Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Ученици от четири столични училища спортуват на Летище София

Снимка: РАДИО ВИДИН

Десетки деца се включиха днес в заниманията по футбол, баскетбол и гимнастика на футболният терен в близост до Летище София.

Инициативата се реализира от сдружение Фуутура, заедно с футболен клуб Орловец, спортен клуб Джагоарс, Столичната община и Летище София. Малките ученици, които се включиха в заниманията днес са от различни училища от по-отдалечените райони на столицата.

Проектът се нарича „Sofia Air(s)port”, като освен че е част от инициативата „София-Европейска столица на спорта“, той е и част от събитията, с които Летище София отбелязва своята 80-та годишнина.

Повече обаче за него - чуйте от репортажа на Ивайло Николов.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Олимпийците, които се завърнаха с 4 медала от Техеран

Български ученици спечелиха 4 медала - един сребърен и три бронзови, на Международна олимпиада по биология, която се проведе в иранската столица Техеран.  Това са Здравко Пламенов Иванов, ученик в 11 клас, СМГ - сребърен медал; Виктор Вальов Георгиев, ученик в 12 клас, НПМГ - бронзов медал; Ваня Иванова Миланова, ученичка в 12 клас, НПМГ - бронзов..

публикувано на 23.07.18 в 12:23
Градушката с размери на лешник е унищожила реколтата в селата

МЗХ предлага допълнителни средства за борбата с градушките

За увеличаване на имуществените застраховки се говори все по-усилено през последните седмици. Министерството на земеделието и храните (МЗХ) предлага допълнителните средства от покачването да отиват за разширяване обхвата на системата за борба с градушките, като се постигне защита върху 100% от обработваемите земеделски земи в страната. Застрахователите..

публикувано на 23.07.18 в 10:19

Четирима наши алпинисти тръгват към връх Елбрус

Четирима наши алпинисти ще направят опит за изкачване на най-високия връх в Европа - Елбрус. Той е кратер на застинал вулкан, покрит целогодишно със сняг и ледници, най-големият от които е дълъг над 8 километра.  По главното било на Кавказ минава границата между Русия и Грузия, както и южната граница между Европа и Азия. На около 10 км. северно от..

публикувано на 22.07.18 в 10:30

Фотозащитата през лятото ни пази от слънчева алергия, пигментни петна и от рак

През лятото са необходими по-специални грижи за кожата, за да се чувстваме добре. Много от проблемите и кожните заболявания обичат лятото и се повлияват положително от слънцето. Някой хора обаче получават обрив след излагане на слънчевите лъчи. За други високите температури са свързани с обилно потене, а със свалянето на затворените обувки, идва и..

публикувано на 21.07.18 в 13:15

"Екстрийм Арт - Своге 2018" вдига адреналина

"Екстрийм Арт - Своге 2018" ще се проведе на 29 юли по скалните венци на Стара планина.  Целта на инициативата е по атрактивен начин да се привлече вниманието на жителите и гостите на Своге към активния спорт и забавленията на открито, да се покаже красотата, културната история и възможностите за отдих и туризъм в района.  Степента на екстремност..

публикувано на 21.07.18 в 10:00