Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

СОС разглежда стратегията за развитие на инженерната инфраструктура на общината

Снимка: Божидар Янев, БНР

За поредна година Столичната община се включва в инициативата “Мениджър за един ден” и двама ученици от столични училища поеха ръководните роли на председател на Столичния общински съвет и на кмет на града. Това са Лидия Сайменова и Николай Бошнаков.

Техни съученици, участници в инициативата, също присъстват днес в залата, за да разберат и видят отблизо как функционира местната власт.

В днешното 41-во заседание на общинския съвет са включени 31 основни и пет допълнителни точки. 
Една от най-важните е стратегията за развитие на инженерната инфраструктура на общината за ВиК и корекция на речните корита в периода 2017 - 2025 г. 

В доклада се залага изграждането на ВиК мрежата в компактния град до 2020 г., а в населените места извън града, но в рамките на столичната община - до 2015 г.

Това е една всеобхватна по обем стратегия с доста сериозни инвестиции, които по прогнози са за около 2 млрд. лв. Общинските съветници и трябва да гласуват и стратегията за адаптация към климатичните промени.

Още подробности от днешното заседание на СОС, чуйте в репортажа на Златина Йовкова, в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Какво трябва да знаем за Великите пости

След преминаване на Сирни заговезни преминаваме в периода на Великия пост. От днес до Великден всеки от нас може да пости с цел очистване на душата. Първата седмица на Великия пост, както и последната, се отличават с особена строгост, а богослужението - със своята продължителност. Човек е създаден "по образ и подобие Божие". Образът, това е..

публикувано на 19.02.18 в 16:35

Препоръките на Апостола отпреди 150 години още не сме изпълнили

Въпреки споровете за точната дата, 145 години от гибелта на Васил Левски - Апостола на свободата, отбелязваме днес. Столичната община, Софийската света митрополия и Общобългарският комитет „Васил Левски” ще отбележат годишнината с официални прояви. Всеки българин като че ли вижда Левски по свой собствен начин - казва Васил Василев -..

публикувано на 19.02.18 в 16:21

Мая Манолова търси решения за проблемите на сираците

Омбудсманът Мая Манолова организира обществена дискусия под наслов „Социално-икономическа защита на деца, с един или с двама починали родители“. Повод за инициирането на форума, е кампанията за защита правата на децата сираци, която Мая Манолова инициира в края на миналата година. Тя се ангажира да отправи предложение до Министерски съвет за..

публикувано на 19.02.18 в 15:45

Над 3000 лв. на месец са нужни на едно четиричленно семейство в София

2325 лв. са необходимите средства за издръжка на четиричленно семейство, включващо двама възрасти и две деца. Това показват последните данни на Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ. Тези средства са необходими за покриване на разходите за храна, поддръжка на жилището, здравеопазване, образование, транспорт и почивка. Осреднените..

публикувано на 19.02.18 в 15:40

Могат ли Балканите да бъдат единни

След започването на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, темата за Западните Балкани стана изключително актуална у нас, а и в общественото пространство в Европа. Всъщност, тази тема винаги е била актуална, тъй като процесите, които са протичали и протичат на Балканите, винаги са били многопластови, разнопосочни и интересни...

публикувано на 19.02.18 в 15:19