Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

В София

Доброволци ремонтираха училището и общежитието за деца с увреден слух, озелениха района

Снимка: Румен Вачев
Доброволци ремонтираха училището за деца с увреден слух „Проф. д-р Дечо Денев“ в София.Инициативата е част от осмото издание на „TELUS - Ден на подкрепа“ в България и от глобалната доброволческа кампания на TELUS International, която вече 11 години, обединява над 31 хил. участници от всички страни, в които компанията оперира.
В България инициативата се осъществява за 8-и път (3 пъти в Пловдив и 5 пъти в София).

За втора поредна година доброволци помагат на училището за деца с увреден слух.
Над 800 служители на компанията, доброволци и ученици от училището, сглобиха нови мебели, боядисаха стените в училището и общежитията, засадиха дръвчета, окосиха тревните площи и почистиха района. Допълнително бяха подменени всички 98 легла в училищното общежитие, сменени бяха също вратите и подовите настилки.
В реновирането се включиха и доброволци от инициативата „ПоДлезно“, които са известни сред софиянци с красивите тематични подлези, които създават. Те помогнаха с дизайна на новите стаи. Специална част от проекта беше пълното обновяване на три игротеки.

Част от другите дейности, които компанията развива  в момента са инициатива за създаване на социален бизнес от малки и по-големи компании и кампания в помощ на българи с опит в чужбина, които искат да се развиват и да работят в България. 

Чуйте повече по темата.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Ремонтът на бул. "Т. Каблешков" трябва да приключи до края на юли

Столичният кмет Йорданка Фандъкова провери ремонтните работи по разширението на булевард “Тодор Каблешков“ в участъка от бул.“Цар Борис Трети“ до ул. „Майор Горталов”. Там вече бяха подменени канализацията и бяха изместени телекомуникационните мрежи, като сега се изгражда уличното осветление, а пътните платна се подготвят за асфалтиране...

публикувано на 18.06.18 в 18:11

Ах, морето...

В предаването ни "Радиолексикон" най-накрая стигнахме до любимата тема за лятната ваканция и... любимото МОРЕ От малчуганите от 7-а детска градина „Детелина“ разбрахме важните неща, които трябва да знаем когато отиваме на море. Заедно с децата поплувахме с делфини, открихме 2-3 пиратски съкровища и спасихме тежко пострадали пингвини.

публикувано на 18.06.18 в 17:53

Бизнес академия във ВУЗФ ориентира учениците отрано

Специална лятна бизнес академия за ученици между 10 и 12 клас организира Висшето училище по застраховане и финанси. Академията ще помогне на учениците и бъдещите студенти да изберат правилната професионална посока за развитие. Курсовете ще продължат една седмица от 25 до 29 юни, като все още можете да се запишете за участие. В лятната бизнес академия..

публикувано на 18.06.18 в 16:49

Проектът "Изкуство без възраст" в помощ на пенсионери

Доброволци с табелка "Изкуство без възраст" тази вечер пред Народния театър "Иван Вазов" ще чакат всички желаещи възрастни хора за първата безплатна културна обиколка на събития в София от 18:30 ч. Събитието е част от проекта на фондация "Credo Bonum", който цели да помогне на хората в пенсионна възраст да преодолеят културната изолация, на която са..

публикувано на 18.06.18 в 16:34

Турция е истински рай за туристите

В последните две седмици на месец юни предаването “Радиоприемница” ще срещне своите слушатели отблизо с най-популярните летни дестинации за българите. В първото от серията предавания екскурзоводът Димитър Георгиев разказва за Турция. Турция от години е сред основните дестинации за пътуване на българи зад граница. Само за миналата година със 7.6% е..

публикувано на 18.06.18 в 16:09