Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Форум по програма "Джаспър" учи как да усвояваме по-ефективно евросредства

Снимка: БГНЕС
Европейският дневен ред в областта на регионалното развитие обсъдиха днес в София представители на европейски институции и местни власти от страната. На срещата присъства и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Как да усвояваме по-качествено и ефективно средствата от европейските фондове. Добри практики в областта бяха представени днес в рамките на форум, част от програмата "Джаспър". Инициативата е инструмент за обмяна на опит между 12 страни-членки, а България участва във формирането на важни политики по него, уточни кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

България участва активни в четири партньорства по инициативата, като София играе важна роля при формирането на дневния род в областта на дигиталния преход, допълни Фандъкова. Ролята на общините представи председателя на сдружението на Общините Гинка Чавдарова.

В срещата днес се включиха и Деница Николова - зам.-министър на Регионалното развитие и благоустройството, Малина Едрева - вице-президент на Бюрото на Комитета на Регионите и общински съветник.

Подробности чуйте в репортажа на Гергана Гайдарова в звуковия файл.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Театър "София" разкрива "тайни от кухнята" пред децата

От 24 февруари Театър София стартира втората си поредица от арт събития за деца: „Как работи театърът“ 2. Какво ще включат заниманията, които ще продължат до края на сезона, разказва PR специалистът на театъра Милена Стратиева : От февруари до юни, в различни дни - събота и неделя, ще посрещаме деца и родители, за да им разкрием по малко от магията..

публикувано на 23.02.18 в 10:18

Нови правила при поставянето на рекламни пана предвижда наредба в Столичната община

Общи правила при изграждането на заведения на открито и нови правила при поставянето на рекламни пана предвижда нова наредба в Столичната община. Между четири цвята пък ще могат да избират собствениците на заведения и конструкции. Това обясни зам.-председателят на транспортната комисия Зафир Зарков . В момента при заведенията на открито има..

публикувано на 23.02.18 в 10:13

"Обединени в изкуството" - синтез на съвременната литература, музика и кино

Синтез на съвременната литература, музика и кино - това е проектът на Сити Марк Арт център, който носи името "Обединени в изкуството". Той ще се проведе в шест вечери от февруари до юни с вход свободен. За участие организаторите са избрали изтъкнати български и чуждестранни имена от трите изкуства. Сред тях са Теодора Димова, Емил Андреев, Алек Попов,..

публикувано на 23.02.18 в 09:30

Ще бъдат ли регистрирани кварталните автосервизи

Шест месеца гаранция за качество след ремонт на колата в сервиз – това   обсъжда работна група, която подготвя разделянето на Закона за движение по пътищата на три – закон за движение по пътищата, за пътните превозни средства и за обучението за шофьорска книжка. Регламентирането на дейността на автосервизите ще бъде във втория закон. В него..

публикувано на 22.02.18 в 18:10

Започна кандидатстудентската борса в София

Кандидатстудентската борса в София започна. В Университетата по архитектура, строителство и геодезия са разположени щандовете на общо 21 висши учебни заведения. Освен представители на различните университети в страната кандидат-студенти могат да посетят и Националния център за кандидатстудентска подготовка и информация. Специалностите, от които в..

публикувано на 22.02.18 в 17:25