Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Младежка академия развива лидерските и комуникационни умения

Ако искате да развиете лидерските си и комуникационни умения, мястото, където можете да направите това, е Националната младежка академия. Това разказаха Илина Мутафчиева и Мина Кутова от Национален младежки форум в предаването “Шоколад”.

Това е повече от събитие. Ние често пъти го определяме като пътешествие, защото е три класа. Започва голяма група от 60 човека, а накрая оцеляват само 20, обясни Мутафчиева. Академията развива чувството за общност. В началото форумът започва близо до гр. Бургас, след това се премества в планината - близо до Боровец, следва Пловдив.

Цялата академия продължава 20 дни. От академията знаят, че е важно младите да изразяват себе си и им дават не само възможност да го направят, но ги обучават и как да говорят.

Всеки участва в обучителния процес с активни игри и други дейности, които учат на комуникация. В началния клас се изучава демокрацията и публичните и младежки политики.  

Повече за позитивните промени в обществото, чуйте в звуковия файл.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мечтата за богатство е "прах в очите", но въпросите за него изясняват ценностите в живота

Екипът на Радиокафе ви отправя покана за театър. Тя е за тази вечер в Сатиричния театър и към нея се присъединява Росица Александрова , която играе в пиесата „Прах в очите“ в партньорство с Николай Урумов. Драматургът - Дьорд Шпиро, написва пиесата през 2007 г. и оттогава не спира да се играе в много страни. По думите на режисьора..

публикувано на 24.11.17 в 11:31

Празнични концерти и кулинарни изненади на Немския коледен базар

Немският коледен базар се провежда за седма поредна година в градинката срещу Народния театър. И този път посетителите могат да опитат традиционните греяно вино, печени вурстчета или щолен. Освен това има и две къщички, в които се продават картички и сувенири с благотворителна цел. Една е на Фондация „Надежда за малките“, а другата е на Ротари..

публикувано на 24.11.17 в 09:42
Директорът на Столичния куклен театър Кирякос Аргирополус на гости в Радиокафе

Кирякос Аргиропулос: Правим театър със съвременно звучене

Правим театър със съвременно звучене, съвременен език, да ползваме всички театралани средства, а и не само театрални, които могат да се превърнат и да бъдат в плюс за една постановка. Така че не ограничавам никой от постановчици в нашия театър. Прави онова, което смята че е най-доброто и така темата го гложди, смята, че темата трябва да бъде..

публикувано на 23.11.17 в 18:33

Модерните супер храни - мания или необходимост

Последните двайсет години се появи ново заболяване, нарича се орторексия. Това е огромният стремеж на хората към здравословното хранене, каза председателят на Съюза по хранителна промишленост д-р Светла Чамова по време на 14-а Национална научно-практическа конференция, посветена на Деня на хранително-вкусовата промишленост в България. Според..

публикувано на 23.11.17 в 17:12
Двама се карат, третият печели, независимо от таксата за смет

От БСП искат 10% намаление на такса смет за столичани

Намаляване на такса „битови отпадъци“ за столичани и бизнеса с 10%, искат от групата на „БСП - Лява България“. Това заяви по време на заседанието на общинския съвет днес, общинският съветник Иван Таков, който допълни, че съвсем скоро ще бъде внесен и официален доклад с предложението. Мнозинството от ГЕРБ обаче не одобрява идеята. Председателят..

публикувано на 23.11.17 в 16:35