Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Алекси Стратиев: С промените в Закона вече няма да сме последни по пътна безопасност

БГНЕС
Последните изменения, внесени в Закона за движение по пътищата са изключително значими и осезаемо ще допринесат за намаляване на катастрофите и жертвите. Махането на знаците за наличие на камери ще накара шофьорите постоянно да внимават и да се движат с разрешената и допустима скорост . Целта ни е до края на годината да не се оттласнем от последно място в Европа по безопасност.

Това отбеляза в ефира на Радио София комисар Алекси Стратиев – експерт по безопасност на движението. Той призна, че знаците и дори недействащите камери оказват превантивен ефект и шофьорите намаляват скоростта, но подчерта, че контролът също дисциплинира.

Според Стратиев след камерите, ПОС терминалите на пътните полицаи идват малко в повече.

Скоро ще ги накарат да продават винетки. И сладолед…

Системата на санкциониране в други страни, при която глобата е в зависимост (процент) от годишните доходи на собственика/водача – в България засега е неподходяща за приложение, смята още Алекси Стратиев.

Чуйте цялото интервю на Константин Лавсов с него.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Тодес" представя ... "Шантав сън"

Динамичен сценарий, пътешествие в различни епохи и географски ширини. Това обещават организаторите за поредното гостуване на емблематичния балет "Тодес" в България. На 29 ноември в зала 1 на НДК балетът ще представи пред българската публика запомняща се програма, посветена на 30-годишния му юбилей. Тя е озаглавена "Шантав сън" и по..

публикувано на 19.11.17 в 12:00

В неделното ни "Радиокафе" очаквайте:

Тази неделя "Радиокафе" гостува на Столичния куклен театър. Елате с нас, за да се докоснем заедно до детския свят чрез вълшебството на приказките и въображението на творците.  Тук можем да срещнем и изкуството за всяка възраст - от спектаклите за най-малките, до пиесите за възрастни и магията за цялото семейство.  Ще научите и какви изненади предстоят в..

публикувано на 18.11.17 в 20:52

Всеки творец трябва да има собствен път, казва скулпторът Георги Георгиев

Животът на твореца е интересен. Всеки ден е различен, а в днешно време и несигурен , казва скулпторът Георги Георгиев. Въпреки това е категоричен: Ако мога да се върна назад във времето, не бих избрал друга професия. Занаятът ни е хубав, защото оставаш знак след себе си . В изложбата в галерия "Сезони" скулпторът показва творби, както той се..

публикувано на 18.11.17 в 16:00

Проф. Огнян Георгиев: Задухът и умората не трябва да се подценяват

В "Часът на здравето" обръщаме внимание на хроничната обструктивна белодробна болест, наричана ХОББ - заболяване, при което се ограничава притока на въздух до белите дробове, причинява се увреждане на белодробната тъкан и стеснение на дихателните пътища, заради което се затруднява дишането. По повод Световен ден за борба с болестта - 16 ноември,..

публикувано на 18.11.17 в 14:35

Ще изчезнат ли важни трамвайни линии в София

Преди дни общинският съветник Войслав Тодоров обърна внимание, че на страницата на столичното Направление "Архитектура и градоустройство" е публикувано изменение на Общия устройствен план, което предвижда премахването от движение на ключови трамвайни линии в София. Тодоров сподели, че ако то влезне в сила могат да бъдат премахнати линиите на..

публикувано на 17.11.17 в 18:30