Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Любомир Янчев: Пожелавам си поне 30 нови смарт устройства

Любомир Янчев
Снимка: личен профил
Младият предприемач Любомир Янчев, нашумял като създател на "умното устройство" "Мелиса" за отдалечено управление на климатици, ни гостува във вечерното предаване "Шоколад". Той ни разказа не само за това устройство, но и за останалите интелигентни продукти като "Боби", "Вики" и Smart Plug. Всички тези продукти са лесно достъпни, но засега търсенето е далеч по-голямо в западните страни. По-важното е обаче, че устройствата се произвеждат в две български фабрики - във Велико Търново и в Плевен, което означава, че в страната ни влиза свеж капитал от чужбина.

Още преди години Любомир мечтае да управлява умните устройства в дома си чрез гласови команди и дори прави своя, макар и несъвършена, разработка. Днес вече е успял да свърже произвежданите от неговата компания устройства с продуктите на Amazon и Google, които възприемат гласови команди, "което прави мечтата му реалност". И още нещо интересно. През декември неговата компания ще пусне още четири смарт продукта на пазара, които са обединени в обща алармена система със смарт функции, която не само охранява дома, но и предупреждава при пожар или наводнение.

Днес Любомир Янчев работи с екип от експерти, на които вярва, преодолява много трудности, но е научил нещо важно от учителя си по тае-куон-до още като малък - да не се отказва лесно. И може би затова успява да привлече 2 млн. лева инвестиции в компанията си, половината от които от страна на известния предприемач Васил Терзиев. За следващите пет години Янчев си пожелава поне 30 нови устройства, пет пъти повече офиси по света и повече продажби и в България.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Сузана Клинчарова се доверява на цигуларя Георги Вълчев за рецитала си в камерна зала "България"

Днес - в деня на музиката, известната арфистка Сузана Клинчарова ще изнесе рецитал в камерна зала "България". Той е част от програмата на Софийски музикални седмици и е със специалното участие на цигуларя Георги Вълчев. Проф. Клинчарова казва, че е много важно с човека, който си на сцената, да имате "професионално доверие" един към друг..

публикувано на 21.06.18 в 16:44

Хората с увреждания искат равно право на лична помощ

Хората с увреждания у нас настояват личната помощ да бъде записана в Закона за социалните услуги и Закона за хората с увреждания. Това стана ясно на пресконференция, която се състоя в отговор на обсъдения във вторник на Националния съвет Законопроект за личната помощ, внесен от омбудсмана Мая Манолова. Представителните организации на хората с..

публикувано на 21.06.18 в 15:59
Жителите в

В кв. "Надежда" гледат с надежда към проекта за нов канализационен колектор под бул. "Рожен"

Все повече нови жилищни сгради изникват навсякъде в София. Картината не е по различна и в квартал "Надежда". Когато наличният инфраструктурен капацитет на един град бъде надхвърлен от броя жители, които могат да го използват, се пораждат проблеми от всякакво естество. Един такъв проблем е и неприятната миризма от канализацията по бул. "Ломско шосе",..

обновено на 21.06.18 в 15:55

Гърция - туристическото лазурно чудо

В първия ден на астрономическото лято предаването “Радиоприемница” ще ни пренесе емоционално в Гърция и Кипър. Успехът на туризма в Гърция е обслужването. Това са хора, които в сферата на туризма, се славят с най-доброто обслужване , каза Златка Борисова - управител на туристическа агенция "Лакмос Травел". Според нея е необходимо предварително да се..

публикувано на 21.06.18 в 15:50
Боян Петров

Проф. Павел Стоев: Изследователите са направени от "различна мая"

На тържествена церемония, организирана от Националния природонаучен музей, днес ще бъде почетена паметта на човека, който успя да изкачи 10 осемхилядника е в крайна сметка остана завинаги на върха. Алпинистът Боян Петров изчезна на 3 май под връх Шиша Пангма в Хималаите. Инициативата ще се състои днес от 17.00 часа в Големия салон на БАН. От 16:00..

публикувано на 21.06.18 в 12:15