Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Cards2Go или ефектът "Предай нататък"

Създателите на първата ескейп стая в България представиха нов проект - Cards2Go. Едно уникално по рода си тесте от 55 карти, разделени в няколко категории предизвикателства. Целта е да се изпълнят всички мисии и картите да бъдат предадени на други хора. Така организаторите целят да организират „най-голямата игра на гоненица“ и да продължат инициативата, като провокират интеракция с непознати хора и извършването на мил жест към тях.


Инициативата е в партньорство със "Заедно" в час и Time Heroes, а идеята е играта да се проведе в градска среда, близо до хората. Какво стои зад слогана им „Изиграй си картите” и кой може да се включи?


Чуйте повече в интервюто с Александър Грозданов от "Декстрофобия".


ВИЖТЕ ОЩЕ

Започна кандидатстудентската кампания на Техническия университет

Кандидатстудентската кампания на Техническия университет в София (ТУ) започна с първите предварителни изпити по математика. Тази година са се явили над 2000 кандидати във филиалите в София, Пловдив и Сливен, а пълните отличници в столицата са около 0.3%. Приемът в университета е на базата на оценките от матурите, но за най-желаните специалности,..

публикувано на 26.04.19 в 13:25

Текстове променят градската среда в София

Градските пространства могат да бъдат обновени и да се превърнат в места, където талантливи хора могат да споделят с всички свои съграждани уменията си да превръщат обикновеното и делничното в нещо красиво и вдъхновяващо.Такъв проект може да се случи и в столицата. Става дума за “Спирка за разкази”, който още през миналата година беше реализиран в гр...

публикувано на 26.04.19 в 11:49

Как ще празнуват Великден столичани

София изглежда осезаемо празна през събралите се няколко почивни дни. Дори в пиковия час движението по най-натоварените кръстовища в столицата е рехаво. Близо половината кафенета и ресторанти са обявили празнично работно време и пожелават на клиентите си весели празници. Градът е празен, защото повечето столичани са предпочели да празнуват в..

публикувано на 26.04.19 в 09:57

Разпети петък е - Христос изкупува греховете ни

Днес е Разпети петък - денят, в който Исус Христос е разпънат, за да изкупи греховете на човечеството и да го отведе към спасението. На Велики петък християните съпреживяват страданията на Спасителя.  Именно на този ден от Страстната седмица постът е особено строг. Църквата повелява да не се яде и да не се пие нищо, дори вода.  През деня не се служи..

публикувано на 26.04.19 в 09:31

Отпуснаха 51 хил. лв. за реставрацията на Курилския манастир

Над 51 000 лева от  бюджета на Столичната община са осигурени за довършване на реставрацията на ценни стенописи в Курилския манастир „Св. Иван Рилски“. Това каза по време на проверката на реставрационните дейности в манастира, кметът на София Йорданка Фандъкова. Курилският манастир „Свети Иван Рилски“ е основан през Х век. Намира се на..

публикувано на 25.04.19 в 19:26
Метростанцията в кв.

Експерти обсъждат довеждащия транспорт към метрото в кв. "Овча купел"

Довеждащите линии на наземния градски транспорт по третата линия на метрото обсъждат експерти от Центъра за градска мобилност и общински съветници. В кв. "Овча купел" пилотно се подготвят довеждащите линии, като целта е до лятото новата схема да бъде готова. Целта е довеждащият транспорт да бъде удобен за хората, които живеят в отдалечени места в..

публикувано на 25.04.19 в 19:16

За силата на вярата и пътя на душата

За празниците , вярата, християнските и общочовешки ценности и тяхното място в живота ни говорим тази седмица в предаването "Радиоприемница". Велики четвъртък е четвъртият ден от Страстната седмица - денят, когато се е провела Тайната вечера и когато боядисваме Великденските яйца. Този Велики четвъртък 200 деца боядисаха яйцата, които ще бъдат занесени..

публикувано на 25.04.19 в 16:10