Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

"Мениджър за един ден" ориентира младите в динамиката на професиите

Снимка: Джуниър Ачийвмънт България

Инициативата „Мениджър за един ден“ се провежда днес в цялата страна. За 16-ти път тя ще даде възможност за ранно кариерно ориентиране на ученици и студенти на възраст между 16 и 23 г. Под мотото „Вдъхнови бъдещето“ утвърдени лидери и професионалисти от различни сфери на бизнеса и обществения живот, представители на държавните институции ще запознаят младежите с настоящето и бъдещето на професията, която са избрали, и ще покажат отвътре как работи техният сектор.


Светослава Стоянова от "Джуниър Ачийвмънт България", организатор на програмата, разказа пред Радио София как протича деня на „Мениджъра за един ден“ и за практическите ползи за младите хора и бизнеса от тази среща. Тя коментира и въпроса за щастието на работното място и професионалните предпочитания на младите хора днес.

Снимка"Мениджър за един ден" представлява една възможност за младите хора на 18-20 години да си представят на едно мечтано от тях работно място, на което ще бъдат след 5 или 10 години или напротив, да разберат, че това няма да бъде тяхната работа, обяснява Светослава Стоянова:

Чрез този един ден, ако можеш да разбереш какво не е за теб, е дори, може би, още по-полезно от това да разбереш, че това, към което си се насочил, е твоето нещо и твоята посока, защото иначе това би означавало просто изгубено време - инвестиции образование и посока, която не развива твоите силни страни.

Инициативата се развива в нова светлина, като функцията на организациите домакини е не просто да предадат опита и да покажат дадена професия, а по-скоро колко динамична е средата, в която тя се развива.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Едно от платната на Асен Пунев

Ярки емоции, пресъздадени в живописни платна на Асен Пунев

До 3 ноември галерия „Дебют“ представя първата изложба-живопис с творби на Асен Пунев, озаглавена „За татко“. Инициирана от неговата дъщеря дизайнера Станислава Пунева, експозицията включва портрети и пейзажи, загатващи за лиричния и широкоспектърен талант на художника и преподавател в Художествената гимназия. Аристократ, скромен и сдържан..

публикувано на 24.10.17 в 13:57
Силвия Трифонова и Мая Цанева

Истории на успели българи в различни сфери и краища на света вдъхновяват за нови успехи

"Вдъхновяващи истории на успели българи” – така се казва сборникът, който ще бъде представен този четвъртък (26 октомври) от 19:00 ч. Книгата разказва за пътя на българи от цял свят в различни сфери на дейност и с различни разбирания за успеха. Не всички успели българи са известни. Някои предпочитат да работят тихо, но също са постигнали нещо..

публикувано на 24.10.17 в 12:10

"Факири" разпалват любовта към глината

Преди пет години през месец октомври се откри творческо пространство, което постепенно се превърна в място за работа и обучение по приложни и изящни изкуства за малки и големи художници. В месеца на галерия “Факири” ви каним на едно художествено предизвикателство, по време на което ще имате възможност да пипате глината, да я мачкате или гладите, да се..

публикувано на 24.10.17 в 11:39
Кадър от филма

Филмът „Безбог“ номиран за наградата Европейско откритие

Филмът "Безбог" на режисьора Ралица Попова е сред петте номинирани филма за Европейско откритие - Prix Fipresci на Европейската филмова академия. Първите номинации в две от категориите вече са обявени- за европейско откритие и за късометражен филм."Безбог" е в копродукция с Дания и Франция. Той вече спечели голямата награда "Златен леопард" на..

публикувано на 23.10.17 в 19:45

Млади автори от "Заешка дупка" представят творбите си

На 24 октомври от 20.30 часа млади и непознати поети от Творческа академия „Заешка дупка“ ще представят своите творби в MAZE. Иниацитивата е организирана от поетите Иван Димитров и Ирена Иванова . Общо 14 автори ще представят свои дебютни творби - поезия и проза по време на "Голямото четене". Това са курсисти от творческата академия, като..

публикувано на 23.10.17 в 19:45