Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Пейка с формата на България? Защо не?

Снимка: Destructive Creation

Софиянци и гости, включително и туристи, които преминават през градинката на Народния театър в София най-вероятно са забелязали там необичайна пейка. Тя е във формата на България и може да бъде видяна в пространството между театъра и фонтана.

Надписите по нея гласят “Има място и за теб”, а самата тя го доказва, побирайки от 6 до 8 души върху себе си.

Любопитната изненада е предоставена на софиянци от организаторите на най-големия кариерен форум за българи с опит и образование в чужбина - “Кариера в България. Защо не?”. Изработена е от дърво, на страничните й стени четем надписи, които гласят, че в България има място за всеки, решил да се завърне от чужбина. Създадена е с идеята, че България не е място за напускане, а място за оставане. А още ще ни разкаже Мила Натудова от сдружение „Тук-Там“.

Място отново в България намират всеки септември  нашите сънародници, които след опит в чужбина решават да продължат своето развитие на родна земя. Помощ откриват по време на най-големия кариерен форум за българи с опит в чужбина Кариера в България. Защо не?, който тази година  ще се проведе на 5 септември в Интер Експо Център София.

За сънародниците ни, които във вторник на 15 август кацат на летище София ще има още една изненада - флашмоб, подготвен от сдружение „Тук- Там“. Идващите в България, ще изиграят хубаво българско хоро под звуците на фолклорна музика и ще се насладят на специалната хореография на фолклорен ансамбъл „София-6“.

Пейката е измайсторена от творците на Destructive Creation. Мнозина вече не изпускат момента да се фотографират. Скоро пейката ще „отиде“ на друго място, в друг град.

Чуйте повече по темата.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Йордан Камджалов

Йордан Камджалов: Ние се състезаваме със себе си

Винаги когато избирам една творба търся да има поне пет причини, а в случая с Ференц Лист те са много повече от пет, казва диригентът Йордан Камджалов и допълва: Ференц Лист е личността, която е оказала най-голямо влияние върху моя музикален живот - от ученическите ми години насам. Тази година се навършват 160 години от световната премиера на..

публикувано на 21.10.17 в 13:05

Анхедонията се поражда при вътрешнопсихичен конфликт

В "Контрасти" тази седмица разгледахме едно особено състояние, познато като aнхедония. Терминът означава буквално „без удоволствие“. Кога хората спират изпитват удоволствие от живота, какво „убива“ удоволствието и как човек може да си върне способността за неговото преживяване, коментира психологът Христина Христова. Анхедонията е била предмет на..

публикувано на 21.10.17 в 11:15

Екстремни преживявания очакват всички на „Приключенски многобой Ботевград 2017“

В неделя над село Боженица, в крепостта „Боженишки Урвич”, стартира събитието „Приключенски многобой Ботевград 2017“. То е предназначено за всички почитатели на приключенията, адреналина и времето, прекарано сред природата. Всеки желаещ да участва, ще се изправи пред предизвикателства под формата на приключенска игра: катерене и спускане по скални..

публикувано на 21.10.17 в 09:45

Френският посланик откри Салона за обучение и професионална реализация

Серия от тематични ателиета за придобиване на техники и знания, необходими при обучението във висшите учебни заведения, както и умения за намиране на работа и стаж, са част от тазгодишното издание на Салон "Обучение и професионална реализация“, организиран от Френския институт.  В изложението тази година се включват над 10 университета и..

публикувано на 20.10.17 в 18:20

Болните от муковисцидоза се нуждаят от центрове за лечение и повече средства за медикаменти

Създаването на регистър на болните от рядкото заболяване муковисцидоза, както и центрове за терапия на тези пациенти в България са от основно значение за лечението на болестта у нас. Около това мнение се обединиха специалисти и пациентски организации в първия ден на Осмата югоизточна европейска конференция по муковисцидоза. Във форума, който ще продължи..

публикувано на 20.10.17 в 17:31