Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

НВИМ публикува архива за издирване на гроба на Апостола

Снимка: архив

За първи път на 18 юли (вторник) по повод 180-ата годишнина от рождението на Васил Левски Националният военноисторически музей (НВИМ) ще публикува на официалната си интернет страница архива за издирване гроба на Апостола, създаден по повод инициатива на Главния военен музей.

През същия ден музеят ще работи извънредно, а входът за постоянната хронологична и външна експозиция ще е на половин цена. Гостите ще могат да видят косите на Левски, запазени от майка му, кръстчето, което е носил постоянно, тасчето за вода, личния му револвер „Гасер“, както и част от архива.

ВИЖТЕ ОЩЕ
проф. Красимир Петков

26 медалисти стават първокурсници в НСА

26 медалисти от европейски, световни първенства и олимпийски игри прекрачиха като първокурсници прага на Националната спортна академия "Васил Левски". Учебната година във висшето спортно училище бе открита официално. Кои от големите ни спортисти влизат в студентските редици разказа пред Радио София деканът на Треньорски факултет проф. Красимир..

публикувано на 19.09.17 в 17:14

Разнообразие от мед предлага Фермерски пазар на "Ситняково"

Днес „Пазари Изток” ЕАД, организира Национален фермерски пазар "Ситняково", съобщават от Столичната община. На пазара ще ви посрещнат производители на мед, зеленчуци, сладка, сирена и кашкавали от цяла България. Събитието е съвместна кампания с „Националното обединение на младите фермери в България”, Пазар „Здравец”, Пчеларски клуб номер 1,..

публикувано на 19.09.17 в 09:04

Почистени са нови над 3 км речни корита в София

Нови 3805 метра речни корита се почистиха през изминалата седмица от реките   Владайска в централна градска част – от пл. „Сточна гара” до пл. „Лъвов мост”  и в район „Овча купел”  (2725 м), Суха река в район „Студентски” (500м) и река Искър (580м). Продължава почистването на река Перловска в централна градска част, река Суходолска в район..

публикувано на 19.09.17 в 08:54

Още един летен ден, температури до над 30 градуса

Днес ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. На отделни места ще превали краткотрайно. Максимални температури ще бъдат между 29 и 34 градуса . За София - до 30. Над планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Над масивите от Западна България на отделни места ще превали и прегърми...

публикувано на 19.09.17 в 08:35

Здраве и стил на живот - избрано от печата

Поредна проверка откри драстични разлики в цените на храните, извежда в заглавие СЕГА . Поредна проверка установи двоен стандарт при храните на Изток и на Запад и значителни разлики в цените на част от продуктите. Макар сравнението да е с ограничен кръг от стоки и отново да е направено единствено на базата на изписаното на етикетите..

публикувано на 19.09.17 в 07:46