Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Как да обучим и задържим успешните учители

През последните години броят на студентите в педагогически специалности в България се увеличава. Според рейтинговата система на висшите училища, педагогиката вече е на трето място по брой студенти сред всички професионални направления. Все по-малко, обаче, впоследствие се реализират като учители.
През учебната 2016/17 г. броят на учителите в общообразователни те училища, които са на възраст под 25 г., е едва 1% от близо 48 хил практикуващи учители в страната, сочат данните на НСИ и изследванията на фондация "Заедно в час".

Как да намерим, обучим и задържим успешните учители, един важен въпрос, а и темата на форума, който се организира съвместно от фондация "Заедно в час" и Синдиката на българските учители днес, във втора английска гимназия “Томас Джеферсън” в София.

Какви добри практики за привличане, подбор, обучение и задържане на преподаватели в сферата на училищното образование предлагат от фондация „Заедно в час“ - чуйте от репортажа на Александра Илиева.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Ремонтът на бул. "Т. Каблешков" трябва да приключи до края на юли

Столичният кмет Йорданка Фандъкова провери ремонтните работи по разширението на булевард “Тодор Каблешков“ в участъка от бул.“Цар Борис Трети“ до ул. „Майор Горталов”. Там вече бяха подменени канализацията и бяха изместени телекомуникационните мрежи, като сега се изгражда уличното осветление, а пътните платна се подготвят за асфалтиране...

публикувано на 18.06.18 в 18:11

Ах, морето...

В предаването ни "Радиолексикон" най-накрая стигнахме до любимата тема за лятната ваканция и... любимото МОРЕ От малчуганите от 7-а детска градина „Детелина“ разбрахме важните неща, които трябва да знаем когато отиваме на море. Заедно с децата поплувахме с делфини, открихме 2-3 пиратски съкровища и спасихме тежко пострадали пингвини.

публикувано на 18.06.18 в 17:53

Бизнес академия във ВУЗФ ориентира учениците отрано

Специална лятна бизнес академия за ученици между 10 и 12 клас организира Висшето училище по застраховане и финанси. Академията ще помогне на учениците и бъдещите студенти да изберат правилната професионална посока за развитие. Курсовете ще продължат една седмица от 25 до 29 юни, като все още можете да се запишете за участие. В лятната бизнес академия..

публикувано на 18.06.18 в 16:49

Проектът "Изкуство без възраст" в помощ на пенсионери

Доброволци с табелка "Изкуство без възраст" тази вечер пред Народния театър "Иван Вазов" ще чакат всички желаещи възрастни хора за първата безплатна културна обиколка на събития в София от 18:30 ч. Събитието е част от проекта на фондация "Credo Bonum", който цели да помогне на хората в пенсионна възраст да преодолеят културната изолация, на която са..

публикувано на 18.06.18 в 16:34

Турция е истински рай за туристите

В последните две седмици на месец юни предаването “Радиоприемница” ще срещне своите слушатели отблизо с най-популярните летни дестинации за българите. В първото от серията предавания екскурзоводът Димитър Георгиев разказва за Турция. Турция от години е сред основните дестинации за пътуване на българи зад граница. Само за миналата година със 7.6% е..

публикувано на 18.06.18 в 16:09