Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Форум по програма "Джаспър" учи как да усвояваме по-ефективно евросредства

Снимка: БГНЕС
Европейският дневен ред в областта на регионалното развитие обсъдиха днес в София представители на европейски институции и местни власти от страната. На срещата присъства и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Как да усвояваме по-качествено и ефективно средствата от европейските фондове. Добри практики в областта бяха представени днес в рамките на форум, част от програмата "Джаспър". Инициативата е инструмент за обмяна на опит между 12 страни-членки, а България участва във формирането на важни политики по него, уточни кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

България участва активни в четири партньорства по инициативата, като София играе важна роля при формирането на дневния род в областта на дигиталния преход, допълни Фандъкова. Ролята на общините представи председателя на сдружението на Общините Гинка Чавдарова.

В срещата днес се включиха и Деница Николова - зам.-министър на Регионалното развитие и благоустройството, Малина Едрева - вице-президент на Бюрото на Комитета на Регионите и общински съветник.

Подробности чуйте в репортажа на Гергана Гайдарова в звуковия файл.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Огледала, светли цветове и подходящи мебели правят чудеса в тесните стаи

Вашият дом е повече от няколко прозореца, невзрачни стени и кафява врата. Ако се запознаем с няколко малки тайни за това как можем да направим малката къщурка просторен замък и кои цветове са успокояващи и модерни за сезона, ще направим своя дом уютен и желан. Какви са те, обяснява Денис Ли , архитект от Казахстан, който живее и твори в София: Много..

публикувано на 22.06.18 в 18:49

Изложба разкрива Близкия изток през погледа на българските учени

Трудно ли е да се достигне до загадките на държавите от Близкия изток, това разказва изложбата "Близкият изток през погледа на българските учени", която вече може да бъде разгледана във фоайето на Централната университетска библиотека на Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Изложбата обединява две експозиции. Първата е "Катедра „Арабистика и..

публикувано на 22.06.18 в 17:41

"СофтУни фест" поставя предизвикателства пред креативните младежи

За първи път "СофтУни" организира състезанието "СофтУни фест", което ще събере на едно място хора с интереси в програмирането, дигиталния маркетинг и дизайна да премерят сили в три категории: "Дигитален маркетинг", "Дизайн и криейтив" и "Програмиране". Няма възрастово ограничение. Не е нужна предварителна подготовка, защото всичко ще се случва в..

публикувано на 22.06.18 в 16:33

Ремонтират близо 50 сгради на столични училища и детски градини

Близо 50 сгради на училища и детски градини ще бъдат ремонтирани през тази година на територията на Столичната община. 22 от тях ще бъдат обновени със средства от Общинския приватизационен фонд и дейностите в тях ще приключат до началото на учебната година, докато реконструкциите в другите 26 ще продължи и през следващата календарна година, а..

публикувано на 22.06.18 в 15:51

Спираща дъха природа, безброй острови и безкрайно крайбрежие

Чували ли сте израза "Перлата на Адриатика"? А знаете ли за какво е нарицателен той? За Хърватия, разбира се. Държавата с тринадесетвековна история, множество паметници на културата, художествени произведения и научни трудове, няколко прочути изобретатели, както и шест паметника на световното наследство и осем национални парка. Да не пропуснем и..

публикувано на 22.06.18 в 14:46