Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Любители на природата почистват района около хижа "Боерица"

Автор:
Снимка: wikimapia.org
В днешния прекрасен съботен ден можете да се включите в почистването около хижа "Боерица". С помощта на доброволци, любителите на природата от туристическо дружество „Боерица“ ще изхвърлят около 6 кубика отпадък, който е образуван по време на ремонта на хижата. Тя се намира в Природен парк „Витоша“, в посока хижа Кумата, след хотел „Боерица“, хижа „Борова гора“ и хижа „Планинарска песен“.

Хижата е изоставена преди повече от 10 години, а преди около година планинари и студенти по архитектура се заемат с нелеката задача да съживят отново сградата, която е собственост на Столичната община. Това каза за Радио София ръководителят на проекта Юлиан Пишев от ТД „Боерица“.

До началото на зимата са предвидени още доста ремонтни работи, които обаче не са подсигурени финансово. Необходими са ремонт на ВиК инсталацията, електроинсталацията и поставяне на сигнално охранителна система, допълни Юлиан Пишев.

Още - чуйте в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Луиза Григорова: Ако не съм актриса, ще полудея

Тя е красива, млада дама- нежна, крехка и феерична. В същото време в очите и виждам онова пламъче, което издава упоритите и смели хора, тези с характер… Тя е пъстра и многолика - познавате я   като Алекс от „Стъклен дом“, Яна от „Дървото на живота“, д-р Вяра Добрева от „Откраднат живот“, а от скоро - Диана от „Привличане“, но точно в това интервю,..

публикувано на 20.02.18 в 13:28

В "Радиоприемница" този вторник

Днес във времето между 13:00 и 14:00 часа ще говорим за туристическия потенциал на страните от Западните Балкани и възможните взамиодействия на България с тях. Повече за българо-сръбските отношения и бъдещите съвместни проекти в сферата на туризма ще научим заместник-министъра на търговията, туризма и телекомуникациите на Сърбия Рената Пинджо и от..

публикувано на 20.02.18 в 12:10

Какво трябва да знаем за лавините, тръгвайки на разходка или преход в зимната планина

Всяка зима, въпреки предупрежденията за внимателно поведение в планината, се случва хора да пострадат от лавина. Преди няколко дни също – в Пирин опитна планинарка се оказа на пътя на лавина и загина. Преди това затрупан със сняг сноубордист беше спасен. За днес специалистите от Планинската спасителна служба (ПСС) съобщават, че условията за..

публикувано на 20.02.18 в 11:26

Две столични кина представят пълна панорама на филмите по Йордан Радичков

Две столични кина ще представят пълна панорама на филмите по Йордан Радичков от 20 февруари до 6 март. В рамките на петнадесет дни във филмотечно кино "Одеон" и Дома на киното почитателите на творчеството на големия писател ще могат да гледат всички пълнометражни филми, създадени по негови истории, както и няколко късометражни заглавия и..

публикувано на 20.02.18 в 10:05

Раздават топъл обяд на нуждаещите се в Нови Искър

Около 100 крайно нуждаещи се жители на Нови Искър се очаква да започнат да получават топъл обяд, след като районната администрация получи одобрение от Министерството на труда и социалната политика. Основна целева група включва лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от ППЗСП; лица с доказана липса на доходи и близки,..

публикувано на 20.02.18 в 09:21