Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

В Слънчев джаз+ тази неделя:

Композиторът и вибрафонистът Ерол Ракипов! Приятно ни е

| обновено на 17.07.17 в 10:48
Теодосий Спасов и Ерол Ракипов в Първо студио на БНР
Снимка: Ани Петрова, БНР
Третият юлски брой на предаването има специален гост - композиторът и вибрафонистът Ерол Ракипов, с който говорим за последния му проект Distant Dreams.
Мост между поколенията - учителят му Гари Бъртън е и автор на анотацията във вътрешната корица. Мост между мечти и реалности, сънища, стари приказки и песни и модерни композиции (The Dream of the Little Gypsy, Bosphorus, Shopeto in NY). И многозначност в идеите (Odd Times, Miami - Sofia (Via Havana).
Още лайв видео с Ерол и плейлист с негови изпълнения в подкаста на Джаз+ по радио Бинар.

Приятно слушане.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Тейлър Суифт има за какво да се усмихва

Тейлър Суифт с очакване за регистриране албум на годината

Феновете се изказаха и показаха огромния мащаб на любовта си към един от феномените на съвременната музикална сцена. С тяхна помощ Тейлър Суифт покори класациите и от двете страни на Атлантика с шестия си студио албум  Reputation . На Острова тя се разписа с трети №1 и така стана третият женски изпълнител с трети №1 от 2010-а до днес. В Щатите пък..

публикувано на 24.11.17 в 10:21

Рокендрол и рокабили ще звучи в "Настроение с Лили"

Днес предаването е посветено на два емблематични музикални жанра, които възникват през 50-те години - рокендрол и рокабили. През 1956 г. Бил Хейли записва парчето Rock Around The Clock , което според музикалните енциклопедии се счита за първия рокендрол хит. Няколко години по-рано, в началото на 50-те, се създава друг жанр, който се счита за..

публикувано на 23.11.17 в 10:45
Ануар Брахем

Нови проекти на Ануар Брахем и Авишай Коен, плюс "кръстници" на Слънчев джаз+

В предпоследното си ноемврийско издание Слънчев джаз+ представя някои от артистите в едномесечния Международен джаз фестивал в Мадрид , откъдето преди четвърт век започна предаването. Случайно или не, четирите концерта са на наши "кръстници", гостували ни в един или друг момент и в София, и тук в Радиото. Началото е с Ануар Брахем и последния..

публикувано на 20.11.17 в 10:25

Безкомпромисни хитове от плеяда звезди на Американските музикални награди

Този уикенд погледите на музикалните фенове ще са насочени към Майкрософт Тиътър в Лос Анджелис, където ще бъдат раздадени годишните Американски музикални награди. Бруно Марс води в списъка с номинациите. Той се бори за осем награди като в битката за Артист на годината се изправя срещу Дъ Чейнсмокърс, Дрейк, Кендрик Ламар и Ед Шийрън...

публикувано на 17.11.17 в 13:03

Италианската легенда Джани Моранди издаде нов албум

Днес е официалната световна премиера на новия 36-и албум на италианския певец Джани Моранди "D'amore d'autore".  На 7 ноември излезе и чисто новият му видеоклип, който е пилотен сингъл към албума, песента носи заглавието "Dobbiamo fare luce" и вече се завъртя в ефира на Радио София, а нейн автор е известният италиански музикант Лучано Лигабуе...

публикувано на 16.11.17 в 12:52