Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Нафтовоз, ТИР и лека кола се удариха на Околовръстното на София, двама души пострадаха

БГНЕС

Цистерна, превозваща нафта, ТИР и лек автомобил се удариха на Околовръстното шосе на София.

При инцидента пострадаха двама души, които бяха откарани в болнично заведение.

Сигналът за пътния инцидент на Околовръстния път в София, в района на Казичене, бе получен в 16:24 часа. Участъкът от северната тангента на Околовръстното шосе в посока изход към Цариградско шосе бе затворен за движение. Към 19 часа, движението в района на катастрофата се извършва в една лента - в изпреварващата лента.

На място веднага бяха изпратени полицейски и противопожарни екипи. Установен бе теч на нафта. Пожарникари преточиха част от горивото в друга цистерна и започнаха работа по тампониране на пробитата. За опесъчаване на терена, съдействие оказаха специалисти от Столичната община.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

ЦГМ пуска летен експресен автобус до Витоша

Увеличават се колите по част от линиите на обществения транспорт, съобщиха от Центъра за градска мобилност (ЦГМ). Нова линия - експресен автобус №163, пуска ЦГМ към планината Витоша през летните почивни дни. Експресът ще допълва съществуващия автобус №63, който ще се движи по маршрута си, както и в момента от понеделник до неделя. Бързата линия ще..

публикувано на 28.06.17 в 19:27

Автори на хайку от САЩ, Германия и България ще се вдъхновяват от софийски пейзажи

Вторият "Международен хайку форум София" ще се състои от 30 юни до 2 юли, съобщават от Столичната библиотека. Тази година събитието отново събира някои от най-изявените чуждестранни и български хайку поети и теоретици на жанра - Дейвид Ланю от САЩ, Щефан Волфшюц от Германия и българските автори Людмила Балабанова, Антоанета Николова, Йордан..

публикувано на 28.06.17 в 17:54

София получава още 2 млн. лв. за председателството на Съвета на ЕС

На днешното си заседание Министерски съвет одобри допълнителни разходи за 2017 г. за изпълнение на мерките за сигурност и обезпечаване на събитията по време на българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. По бюджета на Столична община се разпределят допълнително 2 млн. лв. Целта е да бъдат осигурени минималните изисквания, отнасящи се до..

публикувано на 28.06.17 в 13:32

Удължиха срока за изграждане на интегрираната система за отпадъци на София

Правителството одобри промяна в сроковете за изпълнение на проекта по оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ за изграждането на инсталация за комбинирано производство на енергия с оползотворяване на RDF – трета фаза на интегрирана система от съоръжения за третиране на битовите отпадъци на Столична община. Това решение е взето днес в рамките на..

публикувано на 28.06.17 в 13:15

Бизнес климатът се понижава през юни

През юни общият показател на бизнес климата се понижава с 0.7 пункта спрямо предходния месец в резултат на неблагоприятните мнения на стопанските ръководители в промишлеността и услугите, става ясно от данните на Националния статисти статистически институт. През този месец съставният показател " бизнес климат в строителството " нараства с 2.2 пункта в..

публикувано на 28.06.17 в 11:52