Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Руско Русков с мотор по Пътя на коприната

Какво е усещането да изминеш 20 хиляди км. през непознати земи
Памир
Снимка: Rusko Ruskov/Facebook
Много изненади, много позитивни емоции и срещи само с приятни хора. Това са най-силните впечатления на Руско Русков, който пропътува с мотора си 20 хиляди километра за 2 месеца.

3D артистът мина през пустините, планините и равнините на Турция, Иран, Туркменистан, Узбекистан, Таджикистан, Киргизстан, Казахстан, Русия, Украйна, Румъния - следвайки древния търговски Път на коприната.

Руско Русков е на 31г., от Търговище, но живее в София. През 2016 г. прави първото си по-сериозно пътуване с мотор - обиколка на България. Харесва му като усещане и решава да направи доста по-дълго пътешествие. Така той тръгва по Пътя на коприната.

Минава през 10 държави и прави около 9 хиляди снимки по пътя си. Подготовката му отнема около 7 месеца, защото пътува сам, а това означава, че превозното средство трябва да е в изключително добро състояние. Температурните амплитуди по пътя пък варират от 0 до 52 градуса. Това изисква специални дрехи, но от друга страна багажът трябва да е сведен до минимум. Получаването на визи е било най-трудната част от подготовката. Взимането на виза за Туркменистан му отнело най-много време и усилия, затова пък преживяването в страната си струвало, разказа ни Руско Русков.

Руско Русков е изненадан положително от посещението си в Иран. Там е срещнал най-гостоприемното отношение по време на пътуването си. Казва, че дори и за миг не се е почувствал застрашен в страната.

Моторът, с който Руско пътува, е 1300 кубика и е със 160  конски сили. За подобно пътуване, обаче, не е необходимо да притежавате такава силна машина, казва той и допълва, че в Памир се е запознал с мъж и жена, които обикалят света със скутер.

Още за пътуването на Руско Русков - чуйте в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Mamma Mia! Отново заедно" в кината от днес

"Mamma Mia! Отново заедно" - продължението на един от най-забележителните мюзикъли на десетилетието e вече факт и у нас. 29 годишната  Лили Джеймс (звездата от "Пепеляшка" и "Зад волана") ще бъде в светлината на прожекторите като младата Дона, а Мерил Стрийп, Пиърс Броснан, Стелан Скарсгард и Колин Фърт отново ще радват киноманите с невероятното си..

публикувано на 20.07.18 в 17:33

АРЕ да се образоваме

Новият социално-образователен проект "Апетит за образователна промяна" стартира със събития, свързани с развитието на децата извън училище. Програмата е насочена към ученици от 4 до 10 клас, като целта е да се създаде среда, в която да се до обогатяват вече придобитите в училище знания и умения с помощта на практическо обучение.  Първата серия от събития..

публикувано на 20.07.18 в 17:05

Боклукът няма място в планината

Планината е място, където да отидем на разходка, на излет, да спортуваме, да се срещнем с приятели, да се насладим на невероятно чист въздух, тишина и спокойствие.  В последните години, обаче, планината се превръща и в място, където да караме кола, да палим огън, да изхвърляме боклука си в импровизираните кошчета около хижите и по екопътеките, или ако..

публикувано на 20.07.18 в 14:50

Над 200 хил. лева планира Столичната община за ремонти на църковни храмове

Над 200 хил.лв. е сумата, която кметът на София Йорданка Фандъкова предлага да бъде отпусната за строителство и рекострукция на църковни храмове през тази година. От няколко години Столичният общински съвет утвърждава средства за подкрепа на духовните общности, като се очаква докладът с предложението да бъде приет на следващото заседание на Съвета..

публикувано на 20.07.18 в 14:37

Mr. VоG налива догоре това лято

„Проекти крадени, милиони гледания купени… Наливай догоре!“ - още първите думи в новото парче „Наливай догоре“ на Mr. VоG в колаборация с мистериозния артист, криещ се под арт псевдонима OPSA, са предпоставка за тотален хит. А като добавим денс бийта, саркастичния текст и якото видео, със сигурност песента ще бъде сред любимите на всички диджеи...

публикувано на 20.07.18 в 14:34