Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Младежка академия развива лидерските и комуникационни умения

Ако искате да развиете лидерските си и комуникационни умения, мястото, където можете да направите това, е Националната младежка академия. Това разказаха Илина Мутафчиева и Мина Кутова от Национален младежки форум в предаването “Шоколад”.

Това е повече от събитие. Ние често пъти го определяме като пътешествие, защото е три класа. Започва голяма група от 60 човека, а накрая оцеляват само 20, обясни Мутафчиева. Академията развива чувството за общност. В началото форумът започва близо до гр. Бургас, след това се премества в планината - близо до Боровец, следва Пловдив.

Цялата академия продължава 20 дни. От академията знаят, че е важно младите да изразяват себе си и им дават не само възможност да го направят, но ги обучават и как да говорят.

Всеки участва в обучителния процес с активни игри и други дейности, които учат на комуникация. В началния клас се изучава демокрацията и публичните и младежки политики.  

Повече за позитивните промени в обществото, чуйте в звуковия файл.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Музиката от "Джеймс Бонд" събира Софийската филхармония и музиканти "извън петолинието"

56 години след появата нa харизматичния агент 007 за първи път на малкия екран и в разгара на снимките на 26-ия филм за Джеймс Бонд, който се очаква да тръгне по световните кина на 8 ноември 2019-а, Софийската филхармония под диригентската палка на маестро Найден Тодоров ще припомни някои от най-хубавите музикални моменти на превърналата се в класика..

публикувано на 17.02.18 в 13:50

Грижа за новородени и диагностика на бременни с най-модерна апаратура в 28-те области на страната

Мащабен проект на Министерството на здравеопазването направи възможен достъпът до високоспециализирана модерна апаратура за пренатална и неонатална диагностика и за грижа на бременните жени и най-малките пациенти във всички 28 области в страната. Основната му цел -  намаляване на детската смъртност в България. През 2016 г. в страната са умрели 423 деца..

публикувано на 17.02.18 в 13:35

Връхлети ли ни ноцебо ефектът, трябва да потърсим помощ

В "Контрасти" тази седмица се спряхме на ноцебо ефекта . Какво го поражда, до какво води, каква е ролята на родителите за неговата поява, кои по-често са засегнати от него-мъжете или жените и как може да се освободим от него? Тези въпроси коментира Яна Кирова . Терминът идва от латински и буквално означава “ще пострадам”. Докато при плацебо ефекта се..

публикувано на 17.02.18 в 11:05

На зимен фестивал в хижа "Плевен", защо не

В "Турагент" тази седмица ви поканихме на зимен фестивал на хижа "Плевен" с изкачване на връх Ботев. Маршрутът е изключително живописен, а изкачването на най-високият връх в Стара планина е по красив панорамен път с гледки към северна и южна България. Програмата включва много активности, но сами можем да изберем в кои от тях да се включим. Зимното..

публикувано на 17.02.18 в 10:05

Повече паркоместа с по-бърза процедура по отстраняване на изоставени автомобили

Срокът за стартиране на процедурата за преместване на излязло от употреба МПС да бъде съкратен, искат от Столичната община. Те ще предложат на Народното събрание да преразгледа изискването за годишния технически преглед. В момента, за да бъде премахнато от мястото си, возилото трябва да е с пропуснат преглед поне 2 години, а от Общината..

публикувано на 16.02.18 в 17:35