Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Световното първенство Yu-Gi-Oh ни очаква тази неделя в София

| обновено на 11.08.17 в 12:09
Снимка: Самуила Благоева, Hobby Games
Yu-Gi-Oh! е най-известната игра в бранша си. Спечелила е рекорд на Гинес по брой продадени карти и се радва на стотици хиляди фенове по целия свят. Въпреки, че японската анимация, която е инспирирала тази необикновена игра на карти, се появява на малкия екран в България през 2004 година, манията продължава и днес, защото на всеки 3 месеца се издават нови и нови карти.

Ако не знаете какви са картите със специфични картинки, на какъв език се отпечатват те, къде най-бързо се развива играта, има ли разлика с компютърните версии - време е да научите. В България запалените са около 150 души, но в света само състезателите /играчи/ са над 10 000.

Още, директно от дълбините на тази интересна и динамична игра, както и за Световното първенство, което ще се проведе тази неделя в София  ще чуете в интервюто на Александра Илиева с един съдия на турнири, активен състезател и фен на Yu-Gi-Oh културата - Иван Тодоров - Йотата.

ВИЖТЕ ОЩЕ

ЦГМ: 13 автобусни линии стигат до цялата полоса на парк "Витоша"

До цялата полоса на Природен парк "Витоша" стигат 13 автобусни линии и две трамвайни линии. Има две автобусни линии, които се движат на самата територия на парка - по една до хижа "Алеко" и Златните мостове. От миналата година и за тази година е планирана допълнителна автобусна линия 163 за празничните дни през летния период от 1 април до 17 септември,..

публикувано на 19.01.18 в 18:53

Красотата и мистерията на науката около нас

Дискусия, посветена на това как технологиите могат да изменят функцинирането на демокрацията, организират днес от проекта "Рацио". Проектът е посветен на популярната наука, а дискусията е част от нов формат, дискутиращ проблемите, които носят технологиите, в един по-широк контекст. “Ratio” е първият проект на неправителствената организация..

публикувано на 19.01.18 в 18:15

Осветихме новия редакционен комплекс на Радио София

С тържествен водосвет бе открит новият редакционен комплекс на Радио София. Той е изграден на принципа "open space", като всички редактори работят в едно широко помещение ,без прегради на работните места. Този тип съвременна организация допринася за по-добрата вътрешна комуникация и цялостна екипна работа. Директорът на Радио София Светослав Костов..

публикувано на 19.01.18 в 18:05

Дигиталните умения като инструмент за развитието на бъдещите програмисти

Съвсем скоро - през 2020г., 95% от професиите ще изискват базови дигитални умения и специфични качества. Един от основните фактори за създаване на компетентни млади специалисти, е децата от ранна възраст да придобиват и развиват основни умения за използване на новите технологии, аналитичност, гъвкавост, креативност.  За начините, по които това може да..

публикувано на 19.01.18 в 17:25

Къде можем да предадем стари гуми и опасни отпадъци

Cпоред данни на Националния статистически институт средно на година един българин произвежда около 440 кг. битови отпадъци. В това число се включват и опасните отпадъци, генерирани от домакинствата, които в процентно отношение са представляват незначително количество, но ако не бъдат третирани правилно, могат да повлияят на здравето ни и да замърсят..

публикувано на 19.01.18 в 16:50