Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Жителите на Владая спират с протеста

Снимка: Инициативен комитет - Владая

Инициативният комитет, който организира редица протести, заради неизпълнението на исканията на жителите от кв.Княжево и с. Владая, преустановява протестните действия, след срещата с кметове и експерти от Центъра за градска мобилност, която се състоя в Столичната община.

На нея са присъствали  Екатерина Йорданова-председател на Комисията по транспорт на Столичния общински съвет, Евгени Крусев- заместник кмет на Столичната община по транспорт, Теодор Петков-кмет на район Витоша, Таня Иванова-кмет на с. Владая, Димитър Петров-директор на дирекция“Управление на трафик“ към Столична община, Антон Деспотов- директор дирекция „Градски транспорт“ към Центъра за градска мобилност, Надежда Никифорова-представител на главния архитект Здравко Здравков, и четирима представители на Инициативния комитет.

Да припомним исканията на Инициативния комитет : смяна на автобусите за обществено ползване, обслужващи жителите на кв.Княжево и с. Владая ; възстановяване на автобусна линия 58 и удължаване на линиите 58 и 59 ; изграждане на велоалея от бул.“Петко Напетов“ до с.Владая ; възстановяване на линия 22, или откриване на нова ; удължаване на трамвайна линия 5, от кв. Княжево посока с.Владая ; изграждане на светофарна уредба в района на 10-ти километър, местност „Мала кория“ и вилна зона „Килиите“ ; изграждане на улично осветление  по протежение на Владайското дефиле.

До какви договорки са стигнали на срещата -  чуйте от репортажа на Добромира Мицева.ВИЖТЕ ОЩЕ
Тези хора не чакат началото на представление, а да им дойде редът за някое гише в КАТ

Ще намалеят ли опашките в КАТ?

От началото на месеца плащането на глобите към КАТ вече може да сe извършва и по електронен път . МВР предлага на гражданите също възможност за електронна проверка на неплатени глоби по фишове, актове за установяване на административно нарушение, наказателни постановление, както и издаване на удостоверения за собственост на превозно средство и..

публикувано на 22.08.17 в 17:50

Шумен – история и много енергия

Районът около Шумен е забележителен с историческите и природните си дадености, но и с още нещо – скалните манастири, които съчетават и двете. Това обикновено са естествени скални ниши, които са дообработени от хората. Има данни, че са били обитавани още през енеолита, но пикът на обитаване е през втората половина на XIII век, когато в страната широко..

публикувано на 22.08.17 в 17:38

Бисерната пещера - най-новият природен феномен в България

Като природен феномен определиха новооткритата Бисерна пещера в България спелеолози от Българското пещерно дружество. Бисерната пещера е открита преди около 3 години от няколко изследователи от Българското пещерно дружество. Дълго време съществуването ѝ се пази в тайна, за да бъде опазена от наплива на туристи и други посетители. Самата пещера е..

публикувано на 22.08.17 в 17:21

Маркират опасните дървета в Борисовата градина

Около 5% са дърветата в Борисовата градина, които са класифицирани като опасни, ще трябва да бъдат премахнати. Това показва проверката на експерти от Лесотехническия университет в парка. Лесовъдите започнаха маркирането на опасни, сухи и гнили дървета, което се извършва в участък от около 200 декара в лесопарковата част на Борисовата градина, между..

публикувано на 22.08.17 в 16:25

ЕК дава 120 млн. евро за безплатен интернет

Безплатен интернет на всяко едно обществвено място у нас, както и единна система за наличната онлайн инфраструктура. Това са целите на два проекта, които днес от Министерството на транспорта представиха пред местните админнистрации. Първият проект се финансира от Европейския съюз, а вторият от държавния бюджет. WiFi4EU  - под този надслов европейската..

публикувано на 22.08.17 в 15:42