Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Любомир Янчев: Пожелавам си поне 30 нови смарт устройства

Любомир Янчев
Снимка: личен профил
Младият предприемач Любомир Янчев, нашумял като създател на "умното устройство" "Мелиса" за отдалечено управление на климатици, ни гостува във вечерното предаване "Шоколад". Той ни разказа не само за това устройство, но и за останалите интелигентни продукти като "Боби", "Вики" и Smart Plug. Всички тези продукти са лесно достъпни, но засега търсенето е далеч по-голямо в западните страни. По-важното е обаче, че устройствата се произвеждат в две български фабрики - във Велико Търново и в Плевен, което означава, че в страната ни влиза свеж капитал от чужбина.

Още преди години Любомир мечтае да управлява умните устройства в дома си чрез гласови команди и дори прави своя, макар и несъвършена, разработка. Днес вече е успял да свърже произвежданите от неговата компания устройства с продуктите на Amazon и Google, които възприемат гласови команди, "което прави мечтата му реалност". И още нещо интересно. През декември неговата компания ще пусне още четири смарт продукта на пазара, които са обединени в обща алармена система със смарт функции, която не само охранява дома, но и предупреждава при пожар или наводнение.

Днес Любомир Янчев работи с екип от експерти, на които вярва, преодолява много трудности, но е научил нещо важно от учителя си по тае-куон-до още като малък - да не се отказва лесно. И може би затова успява да привлече 2 млн. лева инвестиции в компанията си, половината от които от страна на известния предприемач Васил Терзиев. За следващите пет години Янчев си пожелава поне 30 нови устройства, пет пъти повече офиси по света и повече продажби и в България.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Д-р Валери Цеков: Единственият начин да се опазим от грип е ваксинацията

Преди началото на есенно-зимния сезон специалисти и здравните власти отново призовават хората да се ваксинират срещу грип. Периодът до края на октомври е най-подходящ за това. Българското сдружение за иновативна медицина постави акцент върху темата с кръгла маса, проведена под патронажа на здравната комисия, с участието на всички ангажирани..

публикувано на 23.09.18 в 13:15

САЩ и Европа през погледа на един пътешественик

В "Турагент" ще ви запознаем с Ангел Георгиев - IT специалист, който живее в Испания от няколко години. Казва, че испанците усещат живота по много близък за него начин. В серия от срещи Олга Добрева ще ни представи пътешественика, стъпил на седемте континента до 37-ата си годишнина.  Всъщност, целта на Ангел е била да посети 7-те континента до..

публикувано на 23.09.18 в 10:05

Как се готви боб в Радуил

При гостуването на пътуващото ни "Радиокафе" в село Радуил (само на 8 километра от Боровец), имахме много колоритни срещи. Една от тях беше с Цветанка и Добринка - двете дами, които от 14 години приготвят 10-те казана боб, необходими за изхранване на гостите на ежегодния Фестивал на боба в селото. Те бяха първите ни гости, защото така и така бяха..

публикувано на 22.09.18 в 10:30

Бегачи на Витоша разпределят 6000 награден фонд

Петото издание на популярното планинско бягане "Витоша моята планина" ще се проведе тази неделя (на 23 септември) и ще е с внушителния награден фонд от 6000 лв. Сред организаторите и тази година са "Витоша ски", Сдружение "Маратон" и "София - Европейска столица на спорта". Материалните награди за томболата сред участниците са над 60. Участие може да..

публикувано на 22.09.18 в 10:25

Отбелязваме Международния ден на мира

С тържествена церемония пред Паметника на Незнайния воин в столицата Дружеството за ООН в България отбеляза Международния ден на мира.  Международният ден на мира - 21 септември, е обявен от ООН през 1981 г. с резолюция 36/67 и повторно приет през 2001 г. с резолюция 55/282. Тази година празникът е обвързан със седемдесетата годишнина от приемането на..

публикувано на 21.09.18 в 16:15