Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

СОС разглежда стратегията за развитие на инженерната инфраструктура на общината

Снимка: Божидар Янев, БНР

За поредна година Столичната община се включва в инициативата “Мениджър за един ден” и двама ученици от столични училища поеха ръководните роли на председател на Столичния общински съвет и на кмет на града. Това са Лидия Сайменова и Николай Бошнаков.

Техни съученици, участници в инициативата, също присъстват днес в залата, за да разберат и видят отблизо как функционира местната власт.

В днешното 41-во заседание на общинския съвет са включени 31 основни и пет допълнителни точки. 
Една от най-важните е стратегията за развитие на инженерната инфраструктура на общината за ВиК и корекция на речните корита в периода 2017 - 2025 г. 

В доклада се залага изграждането на ВиК мрежата в компактния град до 2020 г., а в населените места извън града, но в рамките на столичната община - до 2015 г.

Това е една всеобхватна по обем стратегия с доста сериозни инвестиции, които по прогнози са за около 2 млрд. лв. Общинските съветници и трябва да гласуват и стратегията за адаптация към климатичните промени.

Още подробности от днешното заседание на СОС, чуйте в репортажа на Златина Йовкова, в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Д-р Валери Цеков: Единственият начин да се опазим от грип е ваксинацията

Преди началото на есенно-зимния сезон специалисти и здравните власти отново призовават хората да се ваксинират срещу грип. Периодът до края на октомври е най-подходящ за това. Българското сдружение за иновативна медицина постави акцент върху темата с кръгла маса, проведена под патронажа на здравната комисия, с участието на всички ангажирани..

публикувано на 23.09.18 в 13:15

САЩ и Европа през погледа на един пътешественик

В "Турагент" ще ви запознаем с Ангел Георгиев - IT специалист, който живее в Испания от няколко години. Казва, че испанците усещат живота по много близък за него начин. В серия от срещи Олга Добрева ще ни представи пътешественика, стъпил на седемте континента до 37-ата си годишнина.  Всъщност, целта на Ангел е била да посети 7-те континента до..

публикувано на 23.09.18 в 10:05

Как се готви боб в Радуил

При гостуването на пътуващото ни "Радиокафе" в село Радуил (само на 8 километра от Боровец), имахме много колоритни срещи. Една от тях беше с Цветанка и Добринка - двете дами, които от 14 години приготвят 10-те казана боб, необходими за изхранване на гостите на ежегодния Фестивал на боба в селото. Те бяха първите ни гости, защото така и така бяха..

публикувано на 22.09.18 в 10:30

Бегачи на Витоша разпределят 6000 награден фонд

Петото издание на популярното планинско бягане "Витоша моята планина" ще се проведе тази неделя (на 23 септември) и ще е с внушителния награден фонд от 6000 лв. Сред организаторите и тази година са "Витоша ски", Сдружение "Маратон" и "София - Европейска столица на спорта". Материалните награди за томболата сред участниците са над 60. Участие може да..

публикувано на 22.09.18 в 10:25

Отбелязваме Международния ден на мира

С тържествена церемония пред Паметника на Незнайния воин в столицата Дружеството за ООН в България отбеляза Международния ден на мира.  Международният ден на мира - 21 септември, е обявен от ООН през 1981 г. с резолюция 36/67 и повторно приет през 2001 г. с резолюция 55/282. Тази година празникът е обвързан със седемдесетата годишнина от приемането на..

публикувано на 21.09.18 в 16:15