта отличници от първото издание отново са в листата, плюс нови, включително и за вегани или за почитатели на бавното хранене.

При подбора важни са били интересните готвачи, екзотични менюта или авторска кухня, специфичният начин на готвене.

Равносметката от пилотната Седмица на ресторантите (септември 2016): повече от 6000 души дадоха оценка с посещение и дегустация, 2500 бяха регистрирани и от тях 500 дадоха мнение.

Изводите: важно е качеството на предлаганата храна, но важно е и обслужването.

Хората не искат да ядат това, което могат да си сготвят вкъщи. Предпочитат изненадите в съчетанията от вкусове и подправки. Балканската кухня не предизвиква интереса, както по-екзотичните и по-модерните.

Всеки ресторант ще предлага тристепенно меню (за 25 лв.), за което собствениците  са направили средно около 30% отстъпка.

Менютата вече са видими, а резервации ще се правят от 26 април.

В блога на феста ще има статии и истории за всеки ресторант, допълни още Милнър.

Чуйте целия разговор на Добринка Добрева с Кристин Милнър.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Промени за качествено образование обсъждат родители на отворена среща

Отворена среща за обсъждане на проблемите в образованието и на предложения за промяна в системата се провежда днес в градинката зад Паметника на Съветската армия в София. Председателят на Инициативния комитет на Националната гражданска инициатива за качествена и иновативна образователна система Васил Николов обясни пред Радио София, че акцентът на..

публикувано на 17.08.17 в 17:57

В Музея на София разказват приказки за доброто

Днес в Музея за история на София бяха представени приказки за добрината, които често остават неразказани или нечути в забързаното ни ежедневие. Това са истории, свързани с дейността на фондации със социална мисия. Освен приказки за добрината днес беше връчена и една специална награда за корпоративна социална политика. Тази година наградата за социално..

публикувано на 17.08.17 в 16:51

Разумно решение ли е въвеждането на еднопосочни улици в "Надежда"

Организацията на движение в “Надежда“   беше  оптимизирана по предложение на районния кмет - чрез въвеждане на еднопосочно движение  по улиците, заключени между ул. "Хан Кубрат", ул. "Република" и ул. "Христо Силянов".  През ноември 2015 г., районна администрация „Надежда“ изпрати до Постоянната комисия по транспорт към Столичната община..

публикувано на 17.08.17 в 17:40

Най-трудно е приготвянето на храна изцяло от растителни продукти

Тази седмица в рубриката ни "От кухнята на заведенията" ви запознахме с особеностите на приготвянето на храна изцяло от растителни продукти. Всъщност това е най-трудната кухня, посочи Николай Коев от Zavedenia.bg. Той разказа повече за интересните предложения в менюто на ресторант Soul Kitchen. Сред тях е азиатската салата със соба нудли, в която има..

публикувано на 17.08.17 в 15:56

Как се изгражда добра образователна система?

Проблемът с образованието в България е изключително наболял. Това го осъзнават и родители и учители. Според тях, образователната система не отговоря на съвременните потребности и изисквания, затова трябва да се осъществи цялостна реформа. В тази насока има учредени много инициативи от страна и на учители, и на родители. Павлин Петков - бивш учител по..

публикувано на 17.08.17 в 15:10