Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Младежка академия развива лидерските и комуникационни умения

Ако искате да развиете лидерските си и комуникационни умения, мястото, където можете да направите това, е Националната младежка академия. Това разказаха Илина Мутафчиева и Мина Кутова от Национален младежки форум в предаването “Шоколад”.

Това е повече от събитие. Ние често пъти го определяме като пътешествие, защото е три класа. Започва голяма група от 60 човека, а накрая оцеляват само 20, обясни Мутафчиева. Академията развива чувството за общност. В началото форумът започва близо до гр. Бургас, след това се премества в планината - близо до Боровец, следва Пловдив.

Цялата академия продължава 20 дни. От академията знаят, че е важно младите да изразяват себе си и им дават не само възможност да го направят, но ги обучават и как да говорят.

Всеки участва в обучителния процес с активни игри и други дейности, които учат на комуникация. В началния клас се изучава демокрацията и публичните и младежки политики.  

Повече за позитивните промени в обществото, чуйте в звуковия файл.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Все по-свързаната (като транспорт, и не само) Европа събра европейски лидери в Талин

Конференцията Connecting Europe, която се провежда днес и утре в Талин, е организирана от Европейската комисия и Естонското председателство на Съвета на Европа (която след това ще поеме нашата страна). Основната цел на събитието е да се определят финансовите изисквания, приоритети и изобщо цялостната политика в транспортния сектор за следващия..

публикувано на 21.09.17 в 17:19

"Ваканции" - изложба на Даниела Олег Ляхова

Рисунки, живопис и две авторски книги, създадени от Даниела Олег Ляхова в периода 1990 - 2006 г. Това са творбите, които могат да видят зрителите в експозицията в галерия "Credo bonum".   По думите на куратора Мария Василева Даниела Олег Ляхова е художничка известна най-вече със своите сценографски проекти, с работата си с режисьорите Маргарита..

публикувано на 21.09.17 в 16:50

Д-р Радислав Наков: С 30% са намалели студентите по медицина, които желаят да заминат в чужбина

Министерството на здравеопазването създаде регистър на обявените специализации в системата на здравеопазване. Искането бе на Асоциацията за развитие на медицинската общност и Асоциацията на студентите-медици в България. След среща на техни представители с министър Николай Петров, регистърът вече е факт. Така достъпът до обявените от лечебните заведения..

публикувано на 21.09.17 в 16:00

Прокурор Мими Куцкова ще приема сигнали за насилие над медици

Заради зачестилите случаи на насилие над медици, в началото на месеца и. д. районен прокурор на София Радослав Димов обяви намерението си да определи конкретен свой колега, който да ги поема. Лекарите от Центъра за спешна помощ, от болниците със спешни отделения и родилните отделения в столицата, могат да подават сигнали за инциденти..

публикувано на 21.09.17 в 15:55

Първото Българско председателство на ЕС - отворено към гражданите

Днес беше открита дискусия под мотото „101 дни до София - столица на Европа. Нашите приоритети“. Основни фигури по време на събитието бяха министърът на Българското председателство Лиляна Павлова и председателят на „ ПанЕвропа България “ Гергана Паси. Бяха отворени публичните дискусии за темите, които засягат неправителствения сектор по отношение..

публикувано на 21.09.17 в 15:54