Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

ХТМУ отбеляза своя 64-ти рожден ден

Снимка: uctm.edu
На днешния ден Химико-технологичният и металургичен университет в столицата отбелязва 64-тия си рожден ден.

На 10 юни 1953-та година, с указ на Народното събрание, бившата политехника се разделя на 4 различни секции, едната от които прераства в сегашния университет.

Към днешна дата в него се обучават повече от 3000 студенти. Преподавателите пък се гордеят с добрата подготовка на своите възпитаници и с гордост отбелязват факта, че са успели да привлекат и бизнеса в практическото обучение на младежите.

За разлика от тенденциите преди двайсетина години, днес фирмите търсят при тях повече стажанти, отколкото висшето учебно заведение реално може да осигури.

Ние им стискаме палци и занапред да успяват да поддържат тази тенденция и да имат все повече поводи за гордост.

А как беше отбелязан празникът - чуйте в звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Все по-свързаната (като транспорт, и не само) Европа събра европейски лидери в Талин

Конференцията Connecting Europe, която се провежда днес и утре в Талин, е организирана от Европейската комисия и Естонското председателство на Съвета на Европа (която след това ще поеме нашата страна). Основната цел на събитието е да се определят финансовите изисквания, приоритети и изобщо цялостната политика в транспортния сектор за следващия..

публикувано на 21.09.17 в 17:19

"Ваканции" - изложба на Даниела Олег Ляхова

Рисунки, живопис и две авторски книги, създадени от Даниела Олег Ляхова в периода 1990 - 2006 г. Това са творбите, които могат да видят зрителите в експозицията в галерия "Credo bonum".   По думите на куратора Мария Василева Даниела Олег Ляхова е художничка известна най-вече със своите сценографски проекти, с работата си с режисьорите Маргарита..

публикувано на 21.09.17 в 16:50

Д-р Радислав Наков: С 30% са намалели студентите по медицина, които желаят да заминат в чужбина

Министерството на здравеопазването създаде регистър на обявените специализации в системата на здравеопазване. Искането бе на Асоциацията за развитие на медицинската общност и Асоциацията на студентите-медици в България. След среща на техни представители с министър Николай Петров, регистърът вече е факт. Така достъпът до обявените от лечебните заведения..

публикувано на 21.09.17 в 16:00

Прокурор Мими Куцкова ще приема сигнали за насилие над медици

Заради зачестилите случаи на насилие над медици, в началото на месеца и. д. районен прокурор на София Радослав Димов обяви намерението си да определи конкретен свой колега, който да ги поема. Лекарите от Центъра за спешна помощ, от болниците със спешни отделения и родилните отделения в столицата, могат да подават сигнали за инциденти..

публикувано на 21.09.17 в 15:55

Първото Българско председателство на ЕС - отворено към гражданите

Днес беше открита дискусия под мотото „101 дни до София - столица на Европа. Нашите приоритети“. Основни фигури по време на събитието бяха министърът на Българското председателство Лиляна Павлова и председателят на „ ПанЕвропа България “ Гергана Паси. Бяха отворени публичните дискусии за темите, които засягат неправителствения сектор по отношение..

публикувано на 21.09.17 в 15:54