Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

В София

Доброволци ремонтираха училището и общежитието за деца с увреден слух, озелениха района

Снимка: Румен Вачев
Доброволци ремонтираха училището за деца с увреден слух „Проф. д-р Дечо Денев“ в София.Инициативата е част от осмото издание на „TELUS - Ден на подкрепа“ в България и от глобалната доброволческа кампания на TELUS International, която вече 11 години, обединява над 31 хил. участници от всички страни, в които компанията оперира.
В България инициативата се осъществява за 8-и път (3 пъти в Пловдив и 5 пъти в София).

За втора поредна година доброволци помагат на училището за деца с увреден слух.
Над 800 служители на компанията, доброволци и ученици от училището, сглобиха нови мебели, боядисаха стените в училището и общежитията, засадиха дръвчета, окосиха тревните площи и почистиха района. Допълнително бяха подменени всички 98 легла в училищното общежитие, сменени бяха също вратите и подовите настилки.
В реновирането се включиха и доброволци от инициативата „ПоДлезно“, които са известни сред софиянци с красивите тематични подлези, които създават. Те помогнаха с дизайна на новите стаи. Специална част от проекта беше пълното обновяване на три игротеки.

Част от другите дейности, които компанията развива  в момента са инициатива за създаване на социален бизнес от малки и по-големи компании и кампания в помощ на българи с опит в чужбина, които искат да се развиват и да работят в България. 

Чуйте повече по темата.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Предстоят срещи с производители на електромобили за инвестиции у нас

Най-вероятно през следващата седмица ще започнат срещи с производители на електромобилни превозни средства, които да инвестират у нас. Това обяви министърът на икономиката Емил Караниколов по време на конференция за подобряване на атмосферния въздух, която се проведе днес в столицата. На нея бяха обсъдени мерките за справяне с проблема, и най-вече..

публикувано на 24.11.17 в 18:15

Ученици от 9 страни в надпревара за "Европейски млад предприемач на годината"

Всяка година „Младежки старт - Европейска мрежа за предприемачество“, част от която е сдружение Инициатива за обучение по предприемачество „Смарт Старт Европа“, връчва награда  „Европейски млад предприемач на годината“. Наградите се дават в две категории: „Бизнес идея“ и „Реален пазар (бизнес план)“. В състезанието участват ученици от 9 страни, менторите..

публикувано на 24.11.17 в 17:08

Финалистите за наградата LUX обикалят България

От 1 до 3 декември българската публика ще има възможност да гледа финалистите за наградата LUX на Европейския парламент  - филмите „Уестърн“, „Кръвта на саамите” и „120 удара в минута”. Представянето на филмите ще се проведе в шест български града - София, Пловдив, Варна, Благоевград, Плевен, Стара Загора и Смолян. Прожекциите са безплатни, а..

публикувано на 24.11.17 в 16:45

Успели личности вдъхновяват за участие в каузи

Кауза и(или) кариера? Или и двете? На този въпрос ще ни отговорят вдъхновяващите личности, които ще участват във ф орум а “Кариера с кауза” . Той ще се проведе тази събота - 25 ноември, от 10 ч. в сграда „Инкубатор“ на София тех парк. Форумът ще ни даде идеи как да допринасяме за обществото, докато работим за себе си. Гостите, които..

публикувано на 24.11.17 в 16:36

Защо много деца напускат центровете за настаняване от семеен тип

Фондация „Международна социална служба - България“ организира Национална консултативна среща на тема „Проблеми и предизвикателства в работата на Центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи. Експертите от Фондацията искат да се изложат нововъзникнали и непредвидени проблеми, които са установили в процеса на тяхната работа. Както и..

публикувано на 24.11.17 в 16:05