Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

"Мениджър за един ден" ориентира младите в динамиката на професиите

Снимка: Джуниър Ачийвмънт България

Инициативата „Мениджър за един ден“ се провежда днес в цялата страна. За 16-ти път тя ще даде възможност за ранно кариерно ориентиране на ученици и студенти на възраст между 16 и 23 г. Под мотото „Вдъхнови бъдещето“ утвърдени лидери и професионалисти от различни сфери на бизнеса и обществения живот, представители на държавните институции ще запознаят младежите с настоящето и бъдещето на професията, която са избрали, и ще покажат отвътре как работи техният сектор.


Светослава Стоянова от "Джуниър Ачийвмънт България", организатор на програмата, разказа пред Радио София как протича деня на „Мениджъра за един ден“ и за практическите ползи за младите хора и бизнеса от тази среща. Тя коментира и въпроса за щастието на работното място и професионалните предпочитания на младите хора днес.

Снимка"Мениджър за един ден" представлява една възможност за младите хора на 18-20 години да си представят на едно мечтано от тях работно място, на което ще бъдат след 5 или 10 години или напротив, да разберат, че това няма да бъде тяхната работа, обяснява Светослава Стоянова:

Чрез този един ден, ако можеш да разбереш какво не е за теб, е дори, може би, още по-полезно от това да разбереш, че това, към което си се насочил, е твоето нещо и твоята посока, защото иначе това би означавало просто изгубено време - инвестиции образование и посока, която не развива твоите силни страни.

Инициативата се развива в нова светлина, като функцията на организациите домакини е не просто да предадат опита и да покажат дадена професия, а по-скоро колко динамична е средата, в която тя се развива.

ВИЖТЕ ОЩЕ

В сърцето на Стара планина - Детска природна академия "Узана"

Предлагаме ви да отскочим до Габрово, за да се запознаем с Детската природна академия "Узана". Тя е създадена по проект от Българска фондация "Биоразнообразие" в партньорство с Община Габрово. Намира се в сърцето на България и Стара планина, в местността Узана, на 22 км от Габрово. Тя дава възможност на деца от всички възрасти да се срещнат с природата..

публикувано на 21.01.18 в 10:05
Мартин Георгиев

Мартин Георгиев: Българските оркестри са запазили "цвета" в звученето си

Има нещо особено в звука на българските оркестри, казва диригентът Мартин Георгиев и допълва: "Днес въпреки че в световен мащаб оркестрите започват да звучат все по-сходно, тук има неща запазени в нюансите, в цветовете на оркестровия звук. Особено за определени композитори това са някои цветове, които понякога на друго място ми липсват и ги постигам с..

публикувано на 21.01.18 в 10:05

Проф. Валентин Старчев: Монументалните паметници не разказват събитието. Те търсят символите

"Райко Алексиев" е една от най-хубавите галерии в София като пространство и осветление , казва скулпторът Валентин Старчев, който преди дни откри в нея самостоятелна изложба, представяйки произведения, създадени през последните няколко месеца. Скулпторът обяснява, че творбите са монументални, защото пространството го позволява, а и защото са..

публикувано на 20.01.18 в 14:05

Доц. Ивайло Кожухаров: Кардиодефибрилаторът спасява живот при тежка аритмия

Кардиолози настояха тази седмица здравната каса да поема изцяло заплащането на медицинските устройства, необходими на пациенти с риск за внезапна сърдечна смърт. От Сдружението по кардиостимулация и елкектрофизиология алармираха, че  страната ни е на първо място в Европа по смъртност, причинена от внезапно спиране на сърцето. Заплашените пациенти са в..

публикувано на 20.01.18 в 13:15

Проявяват ли творчество партньорите в семейните отношения

Що е то творчество в семейните отношения, може ли то въобще да съществува на територията на семейството и как се съвместява със семейните задължения? Отговорът на този въпрос дава психотерапевтът Божидар Цендов в продължението на разговора ни с него от миналата седмица. Основно творчеството в семейството се проявява в грижата и отношението, както и в..

публикувано на 20.01.18 в 11:10