Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Световното първенство Yu-Gi-Oh ни очаква тази неделя в София

| обновено на 11.08.17 в 12:09
Снимка: Самуила Благоева, Hobby Games
Yu-Gi-Oh! е най-известната игра в бранша си. Спечелила е рекорд на Гинес по брой продадени карти и се радва на стотици хиляди фенове по целия свят. Въпреки, че японската анимация, която е инспирирала тази необикновена игра на карти, се появява на малкия екран в България през 2004 година, манията продължава и днес, защото на всеки 3 месеца се издават нови и нови карти.

Ако не знаете какви са картите със специфични картинки, на какъв език се отпечатват те, къде най-бързо се развива играта, има ли разлика с компютърните версии - време е да научите. В България запалените са около 150 души, но в света само състезателите /играчи/ са над 10 000.

Още, директно от дълбините на тази интересна и динамична игра, както и за Световното първенство, което ще се проведе тази неделя в София  ще чуете в интервюто на Александра Илиева с един съдия на турнири, активен състезател и фен на Yu-Gi-Oh културата - Иван Тодоров - Йотата.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Започва онлайн допитване за пространството пред храм-паметника „Св. Александър Невски“

Започва онлайн допитване до всички граждани, как виждат пространството пред храм-паметника „Св. Александър Невски“. Допитването е идея на общинския съветник инж. Симеон Славчев. Той е получил десетки жалби от граждани, които пристигат в неговата онлайн приемна. Повечето жалби са свързани с неправомерното използване на въпросното пространство като..

публикувано на 21.08.17 в 18:29

Накъде върви ремонтът на бул. “Дондуков”?

Преди да бъде отворена ул. “Кракра” там беше подменена цялата ВиК мрежа, положен беше нов асфалт на пътното платно, обновени бяха тротоарите и беше поставено ново LED осветление. След завършването на този участък, ремонтът на бул. „Дондуков“ премина в нова фаза, като сега отсечката между ул. „Кракра“ и бул. „Васил Левски“ е напълно затворена за..

публикувано на 21.08.17 в 18:02
Така е изглеждал Паметникът на Първа пехотна дивизия

Подготвя се конкурсната процедура за връщането на паметника на Първи и Шести пехотен полк

В момента се подготвя конкурсна процедура за връщането на паметника на Първи и Шести пехотен полк на мястото на доскоро съществуващия паметник “1300 години България”. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова. Предстои да бъде реализирана една идея, която е подкрепена от голяма част от обществото, временно да бъде монтиран лъвът, който е част от..

публикувано на 21.08.17 в 17:43

Бельовата църква „Рождество Богородично“ пази мощите на Св. Симеон Самоковски

На 21-ви август Българската православна църква почита паметта на Св. Симеон Самоковски, който е бил самоковски митрополит. Неговите мощи, донесени през 1737 година в Бельовата църква „Рождество Богородично“, се съхраняват в храма и до днес. Празникът започна с тържествена света литургия, отслужена от духовници от Самоковската епархия, водена от..

публикувано на 21.08.17 в 17:30
Димитър Николов

Хотелиерът Димитър Николов: Ако бъде построен тунел под Петрохан, няма да познаете региона

Вършец бе една от дестинациите на нашето пътуващо "Радиокафе". Вече ви разказахме за богатата история, за красивата природа, за аристократичните сгради. Но акцент във Вършец и към днешна дата е туризмът. А за да има туристи, трябва да има добър достъп и хубави пътища. Оттук започва разговорът ни с Димитър Николов , собственик на един от големите хотели..

публикувано на 21.08.17 в 16:30