Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

"Мениджър за един ден" ориентира младите в динамиката на професиите

Снимка: Джуниър Ачийвмънт България

Инициативата „Мениджър за един ден“ се провежда днес в цялата страна. За 16-ти път тя ще даде възможност за ранно кариерно ориентиране на ученици и студенти на възраст между 16 и 23 г. Под мотото „Вдъхнови бъдещето“ утвърдени лидери и професионалисти от различни сфери на бизнеса и обществения живот, представители на държавните институции ще запознаят младежите с настоящето и бъдещето на професията, която са избрали, и ще покажат отвътре как работи техният сектор.


Светослава Стоянова от "Джуниър Ачийвмънт България", организатор на програмата, разказа пред Радио София как протича деня на „Мениджъра за един ден“ и за практическите ползи за младите хора и бизнеса от тази среща. Тя коментира и въпроса за щастието на работното място и професионалните предпочитания на младите хора днес.

Снимка"Мениджър за един ден" представлява една възможност за младите хора на 18-20 години да си представят на едно мечтано от тях работно място, на което ще бъдат след 5 или 10 години или напротив, да разберат, че това няма да бъде тяхната работа, обяснява Светослава Стоянова:

Чрез този един ден, ако можеш да разбереш какво не е за теб, е дори, може би, още по-полезно от това да разбереш, че това, към което си се насочил, е твоето нещо и твоята посока, защото иначе това би означавало просто изгубено време - инвестиции образование и посока, която не развива твоите силни страни.

Инициативата се развива в нова светлина, като функцията на организациите домакини е не просто да предадат опита и да покажат дадена професия, а по-скоро колко динамична е средата, в която тя се развива.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Недоволни жители на "Лозенец" може да затворят символично бул. "Черни връх"

Символично затваваряне на движението по бул.„Черни връх“ е възможно по време на днешния протест на жители от кв.„Лозенец“. От 18:30 ч. те ще проведат поредна акция срещу строителството на небостъргач на ул.„Златен рог“. До блокиране на придвижването в района, което да създаде затруднения, едва ли ще се стигне, но все пак организаторите имат намерение да..

публикувано на 26.04.18 в 18:05
Йорданка Фандъкова и Мишел Барние на посещение в метрото

Фандъкова: Европейското финансиране за метрото няма да бъде засегнато от Брекзит

Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че финансирането от европейска страна на третия лъч на метрото няма да бъде засегнато от Брекзит. И в момента третата линия на метрото изграждаме с около 400 млн. евро европейска солидарност. Това беше първият проект, който беше одобрен от новия програмен период. Чухме уверението, че във връзка с..

публикувано на 26.04.18 в 17:02

Започва изграждането на нов учебен корпус в Националната художествена академия

В Националната художествена академия ректорът проф. Николай Драчев в присъствието на зам.-министъра на културата Амелия Гешева , зам.- ректора доц. Даниела Янкова , преподаватели и студенти, направи първата копка по проекта за изграждане на нов учебен корпус. Изпълнението на мащабния проект ще се осъществи с безвъзмездна финансова помощ от..

публикувано на 26.04.18 в 17:01
Университета за национално и световно стопанство

Иван Димитров: Пиратството и сивият сектор са сериозен проблем за творческите индустрии

Най-големите проблеми пред творческите индустрии са пасивността на Министерството на културата, липсата на перспектива в индустрията, пиратството и сивият сектор , посочи Иван Димитров - изпълнителен директор на “Музикаутор”в рамките на кръгла маса на тема „Световен ден на интелектуалната собственост в България”. Форумът е организиран от катедра..

публикувано на 26.04.18 в 16:01

До месеци става ясно колко инвестиции ще са нужни за ВиК инфраструктурата в Столичната община

До няколко месеца трябва да бъде готово регионалното прединвестиционно проучване (РПИП), което ще определи нужните инвестиции за изграждането и ремонта на ВиК инфраструктурата на територията на Столичната община. Система от приоритети пък ще открои най-важните проекти за изпълнение, за да може да се подготви апликационната форма, с която да се..

публикувано на 26.04.18 в 15:44