Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Алекси Стратиев: С промените в Закона вече няма да сме последни по пътна безопасност

БГНЕС
Последните изменения, внесени в Закона за движение по пътищата са изключително значими и осезаемо ще допринесат за намаляване на катастрофите и жертвите. Махането на знаците за наличие на камери ще накара шофьорите постоянно да внимават и да се движат с разрешената и допустима скорост . Целта ни е до края на годината да не се оттласнем от последно място в Европа по безопасност.

Това отбеляза в ефира на Радио София комисар Алекси Стратиев – експерт по безопасност на движението. Той призна, че знаците и дори недействащите камери оказват превантивен ефект и шофьорите намаляват скоростта, но подчерта, че контролът също дисциплинира.

Според Стратиев след камерите, ПОС терминалите на пътните полицаи идват малко в повече.

Скоро ще ги накарат да продават винетки. И сладолед…

Системата на санкциониране в други страни, при която глобата е в зависимост (процент) от годишните доходи на собственика/водача – в България засега е неподходяща за приложение, смята още Алекси Стратиев.

Чуйте цялото интервю на Константин Лавсов с него.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Блок Кино 2017 превзема София

Летният сезон е в разгара си, а културните събития, които се провеждат на открито, стават все повече и повече. Една от инициативите, с които може да оцветите летните дни, е Блок Кино 2017. Организаторите ще ни покажат 20 игрални (късометражни и пълнометражни), български филма в 10 квартала на София. Киното на открито ще превземе целия град..

публикувано на 24.07.17 в 11:35

В ЕС всеки гражданин е важен. Осъзнаваме ли го?

Европейските граждани и техния глас оказва влияние на решенията, които се взимат в Европа. ЕС се старае да обръща внимание на всички, като подпомага производствените сектори и отпуска допълнителни инвестиции за развитие. Това е едно от посланията на срещата Гражданския диалог за бъдещето на Европа , на която присъства и заместник-председателят на..

публикувано на 24.07.17 в 09:25

Иван Благоевич: Добрият джаз фестивал изисква 365 дни усилена работа

Дванайсет сцени, сто и трийсет концерта, седемстотин изпълнители. И не само. Музика за всички вкусове: джаз, фънк, соул, блус, суинг, среднощна DJ сцена, която продължава до сутринта. Предфестивална програма, в която има кино и театър и започва на 6 август. А същинският джаз фестивал в Ниш 2017 ще се проведе от 10 до 13 август. Така го представя..

публикувано на 23.07.17 в 16:05
Портрети на Иван Пенков от изложбата му в галерия „Васка Емануилова“

Изкуствоведът Милена Георгиева: Иван Пенков е нашият модерен класик

Като живот и творчество Иван Пенков е достатъчно изследван, казва проф. Милена Георгиева, куратор на изложбата, посветена на 120 години от рождението на художника и допълва:"Това което липсва е показването му пред публика, защото има една голяма изложба, която е преди 13 години - в Софийската градска галерия. От тук нататък трябва да се задълбочим върху..

публикувано на 23.07.17 в 10:20

Борис Николов: Живата реклама - тя върши перфектната работа

За втора поредна година Белоградчишките скали са величествен фон на фестивала "Опера на върховете". Той започна вчера с "Набуко" на Верди и ще продължи до 6 август, когато е закриващият балетен спектакъл на "Зорба Гъркът" на Микис Теодоракис.   По думите на кмета на Белоградчик Борис Николов, при първото издание миналата година зрителите са..

публикувано на 22.07.17 в 16:00