Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

СОС разглежда стратегията за развитие на инженерната инфраструктура на общината

Снимка: Божидар Янев, БНР

За поредна година Столичната община се включва в инициативата “Мениджър за един ден” и двама ученици от столични училища поеха ръководните роли на председател на Столичния общински съвет и на кмет на града. Това са Лидия Сайменова и Николай Бошнаков.

Техни съученици, участници в инициативата, също присъстват днес в залата, за да разберат и видят отблизо как функционира местната власт.

В днешното 41-во заседание на общинския съвет са включени 31 основни и пет допълнителни точки. 
Една от най-важните е стратегията за развитие на инженерната инфраструктура на общината за ВиК и корекция на речните корита в периода 2017 - 2025 г. 

В доклада се залага изграждането на ВиК мрежата в компактния град до 2020 г., а в населените места извън града, но в рамките на столичната община - до 2015 г.

Това е една всеобхватна по обем стратегия с доста сериозни инвестиции, които по прогнози са за около 2 млрд. лв. Общинските съветници и трябва да гласуват и стратегията за адаптация към климатичните промени.

Още подробности от днешното заседание на СОС, чуйте в репортажа на Златина Йовкова, в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Хората с увреждания искат равно право на лична помощ

Хората с увреждания у нас настояват личната помощ да бъде записана в Закона за социалните услуги и Закона за хората с увреждания. Това стана ясно на пресконференция, която се състоя в отговор на обсъдения във вторник на Националния съвет Законопроект за личната помощ, внесен от омбудсмана Мая Манолова. Представителните организации на хората с..

публикувано на 21.06.18 в 15:59
Жителите в

В кв. "Надежда" гледат с надежда към проекта за нов канализационен колектор под бул. "Рожен"

Все повече нови жилищни сгради изникват навсякъде в София. Картината не е по различна и в квартал "Надежда". Когато наличният инфраструктурен капацитет на един град бъде надхвърлен от броя жители, които могат да го използват, се пораждат проблеми от всякакво естество. Един такъв проблем е и неприятната миризма от канализацията по бул. "Ломско шосе",..

обновено на 21.06.18 в 15:55

Гърция - туристическото лазурно чудо

В първия ден на астрономическото лято предаването “Радиоприемница” ще ни пренесе емоционално в Гърция и Кипър. Успехът на туризма в Гърция е обслужването. Това са хора, които в сферата на туризма, се славят с най-доброто обслужване , каза Златка Борисова - управител на туристическа агенция "Лакмос Травел". Според нея е необходимо предварително да се..

публикувано на 21.06.18 в 15:50
Боян Петров

Проф. Павел Стоев: Изследователите са направени от "различна мая"

На тържествена церемония, организирана от Националния природонаучен музей, днес ще бъде почетена паметта на човека, който успя да изкачи 10 осемхилядника е в крайна сметка остана завинаги на върха. Алпинистът Боян Петров изчезна на 3 май под връх Шиша Пангма в Хималаите. Инициативата ще се състои днес от 17.00 часа в Големия салон на БАН. От 16:00..

публикувано на 21.06.18 в 12:15

Андрей Даниел подрежда изложба с 60 свои ученици

Последната изложба от проекта „Учители и ученици в изобразителното изкуство“ – „Проф. Андрей Даниел и ученици” се открива тази вечер от 18.00 часа в Галерия „Академия“ (в Националната художествена академия). Това е и последната изложба от втория цикъл изложби „Проф. Андрей Даниел и ученици”. Първият беше в Градската художествена галерия „Борис..

публикувано на 21.06.18 в 11:53