Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Световното първенство Yu-Gi-Oh ни очаква тази неделя в София

| обновено на 11.08.17 в 12:09
Снимка: Самуила Благоева, Hobby Games
Yu-Gi-Oh! е най-известната игра в бранша си. Спечелила е рекорд на Гинес по брой продадени карти и се радва на стотици хиляди фенове по целия свят. Въпреки, че японската анимация, която е инспирирала тази необикновена игра на карти, се появява на малкия екран в България през 2004 година, манията продължава и днес, защото на всеки 3 месеца се издават нови и нови карти.

Ако не знаете какви са картите със специфични картинки, на какъв език се отпечатват те, къде най-бързо се развива играта, има ли разлика с компютърните версии - време е да научите. В България запалените са около 150 души, но в света само състезателите /играчи/ са над 10 000.

Още, директно от дълбините на тази интересна и динамична игра, както и за Световното първенство, което ще се проведе тази неделя в София  ще чуете в интервюто на Александра Илиева с един съдия на турнири, активен състезател и фен на Yu-Gi-Oh културата - Иван Тодоров - Йотата.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Михаил Йосифов

Михаил Йосифов: Сцената е истинският учител за музиканта

Имах период в живота си, когато съжалявах, че не съм роден в миналото, когато музиката повече ми харесва, казва Михаил Йосифов , който заедно с Вера Шандел от Sentimental Swingers и Елисавета Петрушева са създателите на новия проект "BG Vintage", чиято премиера предстои на 23 май в "Сити Марк Арт център".  Идеята за тази своеобразна платформа за..

публикувано на 19.05.18 в 15:55

Охридското езеро привлича почитателите на велосипедния туризъм

Велообиколката на Охридското езеро привлича много приятели на велосипедния туризъм. В приключението се включват не само подготвени велосипедисти. Трасето е лесно, защото е по асфалтови пътища и алеи по брега на езерото. И тук се крие най-голямото очарование , каза един от организаторите на велообиколката Живко Момчев от Туристическото дружество..

публикувано на 19.05.18 в 11:20
От читатели и продавачи на книги Десислава и Савина станаха автори на забавен сборник

Влиза един човек в книжарницата и... излиза с книга за забавни истории в книжарница

Ще ви разкажем за две млади дами, които години наред събират забавни случки от работата си като книжари. Интересните си и смешни истории от сблъсъка с клиенти, те разкриват в новата си книга „Влиза един човек в книжарницата и всички забавни истории след това“. Десислава Желева от малка обича да чете, завършила е Журналистика в Софийския..

публикувано на 18.05.18 в 19:25

Спасова могила привлича и болни, и здрави с уникалността си

На около 4 км. от с. Байлово днес, няколко дни след Спасовден, се отправяме към Спасова могила. Мястото, знаете, е увековечено и от майстора на късия разказ Елин Пелин в едноименния разказ. Хората вярват, че тук има целебни и божествени сили, които помагат на болните да се изцерят. Други пък не могат да устоят на възможността да се порадват на гледката..

публикувано на 20.05.18 в 11:30

Скаутското движение калява тялото и духа

Завършваме седмицата в „Радиоприемница“, посветена на извънкласните дейности, с разговор за скаутското движение. Гости в студиото са Румен Пущаков - председател на Централния младежки клуб на скаутите в България и Михаела и Виктор Тодорови , ученици и челнове на клуба. "Идеята за духовното и физическото израстване стои в основата и на нашата..

публикувано на 18.05.18 в 16:52