Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Френският лицей "Виктор Юго" чества 50 години от създаването си

Френският лицей „Виктор Юго“ отбеляза 50 години от създаването си със специална церемония, на която присъства Негово превъзходителство Ерик Любедел, заместник-министърът на културата Катя Василева и други официални гости. 

Лицеят „Виктор Юго“ е първото чуждестранно училище у нас. Открит е в София през 1966 година под егидата на френското културно министерство, тогава се е наричало малкото френско училище и е имало само 12 ученици. По-късно се разраства и става лицей като днес в него се обучават ученици на възраст от 3 до 18 години - 70% са българи, а останалите са французи. Директорът на лицея Паскал Моро поздрави официално своите гости. 

По повод 50-годишнина на училището френският посланик Н. Пр. Ерик Льобедел и директорът на лицея откриха специален плакет пред сградата на „Виктор Юго“ с девиза на френските ценности „Свобода, равенство, братство“. 

Според преподавателката Мона Фоско по история и география в училището познанията по чужд език могат да отворят много врати пред учениците.

Честването на 50-ата годишнина от създаването на Френския лицей „Виктор Юго“ беше придружена с песни и танци на възпитаниците на училището, които изпълниха програма на френски и български. 

Чуйте повече по темата. 

Снимките са на Олга Добрева.
ВИЖТЕ ОЩЕ
изнесеното студио на Радиокафе

Проф. Боньо Лунгов: Столичният куклен театър е еталон не само у нас, а и по Света

За мен Столичния куклен театър води нещата напред в това изкуство, второ предлага най-интересни заглавия в репертоара си, богата палитра от режисьори и то добри, които участват и работят в този театър и това е политика на колегите, която не може да не бъде забелязана и затова и по света и навсякъде Столичния куклен треатър е еталон,  заяви проф. Боньо..

публикувано на 20.11.17 в 16:38

Фандъкова инспектира ремонта на 171 ОУ "Стоил Попов"

Кметът на София Йорданка Фандъкова посети 171 ОУ "Стоил Попов" в кв. Кумарица, район „.Нови Искър“. Целта на посещението бе да провери изпълнението на строителните дейности на сградата, която е предвидена за столова и бюфет към училището. Очаква се над 200 деца да използват новоизградения обект за хранене. Сградата на столовата към училището ще..

публикувано на 20.11.17 в 16:35

Почетоха с форум примането на Конвенцията за правата на детето

С форум "Какво мислят децата и младите хора за живота в България" бе отбелязана 28-годишнината от приемането на Конвенцията за правата на детето, а деца и младежи бяха запознати с техните права. Голямата стъпка, която трябва да се направи, е да се говори задълбочено за правата на детето, като това трябва да залегне и в сферата на образованието и..

публикувано на 20.11.17 в 16:13

Подмладяването на работната сила у нас драстично намалява

Управлението на здравословните и безопасни условия на труд и превенция на рисковете през целия трудов живот в контекста на застаряващата работна сила - това са фокусните точки на двугодишната кампания на Европейската агенция за безопасност и здраве при работа. Инициативата започна през миналата година и ще завърши през този месец с равносметка на..

публикувано на 20.11.17 в 15:30

Делнична сезонна карта пускат на "Боровец"

Заместник-кметът на Самоков с ресор "Туризъм" Люба Кленова и Росица Стойкова , експерт PR и комуникации в "Бороспорт" АД разказаха пред Радио София за започналата подготовка за зимния сезон в курорта "Боровец" и разясниха какви са очакванията за предстоящия активен туристически поток. Все още не е уточнена датата за официалното откриване на сезона, но..

публикувано на 20.11.17 в 15:20