Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Задълбочава се проблемът с водоснабдяването във Владо Тричков

Снимка: архив
Задълбочава се проблемът с водоснабдяването в село Владо Тричков, община Своге. На редакционния мейл sofia@bnr.bg получихме сигнал, че това лято вече жителите са преминали на воден режим. Заедно с това жителите на една от махалите са без вода повече от седмица, а в някои части на селото от средата на юни вода не се е качвала.
За обсъждане на проблема днес е насрочена среща в селото от 19.00 ч. с кмета и ВиК специалисти.

Слушателката Илка Христова обясни повече за проблема с водата във Владо Тричков. От ВиК Своге и кметът на село Владо Тричков отказаха да коментират проблема пред Радио София, като отбелязаха, че предпочитат да изразят позицията си след срещата довечера. В същото време местните жители предупреждават в сигнал до Радио София, че ако отговорите са неудовлетворителни за тях, най-вероятно ще организират граждански протест или гражданско неподчинение  на принципа  "пресичане на пътеката" - ще играят хоро на пешеходната пътека, която се намира на главния път София - Своге.

ВИЖТЕ ОЩЕ

АРЕ да се образоваме

Новият социално-образователен проект "Апетит за образователна промяна" стартира със събития, свързани с развитието на децата извън училище. Програмата е насочена към ученици от 4 до 10 клас, като целта е да се създаде среда, в която да се до обогатяват вече придобитите в училище знания и умения с помощта на практическо обучение.  Първата серия от..

публикувано на 20.07.18 в 17:01

Боклукът няма място в планината

Планината е място, където да отидем на разходка, на излет, да спортуваме, да се срещнем с приятели, да се насладим на невероятно чист въздух, тишина и спокойствие.  В последните години, обаче, планината се превръща и в място, където да караме кола, да палим огън, да изхвърляме боклука си в импровизираните кошчета около хижите и по екопътеките, или ако..

публикувано на 20.07.18 в 14:50

Над 200 хил. лева планира Столичната община за ремонти на църковни храмове

Над 200 хил.лв. е сумата, която кметът на София Йорданка Фандъкова предлага да бъде отпусната за строителство и рекострукция на църковни храмове през тази година. От няколко години Столичният общински съвет утвърждава средства за подкрепа на духовните общности, като се очаква докладът с предложението да бъде приет на следващото заседание на Съвета..

публикувано на 20.07.18 в 14:37

Mr. VоG налива догоре това лято

„Проекти крадени, милиони гледания купени… Наливай догоре!“ - още първите думи в новото парче „Наливай догоре“ на Mr. VоG в колаборация с мистериозния артист, криещ се под арт псевдонима OPSA, са предпоставка за тотален хит. А като добавим денс бийта, саркастичния текст и якото видео, със сигурност песента ще бъде сред любимите на всички диджеи...

публикувано на 20.07.18 в 14:34

Th13teen Arts: В търсене на най-добрия творчески предприемач

Стартира четвъртото издание на конкурса за най-добър предприемач в творческите индустрии - Th13teen Arts , който е организиран от Nu Boyana Film Studios. Целта на конкурса е да подкрепи предприемачите в областта на творческите индустрии в България, да насърчи предприемаческата инициативност и да открои успешните творчески предприятия в страната ни...

публикувано на 20.07.18 в 15:50