Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Как да обучим и задържим успешните учители

През последните години броят на студентите в педагогически специалности в България се увеличава. Според рейтинговата система на висшите училища, педагогиката вече е на трето място по брой студенти сред всички професионални направления. Все по-малко, обаче, впоследствие се реализират като учители.
През учебната 2016/17 г. броят на учителите в общообразователни те училища, които са на възраст под 25 г., е едва 1% от близо 48 хил практикуващи учители в страната, сочат данните на НСИ и изследванията на фондация "Заедно в час".

Как да намерим, обучим и задържим успешните учители, един важен въпрос, а и темата на форума, който се организира съвместно от фондация "Заедно в час" и Синдиката на българските учители днес, във втора английска гимназия “Томас Джеферсън” в София.

Какви добри практики за привличане, подбор, обучение и задържане на преподаватели в сферата на училищното образование предлагат от фондация „Заедно в час“ - чуйте от репортажа на Александра Илиева.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Предстоят срещи с производители на електромобили за инвестиции у нас

Най-вероятно през следващата седмица ще започнат срещи с производители на електромобилни превозни средства, които да инвестират у нас. Това обяви министърът на икономиката Емил Караниколов по време на конференция за подобряване на атмосферния въздух, която се проведе днес в столицата. На нея бяха обсъдени мерките за справяне с проблема, и най-вече..

публикувано на 24.11.17 в 18:15

Ученици от 9 страни в надпревара за "Европейски млад предприемач на годината"

Всяка година „Младежки старт - Европейска мрежа за предприемачество“, част от която е сдружение Инициатива за обучение по предприемачество „Смарт Старт Европа“, връчва награда  „Европейски млад предприемач на годината“. Наградите се дават в две категории: „Бизнес идея“ и „Реален пазар (бизнес план)“. В състезанието участват ученици от 9 страни, менторите..

публикувано на 24.11.17 в 17:08

Финалистите за наградата LUX обикалят България

От 1 до 3 декември българската публика ще има възможност да гледа финалистите за наградата LUX на Европейския парламент  - филмите „Уестърн“, „Кръвта на саамите” и „120 удара в минута”. Представянето на филмите ще се проведе в шест български града - София, Пловдив, Варна, Благоевград, Плевен, Стара Загора и Смолян. Прожекциите са безплатни, а..

публикувано на 24.11.17 в 16:45

Успели личности вдъхновяват за участие в каузи

Кауза и(или) кариера? Или и двете? На този въпрос ще ни отговорят вдъхновяващите личности, които ще участват във ф орум а “Кариера с кауза” . Той ще се проведе тази събота - 25 ноември, от 10 ч. в сграда „Инкубатор“ на София тех парк. Форумът ще ни даде идеи как да допринасяме за обществото, докато работим за себе си. Гостите, които..

публикувано на 24.11.17 в 16:36

Защо много деца напускат центровете за настаняване от семеен тип

Фондация „Международна социална служба - България“ организира Национална консултативна среща на тема „Проблеми и предизвикателства в работата на Центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи. Експертите от Фондацията искат да се изложат нововъзникнали и непредвидени проблеми, които са установили в процеса на тяхната работа. Както и..

публикувано на 24.11.17 в 16:05