Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Форум по програма "Джаспър" учи как да усвояваме по-ефективно евросредства

Снимка: БГНЕС
Европейският дневен ред в областта на регионалното развитие обсъдиха днес в София представители на европейски институции и местни власти от страната. На срещата присъства и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Как да усвояваме по-качествено и ефективно средствата от европейските фондове. Добри практики в областта бяха представени днес в рамките на форум, част от програмата "Джаспър". Инициативата е инструмент за обмяна на опит между 12 страни-членки, а България участва във формирането на важни политики по него, уточни кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

България участва активни в четири партньорства по инициативата, като София играе важна роля при формирането на дневния род в областта на дигиталния преход, допълни Фандъкова. Ролята на общините представи председателя на сдружението на Общините Гинка Чавдарова.

В срещата днес се включиха и Деница Николова - зам.-министър на Регионалното развитие и благоустройството, Малина Едрева - вице-президент на Бюрото на Комитета на Регионите и общински съветник.

Подробности чуйте в репортажа на Гергана Гайдарова в звуковия файл.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Духовната семинария учениците получават не само добро образование, но и възпитание

Това е хубаво на нашето училище, че ние имаме така една голяма приемственост като история и като традиция. Софийската духовна семинария е наследник на Самоковското духовно училище. Това каза Негово Високопреподобие Архимандрит Пахомий - ректор на Софийската духовна семинария „Свети Йоан Рилски“ , гост в Радиокафе в неделя. Строежът на..

публикувано на 25.09.17 в 17:37

Галин Стоев: Надявам се "Безкрайната градина" да е моят филм

И тази година от 16 до 30 ноември „Киномания“ ще представи най-горещите заглавия през сезона. Кинофорумът стартира с премиерата на дебютния филм на Галин Стоев „Безкрайната градина“. Това е и последният филм, в който играе големият Никола Анастасов. Отправна точна за създаването на филма е пиесата на Яна Борисова „Приятнострашно“, която Галин..

публикувано на 25.09.17 в 17:21

Рене Мей отново е в България

По-малко от два месеца след като за първи път дойде в Европа, за да проведе лечение и медитации за хиляди нуждаещи се в България и да обучи доброволци, които да прилагат неговите терапии, Рене Мей отново е тук, за да продължи делото си. Изборът на България не е никак случаен. Мей счита, че страната ни има много силен духовен заряд. Преди време той..

обновено на 25.09.17 в 17:10
Томислав Дончев

Дончев иска да намали броя на чиновниците

Намаляване броя на чиновниците, централизиране на услугите и предоставяне на по-добро качество, това са целите на проекта ”Въвеждане на принципа на споделените услуги в организацията и работата на централната администрация”. Проектът беше представен днес в Министерския съвет в присъствието на вицепремиера Томислав Дончев и постоянния представител на..

публикувано на 25.09.17 в 16:20

Поети с китара от 5 страни пеят на 2 сцени в София

В сряда София става домакин на маратон на изпятата поезия, съобщи в ефира на Радио София Лили Друмева. До 1 октомври – Деня на музиката, 12 музиканта от различни държави ще представят свои композиции. В неделя ще има класиране и раздаване на награди. Поканени са автори от Сърбия, Хърватия, Румъния, САЩ и България. Сред гостите са: Ведран..

публикувано на 25.09.17 в 15:40