Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Нафтовоз, ТИР и лека кола се удариха на Околовръстното на София, двама души пострадаха

БГНЕС

Цистерна, превозваща нафта, ТИР и лек автомобил се удариха на Околовръстното шосе на София.

При инцидента пострадаха двама души, които бяха откарани в болнично заведение.

Сигналът за пътния инцидент на Околовръстния път в София, в района на Казичене, бе получен в 16:24 часа. Участъкът от северната тангента на Околовръстното шосе в посока изход към Цариградско шосе бе затворен за движение. Към 19 часа, движението в района на катастрофата се извършва в една лента - в изпреварващата лента.

На място веднага бяха изпратени полицейски и противопожарни екипи. Установен бе теч на нафта. Пожарникари преточиха част от горивото в друга цистерна и започнаха работа по тампониране на пробитата. За опесъчаване на терена, съдействие оказаха специалисти от Столичната община.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Регионалният исторически музей в Перник

Разширяват жилищната зона на пернишкото село Ресник

Да се разшири със 7,3 хектара жилищната зона на пернишкото село Расник, предвижда общият устройствен план на Перник. Нова част ще бъде разположена южно от селото, съобщава БТА. В източна посока пък ще се развива производствената зона, която е с обща площ 2,4 ха. Освен нея, в Расник има две животновъдни ферми, както и кариера за строителни материали...

публикувано на 17.08.17 в 09:17

Вижте местата, където няма да има вода през деня

Ето местата в столицата, които остават без вода днес, 17 август. В кв. „Овча купел“ до 21.00 ч. без вода ще остане районът на улиците „Бойчо Бойчев“, 761-а, 764, 763, „Монтевидео“, „Братя Бартел“, „Димитър Попниколов“, „Иван Радоев“, „Народно хоро“, „Арх. Франк Лойд Райд“, ул. „Драгоман“, „Иван Радоев“, „Народен герой“, ул. „Букет“, бул. „Никола Петков“..

публикувано на 17.08.17 в 09:09

Здраве и стил на живот - избрано от печата

Около 10 хил. неграмотни възрастни над 16-годишни ще се върнат в клас до края на 2018 г., пише ТРУД . Това предвижда планът за действие в изпълнение на Националната стратегия за учене през целия живот, който бе приет от правителството вчера. До края на годината трябва да бъдат усвоени 7.5 от отпуснатите за целиа период общо 25 млн. лв. по ОП “Нов шанс..

публикувано на 17.08.17 в 08:30

Започва поредният слънчев летен ден

Днес ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в източната половина от страната – умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 29° и 34°, съобщават от Националния институт по метрология и хидрология. Над Черноморието ще преобладава..

публикувано на 17.08.17 в 08:15

Арх. Калоянов: Пълзящият процес на бетониране в полза на паркоместата върви с пълна сила

София се промени много. След влизането на България в ЕС започна интензивно строителство на различен тип сгради в столицата. Възниква, обаче, въпросът как предпазваме зелените системи на града от изсичане? Дори вече се говори за съхраняване и увеличаване на зеленото богатство на средата, в която живеем и работим. Това казва в интервю пред БГНЕС д-р арх...

публикувано на 16.08.17 в 11:16