Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

12 многофамилни жилищни сгради в Ботевград са одобрени по НП "Енергийна ефективност"

12 многофамилни жилищни сгради в Ботевград са одобрени по националната програма за саниране. Повечето от тях са панелни.

За всеки блок има избрана строителна фирма, която е представила съгласувани технически инвестиционни проекти, по силата на сключен договор между нея и общината.

Тепърва те ще бъдат одобрявани от фирмата, осъществяваща строителен надзор. Тя ще преглежда всеки един от 12-те проекта и при необходимост ще наложи забележки, които фирмите трябва да отстранят. След това строителният надзор ще изработи оценка за съответствие и ще изготви доклад.

Втората стъпка е одобрението от главния архитект на общината и издаването на разрешително за строеж. Междувременно строителните фирми ще трябва да подготвят строителните площадки в близост до многофамилните сгради и тяхно задължение ще бъде да подготвят живеещите да премахнат ненужни вещи и да почистят общите части - посочиха от общината в Ботевград.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Стара Загора, Видин и Бобов дол обявиха грипна епидемия

На територията на областите Видин и Стара Загора се обявява грипна епидемия от сряда, 24.01.2018г. Грипна епидемия е обявена и в община Бобов дол, считано от утре, съобщават от здравното министерство. От утре до 26.01.2018 дните са обявени и за неучебни в област Стара Загора и община Бобов дол, а поради висока заболяемост от грип е предписано да не се..

публикувано на 23.01.18 в 19:10

Протестиращи: Истанбулската конвенция е подмяна на ценностите

Истанбулската конвенция представлява подмяна на ценностите и атака срещу християнските ценности - около това мнение се обединиха протестиращите срещу приемането на нормативния акт от Народното събрание. Протестът започна малко след началото на демонстрацията на застъпниците на конвенцията. Противниците на документа се събраха пред паметника на „Цар..

публикувано на 23.01.18 в 16:00
Иван Иванов

КЕВР: Няма основания за поскъпване на тока

Няма основания за поскъпване на тока от юли, както твърди бизнесът. Това заяви на извънреден брифинг председателят на КЕВР Иван Иванов, цитиран от БГНЕС. Според Иванов най-рано за промяна на цената може да се говори от края на март, когато бъдат подадени заявленията на участниците на пазара. Той отчете, че към вчерашния ден средната цена на..

публикувано на 23.01.18 в 12:23

Изгоря ресторант близо до бившата зала "Фестивална"

Заведение се е запалило тази сутрин в София, съобщиха от МВР. Сигналът за възникнал пожар е подаден малко след 05.40 часа тази сутрин. На място веднага са изпратени 3 противопожарни автомобила. Няма пострадали хора. По първоначални данни са изгорили около 500 кв. м. от постройката. Заведението се намира в непосредствена близост до бившата зала..

публикувано на 23.01.18 в 09:28
Елин Рахнев

Среща с поета на месеца Елин Рахнев в Столичната библиотека

Поредицата „Поет на месеца“ продължава и през тази година, съобщиха от Столичната библиотека. За януари това е един от съвременните български поети с най-многобройни и верни читатели и почитатели – от неговата нова стихосбирка „Зелда“, излязла в края на 2017 г., вече се разпродадоха няколко тиража. Представянето му под надслов „Елин Рахнев и..

публикувано на 23.01.18 в 08:48