Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

В София

Доброволци ремонтираха училището и общежитието за деца с увреден слух, озелениха района

Снимка: Румен Вачев
Доброволци ремонтираха училището за деца с увреден слух „Проф. д-р Дечо Денев“ в София.Инициативата е част от осмото издание на „TELUS - Ден на подкрепа“ в България и от глобалната доброволческа кампания на TELUS International, която вече 11 години, обединява над 31 хил. участници от всички страни, в които компанията оперира.
В България инициативата се осъществява за 8-и път (3 пъти в Пловдив и 5 пъти в София).

За втора поредна година доброволци помагат на училището за деца с увреден слух.
Над 800 служители на компанията, доброволци и ученици от училището, сглобиха нови мебели, боядисаха стените в училището и общежитията, засадиха дръвчета, окосиха тревните площи и почистиха района. Допълнително бяха подменени всички 98 легла в училищното общежитие, сменени бяха също вратите и подовите настилки.
В реновирането се включиха и доброволци от инициативата „ПоДлезно“, които са известни сред софиянци с красивите тематични подлези, които създават. Те помогнаха с дизайна на новите стаи. Специална част от проекта беше пълното обновяване на три игротеки.

Част от другите дейности, които компанията развива  в момента са инициатива за създаване на социален бизнес от малки и по-големи компании и кампания в помощ на българи с опит в чужбина, които искат да се развиват и да работят в България. 

Чуйте повече по темата.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Обща изложба събира баща и син

Баща и син - скулпторът проф. Христо Харалампиев и живописецът Кирил Харалампиев се срещат в изложба, озаглавена "Поколения". Тя е подредена в галерия "Контраст" и е първата от проекта по идея на проф. Аксиния Джурова, чиято цел е да представи на публиката фамилии, които са примери на приемственост в посвещението на изкуството.  По думите на..

публикувано на 18.02.18 в 10:05

Преоткрийте София

Ако нямате планове за пътуване извън София този уикенд, ви предлагаме да обогатите културните си познания и да се потопите в историята на столицата ни чрез обиколка на едни от местата, които носят най-много спомени. Освен културните и историческите забележителности, добра идея е и разходката из Витоша, Люлинската или Лозенската планина. Кои са..

публикувано на 18.02.18 в 09:15

Музиката от "Джеймс Бонд" събира Софийската филхармония и музиканти "извън петолинието"

56 години след появата нa харизматичния агент 007 за първи път на малкия екран и в разгара на снимките на 26-ия филм за Джеймс Бонд, който се очаква да тръгне по световните кина на 8 ноември 2019-а, Софийската филхармония под диригентската палка на маестро Найден Тодоров ще припомни някои от най-хубавите музикални моменти на превърналата се в класика..

публикувано на 17.02.18 в 13:50

Грижа за новородени и диагностика на бременни с най-модерна апаратура в 28-те области на страната

Мащабен проект на Министерството на здравеопазването направи възможен достъпът до високоспециализирана модерна апаратура за пренатална и неонатална диагностика и за грижа на бременните жени и най-малките пациенти във всички 28 области в страната. Основната му цел -  намаляване на детската смъртност в България. През 2016 г. в страната са умрели 423 деца..

публикувано на 17.02.18 в 13:35

Връхлети ли ни ноцебо ефектът, трябва да потърсим помощ

В "Контрасти" тази седмица се спряхме на ноцебо ефекта . Какво го поражда, до какво води, каква е ролята на родителите за неговата поява, кои по-често са засегнати от него-мъжете или жените и как може да се освободим от него? Тези въпроси коментира Яна Кирова . Терминът идва от латински и буквално означава “ще пострадам”. Докато при плацебо ефекта се..

публикувано на 17.02.18 в 11:05