Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Пейка с формата на България? Защо не?

Снимка: Destructive Creation

Софиянци и гости, включително и туристи, които преминават през градинката на Народния театър в София най-вероятно са забелязали там необичайна пейка. Тя е във формата на България и може да бъде видяна в пространството между театъра и фонтана.

Надписите по нея гласят “Има място и за теб”, а самата тя го доказва, побирайки от 6 до 8 души върху себе си.

Любопитната изненада е предоставена на софиянци от организаторите на най-големия кариерен форум за българи с опит и образование в чужбина - “Кариера в България. Защо не?”. Изработена е от дърво, на страничните й стени четем надписи, които гласят, че в България има място за всеки, решил да се завърне от чужбина. Създадена е с идеята, че България не е място за напускане, а място за оставане. А още ще ни разкаже Мила Натудова от сдружение „Тук-Там“.

Място отново в България намират всеки септември  нашите сънародници, които след опит в чужбина решават да продължат своето развитие на родна земя. Помощ откриват по време на най-големия кариерен форум за българи с опит в чужбина Кариера в България. Защо не?, който тази година  ще се проведе на 5 септември в Интер Експо Център София.

За сънародниците ни, които във вторник на 15 август кацат на летище София ще има още една изненада - флашмоб, подготвен от сдружение „Тук- Там“. Идващите в България, ще изиграят хубаво българско хоро под звуците на фолклорна музика и ще се насладят на специалната хореография на фолклорен ансамбъл „София-6“.

Пейката е измайсторена от творците на Destructive Creation. Мнозина вече не изпускат момента да се фотографират. Скоро пейката ще „отиде“ на друго място, в друг град.

Чуйте повече по темата.


ВИЖТЕ ОЩЕ

АРЕ да се образоваме

Новият социално-образователен проект "Апетит за образователна промяна" стартира със събития, свързани с развитието на децата извън училище. Програмата е насочена към ученици от 4 до 10 клас, като целта е да се създаде среда, в която да се до обогатяват вече придобитите в училище знания и умения с помощта на практическо обучение.  Първата серия от..

публикувано на 20.07.18 в 17:01

Боклукът няма място в планината

Планината е място, където да отидем на разходка, на излет, да спортуваме, да се срещнем с приятели, да се насладим на невероятно чист въздух, тишина и спокойствие.  В последните години, обаче, планината се превръща и в място, където да караме кола, да палим огън, да изхвърляме боклука си в импровизираните кошчета около хижите и по екопътеките, или ако..

публикувано на 20.07.18 в 14:50

Над 200 хил. лева планира Столичната община за ремонти на църковни храмове

Над 200 хил.лв. е сумата, която кметът на София Йорданка Фандъкова предлага да бъде отпусната за строителство и рекострукция на църковни храмове през тази година. От няколко години Столичният общински съвет утвърждава средства за подкрепа на духовните общности, като се очаква докладът с предложението да бъде приет на следващото заседание на Съвета..

публикувано на 20.07.18 в 14:37

Mr. VоG налива догоре това лято

„Проекти крадени, милиони гледания купени… Наливай догоре!“ - още първите думи в новото парче „Наливай догоре“ на Mr. VоG в колаборация с мистериозния артист, криещ се под арт псевдонима OPSA, са предпоставка за тотален хит. А като добавим денс бийта, саркастичния текст и якото видео, със сигурност песента ще бъде сред любимите на всички диджеи...

публикувано на 20.07.18 в 14:34

Th13teen Arts: В търсене на най-добрия творчески предприемач

Стартира четвъртото издание на конкурса за най-добър предприемач в творческите индустрии - Th13teen Arts , който е организиран от Nu Boyana Film Studios. Целта на конкурса е да подкрепи предприемачите в областта на творческите индустрии в България, да насърчи предприемаческата инициативност и да открои успешните творчески предприятия в страната ни...

публикувано на 20.07.18 в 15:50