Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Центърът на София става арена за ролери и колела в събота

| обновено на 11.08.17 в 15:50
Снимка: БГНЕС

Тази събота ще се проведе първото от поредицата събития - „ТранСпорт на борд“, чиято цел е да покаже, че София е и ще бъде зелен и модерен град. От 10.00 до 16.00 часа на столичния бул. „Ал. Стамболийски“ всички любители на бордове, ролери, тротинетки и останалите почитатели на модерния и еко начин за придвижване из града, ще могат да карат свободно в участъка между булевардите „Княгиня Мария Луиза“ и „Христо Ботев“. Инициативата "ТранСпорт на борд" е организирана от общината, зам.-кмета по транспорта Евгени Крусев и Центъра за градска мобилност.


Какво да очакват всички любители на алтернативното придвижване, обясни Евгени Крусев пред Радио София.  В същото време млади стрийтарт художници ще покажат на живо своята визия за модерна и вечно променяща се София на пана от улични ремонти. Каква ще бъде работата на графити-майсторите, разказва Виктория Котева от “Графити”.

Ще има майсторски демонстрации на ролери, както и безплатни уроци по борд за начинаещи.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Паднало дърво затрудни движението по автобусни линии 69, 70 и 314 на ул. „Бистришко шосе“

Затруднено е движението по автобусни линии 69, 70 и 314 на ул. „Бистришко шосе“ в София, съобщиха от Столичната община. Причината е паднало дърво на „Бистришко шосе“ между спирка „Пречиствателна станция“ и спирка в.з.“Бункера“. На място са екипи на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“. В момента два екипа на дирекцията реагират на сигнали...

публикувано на 17.01.18 в 15:40

Събират стари автомобилни гуми в "Красна поляна"

Продължава акцията по събиране на стри гуми от домакинствата. На 19 и 20 януари в столичния район "Красна поляна" е четвъртата поредна инициатива на Столичния инспекторат, която е част от мерките за подобряване качеството на атмосферния въздух в София и е насочена към намаляване на изхвърлянето на стари гуми до кофите за смет и минимизиране на..

публикувано на 17.01.18 в 11:05

Християнският свят почита паметта на Св. Антоний Велики

На 17 януари църквата почита паметта на Преподобни Антоний Велики, пише БГНЕС.  В житието му е написано, че прекарва 20 години при пълно усамотение в постройка в пустинята. Преживял до 105-годишна възраст, като запазил телесното си здраве и сила. Година преди смъртта си взел участие в борбата на Църквата против арианската ерес, като излязъл в Александрия в..

публикувано на 17.01.18 в 09:23

Над по-голямата част от страната ще има разкъсана облачност

Днес преди обяд, над по-голямата част от страната, ще има разкъсана облачност до слънчево време. Над Горнотракийската низина ще е мъгливо. От северозапад облачността ще се увеличава и след обяд ще започнат валежи предимно от дъжд, които до вечерта ще обхванат цялата страна, а в Предбалкана и високите полета на Западна България ще преминат в сняг,..

публикувано на 17.01.18 в 08:58

Здраве и стил на живот - избрано от печата

Комисията по екология към Столичния общински съвет одобри мерките за чистотата на въздуха в София с известни промени в тях, от които обаче те няма да станат по-ефективни, разказва СЕГА . В края на заседанието стана ясно, че окончателното решение за вида им ще бъде взето на 23 януари, два дни преди гласуване в зала. До 12 часа на 19 януари ще се приемат..

публикувано на 17.01.18 в 08:35