Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

12 многофамилни жилищни сгради в Ботевград са одобрени по НП "Енергийна ефективност"

12 многофамилни жилищни сгради в Ботевград са одобрени по националната програма за саниране. Повечето от тях са панелни.

За всеки блок има избрана строителна фирма, която е представила съгласувани технически инвестиционни проекти, по силата на сключен договор между нея и общината.

Тепърва те ще бъдат одобрявани от фирмата, осъществяваща строителен надзор. Тя ще преглежда всеки един от 12-те проекта и при необходимост ще наложи забележки, които фирмите трябва да отстранят. След това строителният надзор ще изработи оценка за съответствие и ще изготви доклад.

Втората стъпка е одобрението от главния архитект на общината и издаването на разрешително за строеж. Междувременно строителните фирми ще трябва да подготвят строителните площадки в близост до многофамилните сгради и тяхно задължение ще бъде да подготвят живеещите да премахнат ненужни вещи и да почистят общите части - посочиха от общината в Ботевград.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Григор Димитров е на върха в Лондон

Григор Димитров триумфира в Лондон

Григор Димитров спечели финалния турнир на Асоциацията на професионалните тенисисти в Лондон, след като се наложи над белгиеца Давид Гофен със 7:5, 4:6, 6:3 за два часа и половина игра в залата на „О2 Арина“. Това бе дебютното участие на  Димитров на този турнир и най-значимата победа в кариерата му. Трикратният шампион от Лондон Борис Бекер внесе..

публикувано на 19.11.17 в 23:03

Катастрофа предизвика задръстване на бул. "Симеоновско шосе"

Катастрофа предизвика задръстване на бул. "Симеоновско шосе". Двата автомобила, "Опел Инсигния"  и "Пежо" 406, се удариха на светофара на бул. "Симеоновско шосе" и ул. "Георги Райчев", видя репортер на Радио София. На място пристигна линейка, за щастие няма жертви и тежко ранени. Полицията също е на мястото на инцидента за доизясняване на случая. 

публикувано на 18.11.17 в 13:10

Девет са жертвите на катастрофата край село Микре

Броят на загиналите при катастрофата край ловешкото село Микре нарасна на 9, след като двама от пострадалите починаха в болница. Още 16 ранени са в болница. При инцидента, станал около 12.50 часа, са се сблъскали пътнически бус и камион. По информация на БНР в буса са били хора, които са били на екскурзия за незрящи. На брифинг в близост до..

обновено на 17.11.17 в 18:19

Обжалването срещу Столична община за замърсения въздух вече е в Софийския апелативен съд

„Група за чист въздух“ внесе обжалване пред Софийския апелативен съд за прекратеното дело по заведените три колективни иска срещу Столичната община за замърсения въздух, съобщиха от групата. „Формалистичният подход на съда по делото е отказ от достъп до правосъдие. Гражданите имат право на чист въздух, което следва да може да се защити пред съд“,..

публикувано на 17.11.17 в 14:43

България ще отбележи за шести път Световния ден на недоносените деца

България ще отбележи за шести пореден път Световния ден на недоносените деца – 17 ноември. У нас значимостта на грижите за преждевременно родените расте с всяка изминала година, заради устойчиво нарастващия процент недоносени, на фона на намаляващата обща раждаемост. По данни на Националния регистър за ражданията от 61 014 родени през 2016 година, 5..

публикувано на 17.11.17 в 10:53