Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Балсамираните рози са изненада, която не само помним, а виждаме години наред

Рози, които са свежи и трайни повече от година. Това са балсамираните рози, които са екзотични и 100% естествени. Един вечен подарък, който ще изненада всяка жена. Трайността на обикновените цветя е много кратка, а вечните балсамирани рози ще ви носят наслада и радват дълго време.

Цветовете на розите се постигат чрез специална химична обработка, която не вреди на самото растение.

Този метод за овековечаване на розите е въведен в България от ландшафтния архитект Виолета Генова, която след посещение в Лондон вижда нов метод за аранжиране и запазване цветни букети.

Видяното я вдъхновява да започне да се занимава с по-различно флористично изкуство, зародило се във Франция, което се посвещава на дълготрайната красота на цветята.

Още за технологията по балсамирането на рози може да чуете от интервюто на Петя Зунгорлиева с Виолета Генова.

ВИЖТЕ ОЩЕ

В Нови Искър тече кампания за подмяна на горивните инсталации с по-екологични

Информационна среща за използването на отоплителни тела с нискоемисионни характеристики ще се проведе тази вечер от 19.00 ч. в районната администрация в Нови Искър. Това е пилотен проект на Столичната община за подмяна на горивните инсталации на 30 домакинства и използването на пелети, като част от мерките за подобряване качеството на атмосферния..

публикувано на 16.01.18 в 15:33

Доц. Иван Иванов: Най-голям проблем създава не свръхконсумацията, а неправилната употреба на антибиотици

Днешната тема в Часът на здравето са антибиотиците и създаването на резистентност у бактериите към тези препарати. Наш гост и съветник е доц .  Иван Иванов - ръководител на Националната референтна лаборатория „Контрол и монитиране на антибиотичната резистентност“ към НЦЗПБ (Националния център по заразни и паразитни болести)..

публикувано на 16.01.18 в 14:51

Споразумение ще ангажира "Софийска вода" да прави инвестиции за 360 млн. лв.

Инвестиции в размер на 360 млн. лева се ангажира да направи концесионерът на общинското дружество "Софийска вода" до 2025 година. Задължението ще стане факт, ако Столичният общински съвет одобри допълнително споразумение към концесионния договор, чиито параметри са договаряни от нарочно създадена работна група към Столичната община и фирмата концесионер..

публикувано на 16.01.18 в 14:43

Отпада предложението за по-скъпа "синя зона" при наднормено замърсяване

Отпадна предложението за увеличение на таксата за "синя зона" и безплатно паркиране в буферните паркинги при превишение на фините прахови частици във въздуха или прогнозни стойности за такова. Същевременно обаче ще се забрани паркирането в определени карета или изцяло затваряне на зоната. Това реши днес постоянната комисия по околна среда към Столичния..

публикувано на 16.01.18 в 14:35

Ина Симеонова - момичето, което руши границите между книгите и хората

Тя е Ина Симеонова и обича да чете. Историята й обаче далеч не е толкова кратка. Ина е работила на бензиностанция, студент е в Университета за личностно развитие и предприемачество, язди, а когато не прави нещо, започва да се чуди с какво да се захване. Ина не стои на едно място и то не защото не иска, а защото не може. Предизвиква се ежедневно и..

публикувано на 16.01.18 в 12:01