Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

В София

Доброволци ремонтираха училището и общежитието за деца с увреден слух, озелениха района

Снимка: Румен Вачев
Доброволци ремонтираха училището за деца с увреден слух „Проф. д-р Дечо Денев“ в София.Инициативата е част от осмото издание на „TELUS - Ден на подкрепа“ в България и от глобалната доброволческа кампания на TELUS International, която вече 11 години, обединява над 31 хил. участници от всички страни, в които компанията оперира.
В България инициативата се осъществява за 8-и път (3 пъти в Пловдив и 5 пъти в София).

За втора поредна година доброволци помагат на училището за деца с увреден слух.
Над 800 служители на компанията, доброволци и ученици от училището, сглобиха нови мебели, боядисаха стените в училището и общежитията, засадиха дръвчета, окосиха тревните площи и почистиха района. Допълнително бяха подменени всички 98 легла в училищното общежитие, сменени бяха също вратите и подовите настилки.
В реновирането се включиха и доброволци от инициативата „ПоДлезно“, които са известни сред софиянци с красивите тематични подлези, които създават. Те помогнаха с дизайна на новите стаи. Специална част от проекта беше пълното обновяване на три игротеки.

Част от другите дейности, които компанията развива  в момента са инициатива за създаване на социален бизнес от малки и по-големи компании и кампания в помощ на българи с опит в чужбина, които искат да се развиват и да работят в България. 

Чуйте повече по темата.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Автоподелението "Малашевци" отвори врати за безопасността на децата

Представители на Пътна полиция и водачи на градски автобуси изнесоха беседа по пътна безопасност пред деца от няколко столични детски градини. Инициативата е в рамките на деня на отворени врати в поделение „Малашевци“ на Столичния автотранспорт. Припомняме, че до 22 септември продължава Европейската седмица на мобилността и днешното събитие е..

публикувано на 20.09.17 в 18:19

Почитат Стою Крушкин с паметна плоча, но кой е той всъщност

С паметна плоча, поставена върху къщата на ул. "Цар Иван Асен II " 59, ще бъде почетена 135-годишнината от рождението и 60-годишнината от смъртта на Стою Иванов Крушкин . Мнозина ще се попитат кой е той? Наистина роденият в Бистрица Стою Иванов не е обществено значима личност, в смисъла, който влагаме днес, но с последователността, с която преследва..

публикувано на 20.09.17 в 16:45

Фандъкова иска асфалт вместо павета в част от бул. "Ал. Дондуков"

Кметът на София Йорданка Фандъкова изпрати писмо до министъра на културата Боил Банов, с което иска специализираният експертен съвет на Министерство на културата да разреши полагането на асфалт, вместо павета, по участъка от бул. „Ал. Дондуков“ в частта му от ул. „Г. С. Раковски“ до бул. „В. Левски“. Първоначално внесеният от..

публикувано на 20.09.17 в 15:45

Софийската филхармония отбелязва с концерт 75-годишнината на Александър Текелиев

На 21 септември, от 19.00 часа в зала „България“ Софийската филхармония ще отбележи 75-ия юбилей на композитора Александър Текелиев. В концерта ще се включат космическите гласове от хор „Ваня Монева“. Под палката на маестро Георги Димитров ще прозвучи величественият „Реквием“ на Александър Текелиев, за когото музиката е „сладко робство”, а..

публикувано на 20.09.17 в 15:23

Гъбите Шийтаке - екзотични и полезни

По традиция вече всяка сряда пред Министерството на земеделието, храните и горите се провежда фермерския пазар „От нашата ферма - с любов за вас!" Посетителите могат да си закупят богато разнообразие от автентични фермерски и занаятчийски храни лично от производителите. Всички фермери и търговци са регистрирани по Наредба 26 на Министерството на..

публикувано на 20.09.17 в 15:00