Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Жителите на Владая спират с протеста

Снимка: Инициативен комитет - Владая

Инициативният комитет, който организира редица протести, заради неизпълнението на исканията на жителите от кв.Княжево и с. Владая, преустановява протестните действия, след срещата с кметове и експерти от Центъра за градска мобилност, която се състоя в Столичната община.

На нея са присъствали  Екатерина Йорданова-председател на Комисията по транспорт на Столичния общински съвет, Евгени Крусев- заместник кмет на Столичната община по транспорт, Теодор Петков-кмет на район Витоша, Таня Иванова-кмет на с. Владая, Димитър Петров-директор на дирекция“Управление на трафик“ към Столична община, Антон Деспотов- директор дирекция „Градски транспорт“ към Центъра за градска мобилност, Надежда Никифорова-представител на главния архитект Здравко Здравков, и четирима представители на Инициативния комитет.

Да припомним исканията на Инициативния комитет : смяна на автобусите за обществено ползване, обслужващи жителите на кв.Княжево и с. Владая ; възстановяване на автобусна линия 58 и удължаване на линиите 58 и 59 ; изграждане на велоалея от бул.“Петко Напетов“ до с.Владая ; възстановяване на линия 22, или откриване на нова ; удължаване на трамвайна линия 5, от кв. Княжево посока с.Владая ; изграждане на светофарна уредба в района на 10-ти километър, местност „Мала кория“ и вилна зона „Килиите“ ; изграждане на улично осветление  по протежение на Владайското дефиле.

До какви договорки са стигнали на срещата -  чуйте от репортажа на Добромира Мицева.ВИЖТЕ ОЩЕ
Кадър от филма

Филмът „Безбог“ номиран за наградата Европейско откритие

Филмът "Безбог" на режисьора Ралица Попова е сред петте номинирани филма за Европейско откритие - Prix Fipresci на Европейската филмова академия. Първите номинации в две от категориите вече са обявени- за европейско откритие и за късометражен филм."Безбог" е в копродукция с Дания и Франция. Той вече спечели голямата награда "Златен леопард" на..

публикувано на 23.10.17 в 19:45

Млади автори от "Заешка дупка" представят творбите си

На 24 октомври от 20.30 часа млади и непознати поети от Творческа академия „Заешка дупка“ ще представят своите творби в MAZE. Иниацитивата е организирана от поетите Иван Димитров и Ирена Иванова . Общо 14 автори ще представят свои дебютни творби - поезия и проза по време на "Голямото четене". Това са курсисти от творческата академия, като..

публикувано на 23.10.17 в 19:45

Седем души са в тежко състояние след катастрофа край Драгичево

Седем души са в тежко състояние, след като микробус се обърна в дере край пернишкото село Драгичево.Бусът е превозвал пътници от София към Перник. Движението в района е изключително затруднено. Пострадалите се извозват в пернишката и в столични болници. По предварителни данни сред тях има такива, които са в тежко състояние

публикувано на 23.10.17 в 18:47

"Спаси София" очаква яснота по проектите за ул. "Каменоделска"

Гражданската организация "Спаси София" разпространи поредните снимки за проблемни райони на столицата, този път те са от улица "Каменоделска". По думите на Гергин Борисов от организацията, тази улица е трябвало да бъде ремонтирана тази година, но нейният ремонт се е забавил и след това е бил отложен. Борисов посочи, че улица "Каменоделска" е..

публикувано на 23.10.17 в 18:32

Отново ни посреща "Поезия в метрото"

Откриха второто издание на "Поезия в метрото 2017" - стихове на 12 европейски автори във вагоните на софийското метро и на метростанция “Софийски университет “Св. Климент Охридски”, представлява тази инициатива, която започна днес и ще продължи до 3 декември. Това е второ издание на “Поезия в метрото”. Тази година има стихове на поети от Германия,..

публикувано на 23.10.17 в 17:55