Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Жителите на Владая спират с протеста

Снимка: Инициативен комитет - Владая

Инициативният комитет, който организира редица протести, заради неизпълнението на исканията на жителите от кв.Княжево и с. Владая, преустановява протестните действия, след срещата с кметове и експерти от Центъра за градска мобилност, която се състоя в Столичната община.

На нея са присъствали  Екатерина Йорданова-председател на Комисията по транспорт на Столичния общински съвет, Евгени Крусев- заместник кмет на Столичната община по транспорт, Теодор Петков-кмет на район Витоша, Таня Иванова-кмет на с. Владая, Димитър Петров-директор на дирекция“Управление на трафик“ към Столична община, Антон Деспотов- директор дирекция „Градски транспорт“ към Центъра за градска мобилност, Надежда Никифорова-представител на главния архитект Здравко Здравков, и четирима представители на Инициативния комитет.

Да припомним исканията на Инициативния комитет : смяна на автобусите за обществено ползване, обслужващи жителите на кв.Княжево и с. Владая ; възстановяване на автобусна линия 58 и удължаване на линиите 58 и 59 ; изграждане на велоалея от бул.“Петко Напетов“ до с.Владая ; възстановяване на линия 22, или откриване на нова ; удължаване на трамвайна линия 5, от кв. Княжево посока с.Владая ; изграждане на светофарна уредба в района на 10-ти километър, местност „Мала кория“ и вилна зона „Килиите“ ; изграждане на улично осветление  по протежение на Владайското дефиле.

До какви договорки са стигнали на срещата -  чуйте от репортажа на Добромира Мицева.ВИЖТЕ ОЩЕ

В сърцето на Стара планина - Детска природна академия "Узана"

Предлагаме ви да отскочим до Габрово, за да се запознаем с Детската природна академия "Узана". Тя е създадена по проект от Българска фондация "Биоразнообразие" в партньорство с Община Габрово. Намира се в сърцето на България и Стара планина, в местността Узана, на 22 км от Габрово. Тя дава възможност на деца от всички възрасти да се срещнат с природата..

публикувано на 21.01.18 в 10:05
Мартин Георгиев

Мартин Георгиев: Българските оркестри са запазили "цвета" в звученето си

Има нещо особено в звука на българските оркестри, казва диригентът Мартин Георгиев и допълва: "Днес въпреки че в световен мащаб оркестрите започват да звучат все по-сходно, тук има неща запазени в нюансите, в цветовете на оркестровия звук. Особено за определени композитори това са някои цветове, които понякога на друго място ми липсват и ги постигам с..

публикувано на 21.01.18 в 10:05

Проф. Валентин Старчев: Монументалните паметници не разказват събитието. Те търсят символите

"Райко Алексиев" е една от най-хубавите галерии в София като пространство и осветление , казва скулпторът Валентин Старчев, който преди дни откри в нея самостоятелна изложба, представяйки произведения, създадени през последните няколко месеца. Скулпторът обяснява, че творбите са монументални, защото пространството го позволява, а и защото са..

публикувано на 20.01.18 в 14:05

Доц. Ивайло Кожухаров: Кардиодефибрилаторът спасява живот при тежка аритмия

Кардиолози настояха тази седмица здравната каса да поема изцяло заплащането на медицинските устройства, необходими на пациенти с риск за внезапна сърдечна смърт. От Сдружението по кардиостимулация и елкектрофизиология алармираха, че  страната ни е на първо място в Европа по смъртност, причинена от внезапно спиране на сърцето. Заплашените пациенти са в..

публикувано на 20.01.18 в 13:15

Проявяват ли творчество партньорите в семейните отношения

Що е то творчество в семейните отношения, може ли то въобще да съществува на територията на семейството и как се съвместява със семейните задължения? Отговорът на този въпрос дава психотерапевтът Божидар Цендов в продължението на разговора ни с него от миналата седмица. Основно творчеството в семейството се проявява в грижата и отношението, както и в..

публикувано на 20.01.18 в 11:10