Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

"Мениджър за един ден" ориентира младите в динамиката на професиите

Снимка: Джуниър Ачийвмънт България

Инициативата „Мениджър за един ден“ се провежда днес в цялата страна. За 16-ти път тя ще даде възможност за ранно кариерно ориентиране на ученици и студенти на възраст между 16 и 23 г. Под мотото „Вдъхнови бъдещето“ утвърдени лидери и професионалисти от различни сфери на бизнеса и обществения живот, представители на държавните институции ще запознаят младежите с настоящето и бъдещето на професията, която са избрали, и ще покажат отвътре как работи техният сектор.


Светослава Стоянова от "Джуниър Ачийвмънт България", организатор на програмата, разказа пред Радио София как протича деня на „Мениджъра за един ден“ и за практическите ползи за младите хора и бизнеса от тази среща. Тя коментира и въпроса за щастието на работното място и професионалните предпочитания на младите хора днес.

Снимка"Мениджър за един ден" представлява една възможност за младите хора на 18-20 години да си представят на едно мечтано от тях работно място, на което ще бъдат след 5 или 10 години или напротив, да разберат, че това няма да бъде тяхната работа, обяснява Светослава Стоянова:

Чрез този един ден, ако можеш да разбереш какво не е за теб, е дори, може би, още по-полезно от това да разбереш, че това, към което си се насочил, е твоето нещо и твоята посока, защото иначе това би означавало просто изгубено време - инвестиции образование и посока, която не развива твоите силни страни.

Инициативата се развива в нова светлина, като функцията на организациите домакини е не просто да предадат опита и да покажат дадена професия, а по-скоро колко динамична е средата, в която тя се развива.

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Гражданската отговорност" поскъпва, грижата на застрахователите за безопасността на пътя - не

Има разминаване между официалната статистика, която МВР отчита по отношение на пътната безопасност и „задъхването“ на застрахователите. Вече е ясно, че „Гражданската отговорност“ се повишава значително. Като основание за поскъпването на застраховката „Гражданска отговорност“ се посочва решение на Върховния касационен съд, но то е от..

публикувано на 20.08.18 в 17:52

В събота отварят бул. „България“ от бул. „Иван Гешов“ до „Гоце Делчев“

Днес беше пуснато движението по бул.„Христофор Колумб“, където се извърши цялостна рехабилитация на пътя. От утре започва и цялостната реконструкция на Източната тангента до кв. „Христо Ботев“, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова. В събота, 25 август, ще бъде възстановено движението по бул. „България“ в участъка от бул. „Ив. Гешов“ до бул...

публикувано на 20.08.18 в 17:26

Незрящи представят България на Европейското първенство по шоудаун

България за първи път ще участва на Европейското първенство по спорта шоудаун, което ще се проведе от 21 до 27 август 2018 г. във Варшава. Шоудаунът е специализиран спорт за незрящи, който наподобява тенис на маса. Играе се на маса с хилки и ръкавици, но в този случай топчето е звънтящо. Въведен е в България през 2009 г., когато е закупена първата..

обновено на 20.08.18 в 16:41

Отварят изцяло булевард "България" на 10 септември

От събота ще бъде отворен бул. „България“ в участъка от булевардите „Иван Гешов” до „Гоце Делчев”. В момента се ремонтира платното в посока квартал „Бояна”, а движението се осъществява двупосочно в другото платно - в посока НДК. Именно то ще бъде затворено от събота, за да може също да се реконстриура, посочи столичният кмет Йорданка Фандъкова : Имам..

публикувано на 20.08.18 в 14:35

Махмурлукът - има ли спасение

Пулсиращата глава, чувствителният стомах и сухотата в устата са обичайни явления в сезона на летните отпуски, когато хората са по-склонни да прекаляват с алкохола. Доказано е научно, че 100 грама концентрат се разграждат от организма  напълно между 4 и 5 часа, а същото количество бира, вино или шампанско - между  1 и 2 часа. С увеличаването на..

публикувано на 20.08.18 в 14:33