Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Любомир Янчев: Пожелавам си поне 30 нови смарт устройства

Любомир Янчев
Снимка: личен профил
Младият предприемач Любомир Янчев, нашумял като създател на "умното устройство" "Мелиса" за отдалечено управление на климатици, ни гостува във вечерното предаване "Шоколад". Той ни разказа не само за това устройство, но и за останалите интелигентни продукти като "Боби", "Вики" и Smart Plug. Всички тези продукти са лесно достъпни, но засега търсенето е далеч по-голямо в западните страни. По-важното е обаче, че устройствата се произвеждат в две български фабрики - във Велико Търново и в Плевен, което означава, че в страната ни влиза свеж капитал от чужбина.

Още преди години Любомир мечтае да управлява умните устройства в дома си чрез гласови команди и дори прави своя, макар и несъвършена, разработка. Днес вече е успял да свърже произвежданите от неговата компания устройства с продуктите на Amazon и Google, които възприемат гласови команди, "което прави мечтата му реалност". И още нещо интересно. През декември неговата компания ще пусне още четири смарт продукта на пазара, които са обединени в обща алармена система със смарт функции, която не само охранява дома, но и предупреждава при пожар или наводнение.

Днес Любомир Янчев работи с екип от експерти, на които вярва, преодолява много трудности, но е научил нещо важно от учителя си по тае-куон-до още като малък - да не се отказва лесно. И може би затова успява да привлече 2 млн. лева инвестиции в компанията си, половината от които от страна на известния предприемач Васил Терзиев. За следващите пет години Янчев си пожелава поне 30 нови устройства, пет пъти повече офиси по света и повече продажби и в България.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Какво трябва да знаем за Великите пости

След преминаване на Сирни заговезни преминаваме в периода на Великия пост. От днес до Великден всеки от нас може да пости с цел очистване на душата. Първата седмица на Великия пост, както и последната, се отличават с особена строгост, а богослужението - със своята продължителност. Човек е създаден "по образ и подобие Божие". Образът, това е..

публикувано на 19.02.18 в 16:35

Препоръките на Апостола отпреди 150 години още не сме изпълнили

Въпреки споровете за точната дата, 145 години от гибелта на Васил Левски - Апостола на свободата, отбелязваме днес. Столичната община, Софийската света митрополия и Общобългарският комитет „Васил Левски” ще отбележат годишнината с официални прояви. Всеки българин като че ли вижда Левски по свой собствен начин - казва Васил Василев -..

публикувано на 19.02.18 в 16:21

Мая Манолова търси решения за проблемите на сираците

Омбудсманът Мая Манолова организира обществена дискусия под наслов „Социално-икономическа защита на деца, с един или с двама починали родители“. Повод за инициирането на форума, е кампанията за защита правата на децата сираци, която Мая Манолова инициира в края на миналата година. Тя се ангажира да отправи предложение до Министерски съвет за..

публикувано на 19.02.18 в 15:45

Над 3000 лв. на месец са нужни на едно четиричленно семейство в София

2325 лв. са необходимите средства за издръжка на четиричленно семейство, включващо двама възрасти и две деца. Това показват последните данни на Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ. Тези средства са необходими за покриване на разходите за храна, поддръжка на жилището, здравеопазване, образование, транспорт и почивка. Осреднените..

публикувано на 19.02.18 в 15:40

Могат ли Балканите да бъдат единни

След започването на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, темата за Западните Балкани стана изключително актуална у нас, а и в общественото пространство в Европа. Всъщност, тази тема винаги е била актуална, тъй като процесите, които са протичали и протичат на Балканите, винаги са били многопластови, разнопосочни и интересни...

публикувано на 19.02.18 в 15:19