Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Жителите на Владая спират с протеста

Снимка: Инициативен комитет - Владая

Инициативният комитет, който организира редица протести, заради неизпълнението на исканията на жителите от кв.Княжево и с. Владая, преустановява протестните действия, след срещата с кметове и експерти от Центъра за градска мобилност, която се състоя в Столичната община.

На нея са присъствали  Екатерина Йорданова-председател на Комисията по транспорт на Столичния общински съвет, Евгени Крусев- заместник кмет на Столичната община по транспорт, Теодор Петков-кмет на район Витоша, Таня Иванова-кмет на с. Владая, Димитър Петров-директор на дирекция“Управление на трафик“ към Столична община, Антон Деспотов- директор дирекция „Градски транспорт“ към Центъра за градска мобилност, Надежда Никифорова-представител на главния архитект Здравко Здравков, и четирима представители на Инициативния комитет.

Да припомним исканията на Инициативния комитет : смяна на автобусите за обществено ползване, обслужващи жителите на кв.Княжево и с. Владая ; възстановяване на автобусна линия 58 и удължаване на линиите 58 и 59 ; изграждане на велоалея от бул.“Петко Напетов“ до с.Владая ; възстановяване на линия 22, или откриване на нова ; удължаване на трамвайна линия 5, от кв. Княжево посока с.Владая ; изграждане на светофарна уредба в района на 10-ти километър, местност „Мала кория“ и вилна зона „Килиите“ ; изграждане на улично осветление  по протежение на Владайското дефиле.

До какви договорки са стигнали на срещата -  чуйте от репортажа на Добромира Мицева.ВИЖТЕ ОЩЕ
Виолин Неделчев

Виолин Неделчев, учител на годината: Уникално е да научиш едно дете да помага на по-слабия

Виолин Неделчев- учител на годината по изобразително изкуство за втори път, преподавател в 143 ОУ „Георги Бенковски“ гостува на неделното „Радиокафе“, което се излъчи от една от столичните галерии. Работя с деца от много години, още от 1994 година започнах като художник –учител в приложното училище, минал съм през много гимназии, много..

публикувано на 21.05.18 в 19:45

Предвиждат продължение на метрото в "Люлин", "Младост" и "Слатина"

Продължаване на метрото до различни части на града предвиждат от Столичната община. Това каза главният архитект на София Здравко Здравков по време на отчета му за свършеното от него през последните две години, откакто е встъпил в длъжност. Нови станции може да има в районите "Люлин", Студентски град, "Слатина" и "Симеоново". Една от промените е на..

публикувано на 21.05.18 в 18:18

Раздадоха призовете "Футболист на футболистите"

Асоциацията на българските футболисти проведе годишната церемония "Футболист на футболистите" за сезон 2017/2018, където връчи престижни награди за най-добре представилите се футболисти през сезона. Отличени имаше сред треньорите, младите футболисти и професионалистите. За първа година беше връчена награда и за най-добра футболистка, чийто носител стана..

публикувано на 21.05.18 в 18:14

Антитерорист от Израел е водещият лектор на конференцията „Спорт и сигурност“

Днес в Националната спортна академия (НСА) официално беше открита Петата научна конференция „Спорт и сигурност“. В програмата на форума са включени лекции на специалисти от водещи институции, ангажирани с осигуряването на сигурността по време на спортни събития. Водеща лекция изнесе полковник от запаса в израелската армия Амир Горен - световен експерт по..

публикувано на 21.05.18 в 17:22
Акад. Богдан Петрунов

Акад. Богдан Петрунов: Всичко може да причини алергия, ако попадне във възприемчив организъм

Мръсен въздух, хранителна непоносимост, ухапване от насекомо, лекарство или просто мънички, невидими полени, дори носене на обеци – всичко това може да ви заведе до чакалнята пред алергологията. Всеки трети българин е алергичен, а над половин милион е броят на страдащите от сенна хрема у нас – твърди статистиката в момента. Казвам „в момента“,..

публикувано на 21.05.18 в 16:35