Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Ден на революцията в храненето се отбелязва и България

Джейми Оливър, загледан в светлото бъдеще, към което се стремят революционерите в храненето

От 2005 година насам английският готвач Джейми Оливър е един от най-разпознаваемите в света борци за здравословно хранене при децата. С всяка изминала година движението набира все по-голяма популярност в целия свят. През 2014 година, в рамките на Food Revolution Day или Деня на хранителната революция, са били реализирани 10 000 събития в 121 страни, а посланието на кампанията е достигнало до 1 милиард души само през Twitter. Ежегодно над 250 000 деца от цял свят се включват в неговите кампании и работят по уроците на Джейми.

На 19-20 май 2017 г. в национален мащаб ще се състои българският Food revolution Day. Събитието се провежда успоредно в над 120 страни и България отново ще бъде една от тях.
Известни блогъри, специалисти по храненето, институции, организации, медии, родители и деца - ентусиасти от всякакви области обединяват усилия в една идея, която засяга всички ни -Здравето на нашите деца като пряко отражение на тяхното хранене.

Още за отбелязване на деня у нас може да чуете от интервюто на Петя Зунгорлиева с кулинарния блогър Софи Йотова.ВИЖТЕ ОЩЕ

България срещу Унгария в баража за Евро 2020. Какво ни очаква?

Жребият отреди България да играе с Унгария в баража за Евро 2020. Мачът ще се играе на националния стадион „Васил Левски“ на 25 март 2020 г. Ако нашите победят в този мач, ще се изправят на финала срещу победителя от двойката Исландия-Румъния на 31 март 2020 г., отново в София. При класиране за Евро 2020, България ще попадне в група C или в група F. Ако..

публикувано на 22.11.19 в 17:52

Младежки фестивал предлага безплатни уроци по скейтборд, кънки и джаги в София

Безплатни уроци по скейтборд и кънки, тренировки по джаги, творчески работилници, игри и много други ще се проведат през днешния и утрешния ден в София. Дейностите са включени в младежки фестивал, който е част от проекта „Бъди доброволец! Промени света!”, подкрепен от програмата „Европейски корпус за солидарност”. За първи път в програмата участват млади..

публикувано на 22.11.19 в 17:38
Ева Митова

В „Левски - В“ ще видим как трябва да изглежда един квартал в съвременния град

След три пъти явяване на местни избори кметът на район "Подуяне" Ева Митова заяви пред Радио София, че доверието на хората, които са гласували за нея, е изключително задължаващо. Приемам го като отговорност и стимул – коментира пред Радио София Митова . – Това, което остана недовършено предния мандат, продължаваме и го довършваме – саниране..

публикувано на 22.11.19 в 16:02
Кметът на Самоков Владимир Георгиев

Владимир Георгиев: Докато работя, винаги мечтая

Първата ни регионална спирка е в Самоков . На 55 километра от София и на 10 - от Боровец. Първата печатница, първото списание (Любословие), първата кибритена фабрика в България - всичко това се е случило именно тук. Но сме дошли да говорим по-скоро за бъдещето с кмета Владимир Георгиев , който започна своя трети мандат, за втори пореден път избран още..

публикувано на 22.11.19 в 15:50
Белослава Димитрова: Нищо не може да се сравни с преживяването в киносалона

Дневникът на една Софиянка: Колко е важно да ходим на кино?

Ще кажете, драги мои, има къде къде по-важни неща от това и в делника ни, и в живота ни като цяло. Какво пък чак толкова прави киното с нас? Във времето са се произвеждали и се произвеждат страшни бози. Но като едно от най-ценните колективни изкуства, киното би могло да формира вкус, знание и отношение към света. Нещо като визуален..

публикувано на 22.11.19 в 15:11
Магдалена Сотирова е свикнала с изяви пред аудитория

Магдалена Сотирова: Стремим се към точния микс за всеки концерт

Работата на имидж мейкърите на всеки музикант, изпълнител и звезда, макар и "зад кулисите" има своето огромно значение, при това е важно да бъде извършвана по възможно най-добрия начин. Да си добър продуцент и пиар изисква много постоянство и умението да улавяш силните страни на артиста, с който работиш. Това каза пред Радио София Магдалена Сотирова..

публикувано на 22.11.19 в 15:01

Български филм ще обиколи китайските киносалони

Български филм ще обиколи киносалоните в седем китайски града по време на Европейския филмов фестивал в Китай. 12-тото издание започва на 28 ноември от столицата - Пекин. Тази година в селекцията попадат класики от европейското кино. Филмът, който ще представя България е от далечната 1979 година - „Лачените обувки на незнайния воин“ на Рангел Вълчанов...

публикувано на 22.11.19 в 14:45