Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

СОС разглежда стратегията за развитие на инженерната инфраструктура на общината

Снимка: Божидар Янев, БНР

За поредна година Столичната община се включва в инициативата “Мениджър за един ден” и двама ученици от столични училища поеха ръководните роли на председател на Столичния общински съвет и на кмет на града. Това са Лидия Сайменова и Николай Бошнаков.

Техни съученици, участници в инициативата, също присъстват днес в залата, за да разберат и видят отблизо как функционира местната власт.

В днешното 41-во заседание на общинския съвет са включени 31 основни и пет допълнителни точки. 
Една от най-важните е стратегията за развитие на инженерната инфраструктура на общината за ВиК и корекция на речните корита в периода 2017 - 2025 г. 

В доклада се залага изграждането на ВиК мрежата в компактния град до 2020 г., а в населените места извън града, но в рамките на столичната община - до 2015 г.

Това е една всеобхватна по обем стратегия с доста сериозни инвестиции, които по прогнози са за около 2 млрд. лв. Общинските съветници и трябва да гласуват и стратегията за адаптация към климатичните промени.

Още подробности от днешното заседание на СОС, чуйте в репортажа на Златина Йовкова, в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Карен ди Порто открива Кинопанорама „Италия днес“

За трета поредна година Италианският културен институт организира Кинопанорамата „Италия днес“. Тя ще се състои от 14-ти до 17-ти декември в 5 български града: София, Пловдив, Варна, Русе и Бургас. По традиция, малко преди Коледа Италианският културен институт ще предложи на зрителите "дегустация" на италианско кино, което обрисува съвременното..

публикувано на 13.12.17 в 10:16

Първа градска болница завършва 2017 година с положителен финансов резултат

Първа МБАЛ София, която столичани познават като Първа градска болница, завършва 2017 година с положителен финансов резултат, обяви пред Радио София директорът на лечебното заведение доц. д-р Цветомир Димитров. Годишно от там преминават около 16-17 хиляди пациенти. Общинската болницата има договор с НЗОК за болнична помощ по 135 клинични пътеки и..

публикувано на 12.12.17 в 19:21

„Среща на поколенията“: Ани Илков представя Марианна Георгиева

Днес се откриват две от най-значителните и мащабни събития, свързани със съвременната литература и книгоиздаване в България – 45-ия Панаир на книгата и 5-ия Софийски международен литературен фестивал, организирани от Асоциация „Българска книга“. Панаирът и Фестивалът се провеждат паралелно на общо шест етажа на обновения Национален дворец на..

публикувано на 12.12.17 в 17:18

Над 30 културни проекти за 14 млн. евро са осъществени в цялата страна

Над 30 проекта са осъществени в цялата страна по програмата БГ08 "Културно наследство и съвременни изкуства" 2009 - 2014г. Програмата е осигурила 14 млн. евро чрез Финансовия механизъм на европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм. Резултатите бяха представени днес в галерия "Средец" на Министерството на културата. Чуйте..

публикувано на 12.12.17 в 17:05

Спортът ще "обсеби" София филм фест

Любителите на киното ще имат възможност да се насладят на 22-то издание на София филм фест, което тази година е на тема „Спорт“. Тематиката е провокирана основно от избирането на София за Европейска столица на спорта през 2018 година, но това не е единствената причина. Според Мира Станева, изпълнителен директор на фестивала, организирането на подобно..

публикувано на 12.12.17 в 16:43