Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Тази седмица

Децата учат правила за пожарна безопасност с игри и демонстрации

Снимка: Златина Йовкова
Седмица на пожарната безопасност се провежда в един от най-големите увеселителни паркове за деца в столицата.
Огнеборци от 7-а Районна служба разясняват кои са рисковете и как трябва да се реагира при възникване на пожар.

Два пъти през деня са предвидени игри и демонстрации. Те са съпроводени с много вълнение от страна на децата, те не пропускат да се снимат с огнеборците и пожарната кола.
Наред със забавленията обаче, те научават и важни уроци.

Инспектор Пламен Маринов от 7-а Районна служба за пожарна безопасност и защита на населението припомни някои от най-важните съвети и отбеляза, че два пъти през годината във всяка детска градина и училище се отработват плановете за евакуация.

От 18:30 ч ще се проведе и второто събитие по превенция и пожарна безопасност за днешния ден, а в следващите два дни - на 14 и 15 септември, събитията продължават отново в часовете 10:30 и 18:30 ч.

Чуйте повече в репортажа.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Проф. Венцеслав Николов: Няма изкуство без съмнения

Много тъгувам за това време, в което Константин Щъркелов се е познавал с проф. Аврамов, ходили са си на гости, когато артистите са сядали на една маса с музикантите. От години наред тъгувам, че ние сме разделени по гилдии. Не се познаваме, не се и ценим . Думите са на известния музикант проф. Венцеслав Николов по повод проекта на Сити..

публикувано на 25.02.18 в 14:20

Париж - град, в който да се влюбиш, град, в който да обичаш

Романтика, вино, забележителна архитектура и множество улични музиканти. Ако можем да обобщим Париж с няколко думи, може би те биха били именно тези. Мечта за много пътешественици, а и за хората, които са влюбени в живота, Париж се превръща във все по-посещавана дестинация. Френската столица е най-прекрасният град и според нашата колежка Олга..

публикувано на 25.02.18 в 10:00

Неделното ни "Радиокафе" гостува в Огняново

Тази неделя предаването „Радиокафе“ гостува на село Огняново. Бъдете с нас от 9 до 12 часа на 25 февруари, ще ви разкажем за традициите и обичаите в община Гърмен и в китното югозападно селище, известно със своите минерални и лековити извори.  Наши гости ще бъдат кметовете на Огняново и на Гърмен Димитрия Гюрова и Минка Капитанова. С тях ще говорим..

публикувано на 24.02.18 в 15:13

Мълчанието - признак за страдание, средство за манипулация или просто интровертност

Много често в една семейна двойка единият от партньорите може да прояви мълчаливост. На какво се дължи и как да се справяме с нея, за да избегнем негативния ефект върху връзката ни? В "Контрасти" тази седмица обсъждахме тези въпроси с терапевта Стоян Георгиев . За да не изпадаме в заблуди относно мълчаливостта на партньора ни, обсъдихме и..

публикувано на 24.02.18 в 11:05
Богомил Спиров

Богомил Спиров: Актьорът трябва да играе всичко

Много харесвам това заглавие, защото за да се изпълни добре "Царицата на чардаша", певците трябва да имат гласове за опера. Да могат да изпълняват и Вердиева, и Пучиниева музика, заявява Ина Петрова (солист на Софийската опера), която е гост-солист в Музикалния театър за премиерата на "Царицата на чардаша" от Имре Калман - първата премиера за..

публикувано на 24.02.18 в 10:35