Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Бул. „Княз Александър Дондуков" става арена на турнир по плажен волейбол

Снимка: БГНЕС

Столичният булевард „Княз Александър Дондуков" ще бъде арена на турнир по плажен волейбол днес - два дни преди да бъде пуснат за движение.

За целта в отсечката между улиците "Сердика" и "Веслец" са изсипани над 180 тона пясък. Състезанието започва в следобедните часове с детските и юношеските отбори на спортните клубове в София.

По-късно на терена ще премерят сили отборите на звезди от спорта, музикалната и артистичната сцена. Сред треньорите на звездите са футболната легенда Димитър Пенев и председателят на Съюза на българските артисти - Христо Мутафчиев.

Турнирът по плажен волейбол на булевард "Дондуков" ще бъде съпътстван от DJ-парти, чиято сцена ще бъде качена върху „паяк" на Центъра за градска мобилност.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Две 25-сантиметрови миоми от бременна жена извадиха в „Майчин дом“

Сложна и високорискова операция на бременна в третия месец жена беше направена от екип на АГ болница “Майчин дом”. Такава операция се среща много рядко и е много сложна, защото се извършва по време на бременността, без плодът да бъде засегнат. Началникът на отделение “Високорискова бременност със сектор инфекции и бременност” доц...

публикувано на 19.01.18 в 17:31

Изолираха щама "Виктория" в проби от Сливен

Националната референтна лаборатория към Националния център по заразни и паразитни болести е доказала в четири проби от област Сливен нов щам на вирус от група Б - "Виктория". От 300 изследвани проби има 100 положителни резултата, което говори за епидемично разпространение. 84% са група Б, което е изненадващо - по-голяма част са щам "Ямагата". 12..

публикувано на 19.01.18 в 11:47

Близо 7500 участници ще дефилират на „Сурва” 2018

27-ят Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва” 2018 ще се проведе на 26, 27 и 28 януари в Европейската столица на маскарадните игри - Перник. Събитието се очертава като най-мащабното от всички издания досега със 7477 участници. Освен от Перник и страната във фестивала са заявили присъствие и 17 групи от чужбина. Празникът, който е в основата..

публикувано на 19.01.18 в 09:07

Здраве и стил на живот - избрано от печата

Обявено е високо ниво на заболеваемост от грип и остри респираторни заболявания в страната. След Перник в грипна епидемия от четвъртък е вече и област Пазарджик, предупреждава ТРУД . Всеки момент такава ще бъде обявена в Пловдив и София-град; на прага са още Благоевград, Бургас, Варна, Видин, Разград и Силистра. В Пазарджик от 19 до 23 януари включително..

публикувано на 19.01.18 в 08:40

Очаква ни слънчев петък

Днес времето ще е слънчево. След обяд от запад ще започне увеличение на облачността, предимно средна и висока. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и ще е слаб до умерен. Ще се затопли и максималните температури ще са между 7° и 12°, за София около 9°. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия..

публикувано на 19.01.18 в 08:25