Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Христо Йорданов, издател на "Софийски вестник":

Ние сме при хората, които създават малките събития

Снимка: Гергана Гайдарова
Вече 12 г. „Софийски вестник“, единственото регионално печатно издание за столицата и Софийска област, дава трибуна на случващото се в районните администрации и малките общини.

На 23 февруари 2005 г. излезе нулевият брой на вестника и до този момент сме издали 640 броя. Без прекъсване - излизаме всеки четвъртък. За тези години общините около София и столичните райони сами търсят възможност да представят своята дейност. А в този брой, който излезе на 8 юни, когато се съчетаха редица празници, имахме 34 автентични събития, които сме отразили на страниците на вестника, заяви собственикът, основател и гл. редактор Христо Йорданов.

Идеята за създаването на „Софийски вестник“ възниква след като спира изданието „Софиянец“ на в. „Труд“, а екипът, който го списва, осъзнава нуждата от такова.

Кои са трудностите при отразяването на регионалните новини, лесно ли се работи с местната администрация и къде се разпространява изданието - чуйте от основателя му Христо Йорданов.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 80 са случаите на задържани за сексуално насилие над деца, сочат от ГДБОП

Само за тази година ние имаме над 80 случая на задържани сексуални насилници срещу деца, които са предадени на правосъдието и очакваме справедливи присъди в най-кратко време . Това каза началникът на „Трансгранични престъпления“ в ГДБОП комисар Явор Колев . Данните бяха изнесени по време на кръгла маса, организирана от УНИЦЕФ и Държавната..

публикувано на 14.12.17 в 18:57

Детски хор "Пим-Пам" с коледен концерт на 19 декември

В навечерието на Рождество Христово поканите за концерти се увеличават неимоверно и изборът става все по-труден. И все пак. Обичаният детски хор "Пим-Пам", заедно със солистите Илона Иванова и Денко Проданов, както и мъжката хорова формация под диригентството на Кристиан Попов, ще пожелаят щастлива Коледа на публиката, която ще избере техния концерт..

публикувано на 14.12.17 в 17:59

Ники Илиев и Йордана Димитрова са "БГ модни икони" за 2017 г.

Най-престижното състезание за стил в България - конкурсът "БГ модна икона" се проведе за девета поредна година от екипа на Академията за мода. Носителите на наградата са най-стилните българи, но освен това те трябва да притежават модерен вкус и стил, високи професионални постижения, безупречна култура, морал и перфектна репутация. По думите..

публикувано на 14.12.17 в 17:47

Къщата на Ненко Балкански е реставрирана и отваря врати

След четирийсет години на забвение, къщата на Ненко Балкански е реставрирана и отваря врати с малка, но изключително интересна експозиция. Домът на художника в столичния квартал "Изток" на ул."Латинка" 12 е филиал на Регионалния исторически музей "София" и като такъв е ориентиран към посетители от различни възрасти.  Репродукции на картини,..

публикувано на 14.12.17 в 17:35

Георги губи слуха си, но има мечти за бъдещето и подкрепата на "Българската Коледа"

Георги Димитров е на 10 години и страда от двустранна кондуктивна загуба на слуха. Той се ражда здрав, но когато е на една година и 7 месеца се разболява от бактериален менингит. Момчето влиза в болница за лечение, но вследствие от заболяването губи слуха си. Майката на Георги - Марияна Данаилова разказва: Сложихме му имплант, казаха ни, че държавата се..

публикувано на 14.12.17 в 17:15