Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НДК минава към министъра на културата, Боршош остава шеф

На работна среща при премиера Бойко Борисов с участието на министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова, министъра на културата Боил Банов и освободения изпълнителен директор на „Национален дворец на културата – Конгресен център София” ЕАД Мирослав Боршош са изчистени противоречията за начина на управление на НДК, съобщи Севделина Арнаудова, директор на пресслужбата на Министерски съвет.

Премиерът Борисов ще внесе за разглеждане на утрешното заседание на Министерския съвет проект на разпореждане за промяна на органа, който да упражнява правата на държавата в „НДК – Конгресен център София” ЕАД. Предложението е те да преминат от министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 към министъра на културата, а Мирослав Боршош да бъде възстановен като изпълнителен директор и член на Борда на директорите на НДК.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Освободиха Мирослав Боршош от поста директор на НДК

Министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова освободи от длъжност изпълнителния директор и член на борда на НДК Мирослав Боршош. Променен е и съставът на Съвета на директорите на НДК, съобщават от ведомството. В момента се..

публикувано на 26.06.17 в 19:03

Мирослав Боршош е новият директор на НДК

  Мирослав Боршош е новият шеф на Националния дворец на културата. Това стана ясно след вписването му в Търговския регистър днес, съобщиха от НДК.   Културологът, продуцент и преподавател по арт мениджмънт ще изпълнява длъжността изпълнителен член..

публикувано на 02.12.14 в 15:38
ВИЖТЕ ОЩЕ
 Д-р Александър Златанов

Коклюш и в Перник – 15-годишно момче, което учи в София

Първи случай на коклюш е регистриран в Перник. С магарешка кашлица е диагностицирано 15-годишно момиче, което учи в София . Диагнозата е установена по лабораторен път. Заразеното дете е било имунизирано. То се лекува в домашни условия. "Детето е под..

публикувано на 23.04.24 в 14:53

Заради нощно миене на "Симеоновско шосе" въвеждат промени в движението

Във връзка с миене на пътното платно, тротоарите и спирките на бул. „Симеоновско шосе“ в участъка от "Софийски околовръстен път" (СОП) до бул. „Д-р Г. М. Димитров“ се въвежда промяна в организацията на движение, съобщават от Столичния инспекторат. От..

публикувано на 23.04.24 в 12:16

Комисията по отбрана обсъжда договора за първите 8 изтребители F-16

Очаква се тази седмица парламентът да одобри увеличението на военните заплати от догодина,  средно с 30%. Така военните ще вземат колкото и тези в МВР, стана ясно от дебатите на първо четене. Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов посочи, че..

публикувано на 23.04.24 в 11:54

26-годишен е в тежко състояние след среднощната каскада на Околовръстното

26-годишен мъж е пострадал тежко при среднощната катастрофа на Околовръстното в София, за която БНР съобщи по-рано. Той е бил зад волана на катастрофиралия автомобил и е получил черепно-мозъчна травма, както и травма на крака.  Сигналът за..

публикувано на 23.04.24 в 11:07

Тежко ПТП на Околовръстното – кола се заби в багер

Шофьор е тежко ранен при кошмарна катастрофа, станали призори на столичния Окововръстен път, преди изхода към бул. "България", съобщават очевидци на ПТП-то във Facebook групата "Катастрофи в София". По сведения на други водачи, станали свидетели на..

публикувано на 23.04.24 в 08:11

26-годишна жена е ранена с нож в жилището ѝ в София

26-годишна жена е била нападната с нож в жилището ѝ в София. Жената е обяснила пред пристигналите полицаи, че малко след 14 часа някой е позвънил на входната ѝ врата. Тя я отворила и видяла мъж с маска, който я намушкал с нож. Тепърва от МВР ще..

публикувано на 22.04.24 в 16:25

Премахват плочи с надписа от Паметника на Съветската армия

Областният управител на област София Вяра Тодева предприе действия по премахване на компрометираните облицовъчни плочи с надписа от Паметника на Съветската армия (ПСА). Действията по консервация на постамента на монумента в Княжеската градина са..

публикувано на 22.04.24 в 13:57