Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

СОС разглежда проект за метростанция и жп гара към затворен комплекс

Снимка: Божидар Янев, БНР
Има проект за изграждане на интермодален транспортен възел - нова метростанция, която ще бъде в участъка между метростанция „Сливница“ и метростанция „Обеля“ с прилежаща жп гара. Въпросната метростанция е била залегнала в приетия от Столичния общински съвет общоустройствен план,  още преди години, но поради липса на финансиране не е била изградена. Така реализацията се е отложила във времето. 


Американски инвеститор е готов, съвместно със Столичната община, да реализира  изграждането на метростанцията. Договорът вече е внесен в комисиите на Столичния общински съвет, поясни за „Радио София“ общинският съветник инж. Симеон Славчев.

В доклада  се посочва, че американската фирма има желание да финансира 51% от стойността за изграждането на метростанцията, а Столичната община участва с останалите 49%. Решението по казуса се очаква на заседанието на Столичния общински съвет на 12 октомври.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Едно от платната на Асен Пунев

Ярки емоции, пресъздадени в живописни платна на Асен Пунев

До 3 ноември галерия „Дебют“ представя първата изложба-живопис с творби на Асен Пунев, озаглавена „За татко“. Инициирана от неговата дъщеря дизайнера Станислава Пунева, експозицията включва портрети и пейзажи, загатващи за лиричния и широкоспектърен талант на художника и преподавател в Художествената гимназия. Аристократ, скромен и сдържан..

публикувано на 24.10.17 в 13:57
Силвия Трифонова и Мая Цанева

Истории на успели българи в различни сфери и краища на света вдъхновяват за нови успехи

"Вдъхновяващи истории на успели българи” – така се казва сборникът, който ще бъде представен този четвъртък (26 октомври) от 19:00 ч. Книгата разказва за пътя на българи от цял свят в различни сфери на дейност и с различни разбирания за успеха. Не всички успели българи са известни. Някои предпочитат да работят тихо, но също са постигнали нещо..

публикувано на 24.10.17 в 12:10

"Факири" разпалват любовта към глината

Преди пет години през месец октомври се откри творческо пространство, което постепенно се превърна в място за работа и обучение по приложни и изящни изкуства за малки и големи художници. В месеца на галерия “Факири” ви каним на едно художествено предизвикателство, по време на което ще имате възможност да пипате глината, да я мачкате или гладите, да се..

публикувано на 24.10.17 в 11:39
Кадър от филма

Филмът „Безбог“ номиран за наградата Европейско откритие

Филмът "Безбог" на режисьора Ралица Попова е сред петте номинирани филма за Европейско откритие - Prix Fipresci на Европейската филмова академия. Първите номинации в две от категориите вече са обявени- за европейско откритие и за късометражен филм."Безбог" е в копродукция с Дания и Франция. Той вече спечели голямата награда "Златен леопард" на..

публикувано на 23.10.17 в 19:45

Млади автори от "Заешка дупка" представят творбите си

На 24 октомври от 20.30 часа млади и непознати поети от Творческа академия „Заешка дупка“ ще представят своите творби в MAZE. Иниацитивата е организирана от поетите Иван Димитров и Ирена Иванова . Общо 14 автори ще представят свои дебютни творби - поезия и проза по време на "Голямото четене". Това са курсисти от творческата академия, като..

публикувано на 23.10.17 в 19:45