Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Младежка академия развива лидерските и комуникационни умения

Ако искате да развиете лидерските си и комуникационни умения, мястото, където можете да направите това, е Националната младежка академия. Това разказаха Илина Мутафчиева и Мина Кутова от Национален младежки форум в предаването “Шоколад”.

Това е повече от събитие. Ние често пъти го определяме като пътешествие, защото е три класа. Започва голяма група от 60 човека, а накрая оцеляват само 20, обясни Мутафчиева. Академията развива чувството за общност. В началото форумът започва близо до гр. Бургас, след това се премества в планината - близо до Боровец, следва Пловдив.

Цялата академия продължава 20 дни. От академията знаят, че е важно младите да изразяват себе си и им дават не само възможност да го направят, но ги обучават и как да говорят.

Всеки участва в обучителния процес с активни игри и други дейности, които учат на комуникация. В началния клас се изучава демокрацията и публичните и младежки политики.  

Повече за позитивните промени в обществото, чуйте в звуковия файл.
ВИЖТЕ ОЩЕ

We Talk About Us… с Александра Раева

Александра Раева е гост в поредното издание на предаването - очарователна, дисциплинирана (пристига 5 минути преди уговорения час) и… вече руса. Връщаме се в детските години на Алекс, в онази особена възраст между 8 и 18: Много искам д o мен да стои   майка ми, защото тя е най-големият потърпевш на моя характер. Тежко дете... Тежко..

обновено на 18.06.18 в 11:36

След повече от 25 години Малеровата “симфония на хилядата” ще звучи в НДК

Симфония №8 на Густав Малер ще прозвучи на 27 юни в Зала 1 на НДК . Музикалното произведение е създадено за оркестър, хор и солисти, и затова е наричано “симфония на хилядата”. Осмата симфония на Малер е в Топ 10 на най-великите симфонии в класацията, изготвена от BBC, но поради огромния мащаб и участници в България не се изпълнява често. (За..

публикувано на 18.06.18 в 11:09

Изоставените домашни любимци поддържат броя на уличните кучета

Положението с бездомните кучета в столицата е все по-добро. Преди 5 -10 години до всяка уличка, пейка и кофа, лежаха добри, уплашени и понякога озлобени кучета. От няколко години Столичната община подпомогната от приютите за животни, извършва кастрация на бездомни кучета и котки с цел да ограничи хуманно популацията им. Проблем е непрекъснатото..

публикувано на 18.06.18 в 10:53

Летните топ дестинации - в обектива на „Радиоприемница“

В последните две седмици на месец юни ще ви срещнем отблизо с най-популярните летни дестинации за нас, българите. С помощта на експерти, опитни екскурзоводи, туристически блогъри и пътешественици ще ви дадем най-необходимата информация за известни и по-малко познати места за отдих и лятна почивка у нас и в чужбина.  През настоящата седмица ще посетим..

публикувано на 18.06.18 в 10:25

Започва приемът на документи в Софийския университет „Св. Климент Охридски“

От днес започва приемът на документи за класиране на кандидат-студентите за учебната 2018/2019 г. в Софийския университет „Св. Климент Охридски“  Кандидат-студентите, които желаят да участват в класирането, трябва да се регистрират на адрес https://online.uni-sofia.bg до 17.30 ч. на 30 юни 2018 г. При регистрацията всеки кандидат-студент създава свой..

публикувано на 18.06.18 в 10:18