Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Бул. „Княз Александър Дондуков" става арена на турнир по плажен волейбол

Снимка: БГНЕС

Столичният булевард „Княз Александър Дондуков" ще бъде арена на турнир по плажен волейбол днес - два дни преди да бъде пуснат за движение.

За целта в отсечката между улиците "Сердика" и "Веслец" са изсипани над 180 тона пясък. Състезанието започва в следобедните часове с детските и юношеските отбори на спортните клубове в София.

По-късно на терена ще премерят сили отборите на звезди от спорта, музикалната и артистичната сцена. Сред треньорите на звездите са футболната легенда Димитър Пенев и председателят на Съюза на българските артисти - Христо Мутафчиев.

Турнирът по плажен волейбол на булевард "Дондуков" ще бъде съпътстван от DJ-парти, чиято сцена ще бъде качена върху „паяк" на Центъра за градска мобилност.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Отново пускат парния локомотив до Банкя на 2 юни

На 2 юни БДЖ ще пусне за атракционно пътуване парния локомотив от серия 01.23 по линията София - Банкя. Инициативата е организирана с цел да се популяризира историческото наследство на националния железопътен превозвач. Първият влак от София до Банкя ще тръгне от Централната гара в София в 9.50 ч. В обратното направление композицията с..

публикувано на 18.05.18 в 16:09

Временно ще бъде прекъснато водоснабдяването в някои части на столицата днес

Временно ще бъде прекъснато водоснабдяването в някои части на столицата. Във връзка с подмяна на сградни водопроводни отклонения на ул. „Одрин“ Център, се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 17:00 часа в района на: ул. ”Одрин” от ул. ”Цар Симеон” до бул. ”Сливница”. Поради подмяна на редуктор за налягане до резервоар „Мърчаево“ с...

публикувано на 18.05.18 в 08:50

Забранява се двупосочното влизане на пътни превозни средства по част от ул. „Козлодуй”

 От 9.00 часа до 16.00 часа се забранява двупосочното влизане на пътни превозни средства по ул. „Козлодуй” - между ул. „Кръстец” и ул. „Братя Миладинови”. Това съобщиха от Столичната община.

публикувано на 18.05.18 в 08:47

Днес максималните температури ще са между 24° и 29°, в следобедните часове на места ще превали

Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево. Следобед отново ще се развива купеста и купесто- дъждовна облачност и на много места, главно в Южна България ще превали и прегърми. По-значителни ще са явленията в югоизточните райони от страната. След пладне в Дунавската равнина ще се появи до умерен западен вятър. Привечер от запад облачността ще се увеличи и..

публикувано на 18.05.18 в 08:40

Задръстванията по "Цариградско шосе" вече започнаха

Задръстванията по бул. "Цариградско шосе" вече започнаха. Колоната от автомобили е в посока "Орлов мост".   През днешния ден се очаква  10-километрова колона от тирове и автобуси да затапи София във върховите часове на трафика сутринта и привечер. Протестът е на товарните превозвачи, срещу евродиректива.  Очаква се днес в София дойдат 100-120 тежки..

обновено на 17.05.18 в 15:38