Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Нафтовоз, ТИР и лека кола се удариха на Околовръстното на София, двама души пострадаха

БГНЕС

Цистерна, превозваща нафта, ТИР и лек автомобил се удариха на Околовръстното шосе на София.

При инцидента пострадаха двама души, които бяха откарани в болнично заведение.

Сигналът за пътния инцидент на Околовръстния път в София, в района на Казичене, бе получен в 16:24 часа. Участъкът от северната тангента на Околовръстното шосе в посока изход към Цариградско шосе бе затворен за движение. Към 19 часа, движението в района на катастрофата се извършва в една лента - в изпреварващата лента.

На място веднага бяха изпратени полицейски и противопожарни екипи. Установен бе теч на нафта. Пожарникари преточиха част от горивото в друга цистерна и започнаха работа по тампониране на пробитата. За опесъчаване на терена, съдействие оказаха специалисти от Столичната община.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

СОС извънредно обсъжда сигурността утре преди редовното заседание

Извънредно заседание на Столичния общински съвет (СОС) на тема "Сигурност и обществен ред" ще се състои утре от 10.00 ч. Общинските съветници ще се запознаят с дейността на институциите през изминалата година за опазване на сигурността и обществения ред в столицата, както и с предприетите мерки за настоящата година. Информацията ще бъде представена от..

публикувано на 26.04.17 в 17:20

Редовните наематели на бившите виетнамски общежития може и да бъдат пренастанени

Столичната община търси активно възможности за настаняване на редовните наематели на бившите виетнамски общежития в "Красна поляна". Това съобщи днес кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на строителството на метрото в "Красно село". Жителите на "Красна поляна" от месеци организират протести с искане за премахване на общежитията. Правим всичко..

публикувано на 26.04.17 в 15:10
Слушайте от 14 до 17 часа

В "Ритъмът на столицата" днес очаквайте

Днес се навършват 31 години от аварията в Чернобилската АЕЦ.  В началото на предаването ще чуем интервю на Борислава Лозанова с проф. Добромир Пресианов от Катедра атомна физика към Физическия факултет на Софийския университет за последиците от една от най-тежките аварии в историята на ядрената енергетика. Германо-Българската индустриално-търговска..

публикувано на 26.04.17 в 13:55

Служебният кабинет обсъжда стратегията за демографско развитие и таксите в университетите

Правителството ще разгледа проект на решение за утвърждаване на таксите за кандидатстване и за обучение в държавните висши училища за учебната 2017/2018 г. Служебният кабинет ще обсъди и проект на Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на МВР за 2017 г. за финансирането на проекти, свързани с изпълнението на неотложни мерки за..

публикувано на 26.04.17 в 09:04

Приятен слънчев пролетен ден

Ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд, главно над планинските райони, ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валеж е много малка. Ще духа слаб, по Черноморието до умерен вятър от юг-югоизток. Максимални температури между 20° и 25° . Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще бъде близко до средното за април...

публикувано на 26.04.17 в 08:35