Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

НВИМ публикува архива за издирване на гроба на Апостола

Снимка: архив

За първи път на 18 юли (вторник) по повод 180-ата годишнина от рождението на Васил Левски Националният военноисторически музей (НВИМ) ще публикува на официалната си интернет страница архива за издирване гроба на Апостола, създаден по повод инициатива на Главния военен музей.

През същия ден музеят ще работи извънредно, а входът за постоянната хронологична и външна експозиция ще е на половин цена. Гостите ще могат да видят косите на Левски, запазени от майка му, кръстчето, което е носил постоянно, тасчето за вода, личния му револвер „Гасер“, както и част от архива.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Здраве и стил на живот - избрано от печата

Софиянци отказват оферти за работа срещу 1000 лв. на месец, понеже им се налага да пътуват по 25 – 30 км от дома си до офиса, пише МОНИТОР . „Има доста фирми около столицата, които трудно намират служители, въпреки че предлагат възнаграждения между 700 лв. и 1000 лв.“, обясни експертът по подбор на персонала Маргарита Николчева. Фирмите дори предлагали..

публикувано на 24.07.17 в 08:55

СУ ще бъде домакин на 14-ия Международен конгрес за османска социална и икономическа история

Софийският университет "Св. Климент Охридски" ще бъде домакин на 14-ия Международен конгрес за османска социална и икономическа история, който ще се състои в сградата на Ректората от днес до 27 юли. Научният форум се организира съвместно между Софийския университет и Международната асоциация за османска социална и икономическа история /International..

публикувано на 24.07.17 в 08:47

Нова фирма за обществен превоз на пътници в Божурище

От 15 юли община Божурище има сключен договор с нова фирма за обществен превоз на пътници, използващи междуградски транспорт - маршрутни таксита до и от селата на територията на община Божурище. Маршрутните коли са нови, обозначени с гебра на община Божурище, светещи табели и такива, упоменаващи линията, по която се движат. За удобство на возещите се..

публикувано на 24.07.17 в 08:44

Ще бъде предимно слънчево и горещо, максималните температури ще бъдат между 33° и 38°

Днес отново ще бъде предимно слънчево и горещо. Максималните температури ще са между 33° и 38°, в София около 34°, сочи прогнозата на НИМХ. Ще духа слаб южен вятър. Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималната..

публикувано на 24.07.17 в 08:32

Празник на пеперудите привлича туристи в Кюстендилско

Празник на пеперудите ще се състои в неделя, край водопада до с. Полска Скакавица, община Кюстендил. Идеята е да се популяризира един от най-красивите природни феномени по река Струма. Става дума за красивия водопад, който все още е непознат за туристите.  Височината на водопада е около 50 метра. Уникалното за водапада е това, че около него има над 19..

публикувано на 21.07.17 в 09:13