Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Световното първенство Yu-Gi-Oh ни очаква тази неделя в София

| обновено на 11.08.17 в 12:09
Снимка: Самуила Благоева, Hobby Games
Yu-Gi-Oh! е най-известната игра в бранша си. Спечелила е рекорд на Гинес по брой продадени карти и се радва на стотици хиляди фенове по целия свят. Въпреки, че японската анимация, която е инспирирала тази необикновена игра на карти, се появява на малкия екран в България през 2004 година, манията продължава и днес, защото на всеки 3 месеца се издават нови и нови карти.

Ако не знаете какви са картите със специфични картинки, на какъв език се отпечатват те, къде най-бързо се развива играта, има ли разлика с компютърните версии - време е да научите. В България запалените са около 150 души, но в света само състезателите /играчи/ са над 10 000.

Още, директно от дълбините на тази интересна и динамична игра, както и за Световното първенство, което ще се проведе тази неделя в София  ще чуете в интервюто на Александра Илиева с един съдия на турнири, активен състезател и фен на Yu-Gi-Oh културата - Иван Тодоров - Йотата.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Кадър от филма

Филмът „Безбог“ номиран за наградата Европейско откритие

Филмът "Безбог" на режисьора Ралица Попова е сред петте номинирани филма за Европейско откритие - Prix Fipresci на Европейската филмова академия. Първите номинации в две от категориите вече са обявени- за европейско откритие и за късометражен филм."Безбог" е в копродукция с Дания и Франция. Той вече спечели голямата награда "Златен леопард" на..

публикувано на 23.10.17 в 19:45

Млади автори от "Заешка дупка" представят творбите си

На 24 октомври от 20.30 часа млади и непознати поети от Творческа академия „Заешка дупка“ ще представят своите творби в MAZE. Иниацитивата е организирана от поетите Иван Димитров и Ирена Иванова . Общо 14 автори ще представят свои дебютни творби - поезия и проза по време на "Голямото четене". Това са курсисти от творческата академия, като..

публикувано на 23.10.17 в 19:45

Седем души са в тежко състояние след катастрофа край Драгичево

Седем души са в тежко състояние, след като микробус се обърна в дере край пернишкото село Драгичево.Бусът е превозвал пътници от София към Перник. Движението в района е изключително затруднено. Пострадалите се извозват в пернишката и в столични болници. По предварителни данни сред тях има такива, които са в тежко състояние

публикувано на 23.10.17 в 18:47

"Спаси София" очаква яснота по проектите за ул. "Каменоделска"

Гражданската организация "Спаси София" разпространи поредните снимки за проблемни райони на столицата, този път те са от улица "Каменоделска". По думите на Гергин Борисов от организацията, тази улица е трябвало да бъде ремонтирана тази година, но нейният ремонт се е забавил и след това е бил отложен. Борисов посочи, че улица "Каменоделска" е..

публикувано на 23.10.17 в 18:32

Отново ни посреща "Поезия в метрото"

Откриха второто издание на "Поезия в метрото 2017" - стихове на 12 европейски автори във вагоните на софийското метро и на метростанция “Софийски университет “Св. Климент Охридски”, представлява тази инициатива, която започна днес и ще продължи до 3 декември. Това е второ издание на “Поезия в метрото”. Тази година има стихове на поети от Германия,..

публикувано на 23.10.17 в 17:55