Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Тази седмица

Децата учат правила за пожарна безопасност с игри и демонстрации

Снимка: Златина Йовкова
Седмица на пожарната безопасност се провежда в един от най-големите увеселителни паркове за деца в столицата.
Огнеборци от 7-а Районна служба разясняват кои са рисковете и как трябва да се реагира при възникване на пожар.

Два пъти през деня са предвидени игри и демонстрации. Те са съпроводени с много вълнение от страна на децата, те не пропускат да се снимат с огнеборците и пожарната кола.
Наред със забавленията обаче, те научават и важни уроци.

Инспектор Пламен Маринов от 7-а Районна служба за пожарна безопасност и защита на населението припомни някои от най-важните съвети и отбеляза, че два пъти през годината във всяка детска градина и училище се отработват плановете за евакуация.

От 18:30 ч ще се проведе и второто събитие по превенция и пожарна безопасност за днешния ден, а в следващите два дни - на 14 и 15 септември, събитията продължават отново в часовете 10:30 и 18:30 ч.

Чуйте повече в репортажа.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Благотворителен поход на джентълмени с мотори в подкрепа на мъжете с рак на простатата

В неделя – 24 септември, за трети път в София ще бъде организиран благотворителен мотопоход на джентълмените в подкрепа на мъжете с рак на простатата. Това е световната инициатива, възникнала през 2012 г. в Австралия и към нея постепенно се включват все повече страни. В България събитието се организира от Gentleman Riders Bulgaria и тази година е..

публикувано на 23.09.17 в 11:55

Благотворителен концерт събира средства за образователен център в Националния етнографски музей

Националният етнографски музей, съвместно със Софийската филхармония, организира благотворителен концерт в рамките на кампанията „Опознай традициите, за да обикнеш народа си!“. Каузата е създаването на образователен център в музея. До момента са събрани средствата за ремонт, необходими са още 33 хиляди лева за обзавеждане и оборудване на три помещения в..

публикувано на 22.09.17 в 19:09

Ансамбъл "Граовска младост" откри новия сезон след успешни турнета в Европа

В Перник отбелязването на 109-та годишнина от обявяването на независимостта на България започна с ритуал пред паметника на воеводата Кракра.  По традиция празникът продължи с дефиле по централния площад "Кракра". Празничната програма завърши с концерт на художествени състави при общинския комплекс "Дворец на културата". Ансамбълът за народни песни и..

публикувано на 22.09.17 в 18:28

Националният военноисторически музей показва най-високото отличие на Царство България

Посетителите на Националниявоенноисторически музей имат уникалната възможност да видят голямото огърлие на най-високото отличие на Царство България - Орден „Св. св. равноапостоли Кирил и Методий“. " Отличието, което показваме, е уникат, показва се изключително рядко. Освен, че е най-високото отличие на Царство България, самото голямо колие е..

публикувано на 22.09.17 в 18:04
Софийска духовна семинария

Радиокафе гостува на Софийската духовна семинария в неделя

Неделното Радиокафе ще гостува на Софийската духовна семинария „Свети Йоан Рилски“. Ще ви срещнем с ректора Негово Високо преподобие архимандрит Пахомий и заместник-ректора Негово Високо преподобие Йеромонах Милетий. Ще станете свидетели на изнесен урок по история и урок по църковно песнопение. Ще ви разкажем как живеят възпитаниците на семинарията,..

публикувано на 23.09.17 в 13:10