Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Форум по програма "Джаспър" учи как да усвояваме по-ефективно евросредства

Снимка: БГНЕС
Европейският дневен ред в областта на регионалното развитие обсъдиха днес в София представители на европейски институции и местни власти от страната. На срещата присъства и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Как да усвояваме по-качествено и ефективно средствата от европейските фондове. Добри практики в областта бяха представени днес в рамките на форум, част от програмата "Джаспър". Инициативата е инструмент за обмяна на опит между 12 страни-членки, а България участва във формирането на важни политики по него, уточни кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

България участва активни в четири партньорства по инициативата, като София играе важна роля при формирането на дневния род в областта на дигиталния преход, допълни Фандъкова. Ролята на общините представи председателя на сдружението на Общините Гинка Чавдарова.

В срещата днес се включиха и Деница Николова - зам.-министър на Регионалното развитие и благоустройството, Малина Едрева - вице-президент на Бюрото на Комитета на Регионите и общински съветник.

Подробности чуйте в репортажа на Гергана Гайдарова в звуковия файл.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кукленият театър може да се бори срещу агресията

Кукленият театър може да се бори срещу агресията . Това каза режисьорът Тодор Вълов , който беше гост в изнесеното издание на предаването Радиокафе " тази неделя в Столичния куклен театър. Агресията е един много плашещ фактор и мисля, че кукленото изкуство и други сценични изкуства могат да бъдат такъв фактор, който да се бори срещу..

публикувано на 20.11.17 в 18:57

Ощетени ли са таксиметровите шофьори заради патентния данък, който плащат

Краят на годината приближава и таксиметровите шофьори трябва да входират документите за нови разрешителни за 2018 година. Съгласно Закона за автомобилните превози - чл. 24, таксиметровите превози на пътници се извършват от регистрирани превозвачи с електронен таксиметров апарат и след издаване на разрешение за таксиметров превоз на пътници...

публикувано на 20.11.17 в 18:00
Рим фонтан Ди Треви

Италия оживява в София с филмови прожекции и дегустации на храни и вино

Филмови прожекции, дискусии, дегустации на храни и вино. Това са част от събитията, включени в Седмицата на италианската кухня. Днес и утре от 16.30 ч. в Езиковия център на Италианския културен институт с филмови прожекции ще бъдат представени темите: Идентичност в кухнята и средиземноморска диета", както и  "Какво трябва да ядем?" и "Как ни виждат..

публикувано на 20.11.17 в 17:51

Бул. „Княз Александър Дондуков" окончателно готов до първи декември

Булевард "Княз Ал. Дондуков" вече е отворен за движение. Ремонтът на булеварда бе една от най-обсъжданите теми през последните месеци, а дебатите бяха за това, дали да се запазят паветата, или не, както и доколко е качествена самата реконструкция на тази ключова за София пътна артерия. Срокът за окончателно завършване на ремонта на бул. „Княз Ал...

публикувано на 20.11.17 в 17:40
изнесеното студио на Радиокафе

Проф. Боньо Лунгов: Столичният куклен театър е еталон не само у нас, а и по Света

За мен Столичния куклен театър води нещата напред в това изкуство, второ предлага най-интересни заглавия в репертоара си, богата палитра от режисьори и то добри, които участват и работят в този театър и това е политика на колегите, която не може да не бъде забелязана и затова и по света и навсякъде Столичния куклен треатър е еталон,  заяви проф. Боньо..

публикувано на 20.11.17 в 16:38