Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Френският лицей "Виктор Юго" чества 50 години от създаването си

Френският лицей „Виктор Юго“ отбеляза 50 години от създаването си със специална церемония, на която присъства Негово превъзходителство Ерик Любедел, заместник-министърът на културата Катя Василева и други официални гости. 

Лицеят „Виктор Юго“ е първото чуждестранно училище у нас. Открит е в София през 1966 година под егидата на френското културно министерство, тогава се е наричало малкото френско училище и е имало само 12 ученици. По-късно се разраства и става лицей като днес в него се обучават ученици на възраст от 3 до 18 години - 70% са българи, а останалите са французи. Директорът на лицея Паскал Моро поздрави официално своите гости. 

По повод 50-годишнина на училището френският посланик Н. Пр. Ерик Льобедел и директорът на лицея откриха специален плакет пред сградата на „Виктор Юго“ с девиза на френските ценности „Свобода, равенство, братство“. 

Според преподавателката Мона Фоско по история и география в училището познанията по чужд език могат да отворят много врати пред учениците.

Честването на 50-ата годишнина от създаването на Френския лицей „Виктор Юго“ беше придружена с песни и танци на възпитаниците на училището, които изпълниха програма на френски и български. 

Чуйте повече по темата. 

Снимките са на Олга Добрева.
print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ
Продължава строежът на третия лъч на метрото в София

Започна вторият етап от изграждането на третия метродиаметър

Започна строителството на втория етап от третата линия на метрото в участъка - ул. "Житница" - ж.к. "Овча купел" - Околовръстен път. Строителната площадка откриха днес зам.-председателят на Европейската комисия Юрки Катайнен, еврокомисарят Мария Габриел, министърът на транспорта Ивайло Московски и кметът на София Йорданка Фандъкова. По думите на..

обновено на 21.07.17 в 17:26

Как корабът "Емона" стига от Бургас до Кърджали

Пътешествайки из Кърджали и региона, ние от "Радио София" се натъкнахме на много истории - някои очаквани, други - изненадващи. Оказва се, че Кърджали е "център на язовирното плаване в България", както с усмивка ни разясни директорът на Радио Кърджали Красимир Ангелов . Два прочути кораба се намират тук - единият е изпълнен с живот (макар и..

публикувано на 21.07.17 в 17:11

Оцениха общински парцел в жк. "Младост" на 20 евро/кв.м

Нова оценка на имот от 10 декара в близост до Околовръстното шосе ще поискат от Общинския съвет на столицата. Повод за искането е предложението на районния кмет Десислава Иванчева парцелът в "Младост" 4 да бъде продаден за общо 400 хиляди лева, което прави по 20 евро на квадратен метър. За сравнение, в район "Триадица' квадратният метър общинска..

публикувано на 21.07.17 в 16:40

Българин от остров Кос: Беше доста страшно

Българинът Стоян Барабаров, който живее и работи на гръцкия остров Кос, е станал свидетел на земетресението през изминалата нощ. Мъжът разказа, че пораженията на острова са големи, има разрушени сгради. Дори и църквата в населеното място е напукана и ще е нужно възстановяването й. Барабаров обясни, че всички българи, които познава и работят на острова,..

публикувано на 21.07.17 в 15:43
Австрия Виена

Виена споделя опита си в управлението на модерен милионен град

Седем поредни години Виена е сочена от авторитетни класации за най-добрия град за живеене не само в Европа, но и в световен мащаб. Австрийската столица се гордее с успешната и атрактивна комбинация между разкоша на австроунгарската монархия, който е магнит за туристи от целия свят и модерните технологии, които привличат бизнеса. Виена е готова да..

публикувано на 21.07.17 в 15:11