Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

12 многофамилни жилищни сгради в Ботевград са одобрени по НП "Енергийна ефективност"

12 многофамилни жилищни сгради в Ботевград са одобрени по националната програма за саниране. Повечето от тях са панелни.

За всеки блок има избрана строителна фирма, която е представила съгласувани технически инвестиционни проекти, по силата на сключен договор между нея и общината.

Тепърва те ще бъдат одобрявани от фирмата, осъществяваща строителен надзор. Тя ще преглежда всеки един от 12-те проекта и при необходимост ще наложи забележки, които фирмите трябва да отстранят. След това строителният надзор ще изработи оценка за съответствие и ще изготви доклад.

Втората стъпка е одобрението от главния архитект на общината и издаването на разрешително за строеж. Междувременно строителните фирми ще трябва да подготвят строителните площадки в близост до многофамилните сгради и тяхно задължение ще бъде да подготвят живеещите да премахнат ненужни вещи и да почистят общите части - посочиха от общината в Ботевград.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Здраве и стил на живот - избрано от печата

Софиянци отказват оферти за работа срещу 1000 лв. на месец, понеже им се налага да пътуват по 25 – 30 км от дома си до офиса, пише МОНИТОР . „Има доста фирми около столицата, които трудно намират служители, въпреки че предлагат възнаграждения между 700 лв. и 1000 лв.“, обясни експертът по подбор на персонала Маргарита Николчева. Фирмите дори предлагали..

публикувано на 24.07.17 в 08:55

СУ ще бъде домакин на 14-ия Международен конгрес за османска социална и икономическа история

Софийският университет "Св. Климент Охридски" ще бъде домакин на 14-ия Международен конгрес за османска социална и икономическа история, който ще се състои в сградата на Ректората от днес до 27 юли. Научният форум се организира съвместно между Софийския университет и Международната асоциация за османска социална и икономическа история /International..

публикувано на 24.07.17 в 08:47

Нова фирма за обществен превоз на пътници в Божурище

От 15 юли община Божурище има сключен договор с нова фирма за обществен превоз на пътници, използващи междуградски транспорт - маршрутни таксита до и от селата на територията на община Божурище. Маршрутните коли са нови, обозначени с гебра на община Божурище, светещи табели и такива, упоменаващи линията, по която се движат. За удобство на возещите се..

публикувано на 24.07.17 в 08:44

Ще бъде предимно слънчево и горещо, максималните температури ще бъдат между 33° и 38°

Днес отново ще бъде предимно слънчево и горещо. Максималните температури ще са между 33° и 38°, в София около 34°, сочи прогнозата на НИМХ. Ще духа слаб южен вятър. Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималната..

публикувано на 24.07.17 в 08:32

Празник на пеперудите привлича туристи в Кюстендилско

Празник на пеперудите ще се състои в неделя, край водопада до с. Полска Скакавица, община Кюстендил. Идеята е да се популяризира един от най-красивите природни феномени по река Струма. Става дума за красивия водопад, който все още е непознат за туристите.  Височината на водопада е около 50 метра. Уникалното за водапада е това, че около него има над 19..

публикувано на 21.07.17 в 09:13