Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Тази седмица

Децата учат правила за пожарна безопасност с игри и демонстрации

Снимка: Златина Йовкова
Седмица на пожарната безопасност се провежда в един от най-големите увеселителни паркове за деца в столицата.
Огнеборци от 7-а Районна служба разясняват кои са рисковете и как трябва да се реагира при възникване на пожар.

Два пъти през деня са предвидени игри и демонстрации. Те са съпроводени с много вълнение от страна на децата, те не пропускат да се снимат с огнеборците и пожарната кола.
Наред със забавленията обаче, те научават и важни уроци.

Инспектор Пламен Маринов от 7-а Районна служба за пожарна безопасност и защита на населението припомни някои от най-важните съвети и отбеляза, че два пъти през годината във всяка детска градина и училище се отработват плановете за евакуация.

От 18:30 ч ще се проведе и второто събитие по превенция и пожарна безопасност за днешния ден, а в следващите два дни - на 14 и 15 септември, събитията продължават отново в часовете 10:30 и 18:30 ч.

Чуйте повече в репортажа.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Предстоят срещи с производители на електромобили за инвестиции у нас

Най-вероятно през следващата седмица ще започнат срещи с производители на електромобилни превозни средства, които да инвестират у нас. Това обяви министърът на икономиката Емил Караниколов по време на конференция за подобряване на атмосферния въздух, която се проведе днес в столицата. На нея бяха обсъдени мерките за справяне с проблема, и най-вече..

публикувано на 24.11.17 в 18:15

Ученици от 9 страни в надпревара за "Европейски млад предприемач на годината"

Всяка година „Младежки старт - Европейска мрежа за предприемачество“, част от която е сдружение Инициатива за обучение по предприемачество „Смарт Старт Европа“, връчва награда  „Европейски млад предприемач на годината“. Наградите се дават в две категории: „Бизнес идея“ и „Реален пазар (бизнес план)“. В състезанието участват ученици от 9 страни, менторите..

публикувано на 24.11.17 в 17:08

Финалистите за наградата LUX обикалят България

От 1 до 3 декември българската публика ще има възможност да гледа финалистите за наградата LUX на Европейския парламент  - филмите „Уестърн“, „Кръвта на саамите” и „120 удара в минута”. Представянето на филмите ще се проведе в шест български града - София, Пловдив, Варна, Благоевград, Плевен, Стара Загора и Смолян. Прожекциите са безплатни, а..

публикувано на 24.11.17 в 16:45

Успели личности вдъхновяват за участие в каузи

Кауза и(или) кариера? Или и двете? На този въпрос ще ни отговорят вдъхновяващите личности, които ще участват във ф орум а “Кариера с кауза” . Той ще се проведе тази събота - 25 ноември, от 10 ч. в сграда „Инкубатор“ на София тех парк. Форумът ще ни даде идеи как да допринасяме за обществото, докато работим за себе си. Гостите, които..

публикувано на 24.11.17 в 16:36

Защо много деца напускат центровете за настаняване от семеен тип

Фондация „Международна социална служба - България“ организира Национална консултативна среща на тема „Проблеми и предизвикателства в работата на Центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи. Експертите от Фондацията искат да се изложат нововъзникнали и непредвидени проблеми, които са установили в процеса на тяхната работа. Както и..

публикувано на 24.11.17 в 16:05