Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Тази седмица

Децата учат правила за пожарна безопасност с игри и демонстрации

Снимка: Златина Йовкова
Седмица на пожарната безопасност се провежда в един от най-големите увеселителни паркове за деца в столицата.
Огнеборци от 7-а Районна служба разясняват кои са рисковете и как трябва да се реагира при възникване на пожар.

Два пъти през деня са предвидени игри и демонстрации. Те са съпроводени с много вълнение от страна на децата, те не пропускат да се снимат с огнеборците и пожарната кола.
Наред със забавленията обаче, те научават и важни уроци.

Инспектор Пламен Маринов от 7-а Районна служба за пожарна безопасност и защита на населението припомни някои от най-важните съвети и отбеляза, че два пъти през годината във всяка детска градина и училище се отработват плановете за евакуация.

От 18:30 ч ще се проведе и второто събитие по превенция и пожарна безопасност за днешния ден, а в следващите два дни - на 14 и 15 септември, събитията продължават отново в часовете 10:30 и 18:30 ч.

Чуйте повече в репортажа.
ВИЖТЕ ОЩЕ

11 ансамбъла играят и радват публиката на Фолклорния фестивал "Витоша"

22-рото издание на Международен фолклорен фестивал „Витоша 2018“ започва днес и ще продължи до 30 юни. На три сцени - в народно читалище „Витоша в кв. Павлово, на лятната естрада в Банкя и в парка пред НДК, 11 ансамбъла от Европа и Западните Балкани ще запознаят публиката в София с духа, фолклорните традиции и творчеството си. За..

публикувано на 25.06.18 в 10:48

"Животът е песен" - изложба - разказ за отминалото време

В една от най-новите галерии на София - "Структура", преди дни поредната своя самостоятелна изложба откри Алла Георгиева. За нея художничката казва, че тя е по-различна от всички останали, защото е най-лична. Определя я като разказ за времето, което е отминало и в което е преживяла много и различни изпитания, които обаче не са сломили духа й, а напротив..

публикувано на 25.06.18 в 10:40

Жените на Обединена Европа изкачват Черни връх

Жените на Обединена Европа изкачват Черни връх. Под това мото Българският туристически съюз организира представително изкачване на първенеца на Витоша на 30 юни. Проявата е по повод приключването на Българското председателство на Съвета на ЕС и предаването му на Австрия и е посветена на 145-годишнината от рождението на патрона на Българския туристически..

публикувано на 24.06.18 в 15:15

Георги Димитров - Жожо: Искам светът да стане по-добър чрез музика

Възпитаник на НМУ "Любомир Пипков" - София, от класа на Цветан Андреев. Едновременно младши студент в Университета по изкуствата в Грац, в класа на проф. Паоло Пегораро. Първи носител на учредения през миналата година приз "Олга Камбурова", както и на над петнайсет първи отличия от конкурси у нас и в чужбина. Името му е Георги Димитров - Жожо , който..

публикувано на 23.06.18 в 15:05

Д-р Иван Диков: При всяко съмнение за генитална инфекция трябва веднага да се вземат мерки

В сезона на високите температури, отпуските, по-честите пътувания, деликатният въпрос за опасността от генитални инфекции излиза на дневен ред. Крият ли риск водните басейни, плуването, общите сервизни помещения? При какви оплаквания задължително трябва веднага да се обърнем към специалист, кои са най-честите инфекции при непротектиран полов акт и..

публикувано на 23.06.18 в 13:10