Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Деян Костич - сръбски дипломат и музикант, в "Настроение с Лили"

Снимка: Личен архив
Днес в предаването "Настроение с Лили" гост ще бъде г-н Деян Костич, първи секретар на Посолството на Сърбия в България, който е и музикант и колекционер на музика.
Той ще отговори на интересни въпроси, свързани с българо-сръбските отношения, културно наследство и история.

Освен това ще представи някои от водещите сръбски артисти и групи, като Джордже Балашевич, Рибля чорба, Биело дугме и други.

Заедно с тях г-н Костич ще подбере и любимите си рок групи от 60-те и 70-те години, сред които са Beatles, Rolling Stones, Doors, The Who и други. 

Слушайте в четвъртък - 12 октомври, от 20 ч.
на 94.5 FM за София

на 104.6 за района на Ихтиман; Своге - 90.4; Боровец - 100.0,
както и
онлайн.

Събота от 10 ч. и неделя от 13 ч. по Радио Нова - 93.0 FM, Нова Загора, както и онлайн.

Петък и неделя от 17 ч. по Радио Беркк-М на 92.6 FM в Монтана и 102.7 FM в Берковица.ВИЖТЕ ОЩЕ
Ник Барч (на пианото) със свои колеги

Пианистите Марцин Вашилиевски и Ник Барч, плюс френски тромпетисти-композитори

Слънчев джаз+ на 23 септември се разделя макар и трудно с летните фестивални сцени. Началото е с откъси от концертите на китариста Шимо Тебар и пианиста Марцин Вашилиевски от Ейвиса джаз на о-в Ибиса. Още малко пиано с последния опус на минималиста Ник Барч и изпятата история за пианиста със Соле Хименес и Чабуко. Във втората част на предаването..

публикувано на 23.09.18 в 07:20

Мила Павлова за Балабановата къща, музиката и Пловдив

"Дни на музиката в Балабановата къща" е един много специален фестивал. Специален за Пловдив, специален за Мила Павлова, която е артистичен директор, специален за всички, които обичат класическата музика. Започнал преди две години, когато Мила се оказала (като изпълнител) в Балабановата къща. Било любов от пръв поглед и от първа нота. Тя била..

публикувано на 21.09.18 в 18:29
Christine

Christine and the Queens преплита комплексни идеи на фона на осъвременен саунд от началото на 90-те

Тя е един от най-модерните творци на световната музикална сцена. Някои дори я определят като водач на следващото поколение. Елуис Летисие е 30 годишна французойка избрала за артистичен псевдоним име, което ни кара да си мислим, че става дума за група. Идеята Christine and the Queens й хрумва по време на престой в Лондон, когато е пленена от драг шоу на..

публикувано на 21.09.18 в 10:53

Чуждестранни поети с китари гостуват в „Настроение с Лили“

Днес в предаването гости ще бъдат млади певци композитори, участници във фестивала  Sofia Singer Songwriter Fest . Kрис МакАртър е британец, който от скоро живее в България и свири блус и акустичен рок. Ража  Файез Ел Мадхуне дете на преселници от Палестина и изпълнява песни в стил инди и алтернативен рок. Двамата ще пеят на живо и ще разкажат..

публикувано на 20.09.18 в 10:20
Сусана Бака на Джаzz+ фестивал

Джаз пътешествие от Босфора през Африка до Карибите и Перу

Слънчев джаз+ ни предлага околосветско пътешествие, започващо от Босфора и минаващо през Африка (албумът "Мигриращи градини" на Ансамбъл Константинопол и Аблайе Сисоко), за да ни разходи из Карибите и Перу с приятелите ни Елиадес Очоа и Сусана Бака. Предвидили сме Малки деликатни подскоци с голям размах по френски, за да се отдадем на..

публикувано на 16.09.18 в 07:15