Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Любомир Янчев: Пожелавам си поне 30 нови смарт устройства

Любомир Янчев
Снимка: личен профил
Младият предприемач Любомир Янчев, нашумял като създател на "умното устройство" "Мелиса" за отдалечено управление на климатици, ни гостува във вечерното предаване "Шоколад". Той ни разказа не само за това устройство, но и за останалите интелигентни продукти като "Боби", "Вики" и Smart Plug. Всички тези продукти са лесно достъпни, но засега търсенето е далеч по-голямо в западните страни. По-важното е обаче, че устройствата се произвеждат в две български фабрики - във Велико Търново и в Плевен, което означава, че в страната ни влиза свеж капитал от чужбина.

Още преди години Любомир мечтае да управлява умните устройства в дома си чрез гласови команди и дори прави своя, макар и несъвършена, разработка. Днес вече е успял да свърже произвежданите от неговата компания устройства с продуктите на Amazon и Google, които възприемат гласови команди, "което прави мечтата му реалност". И още нещо интересно. През декември неговата компания ще пусне още четири смарт продукта на пазара, които са обединени в обща алармена система със смарт функции, която не само охранява дома, но и предупреждава при пожар или наводнение.

Днес Любомир Янчев работи с екип от експерти, на които вярва, преодолява много трудности, но е научил нещо важно от учителя си по тае-куон-до още като малък - да не се отказва лесно. И може би затова успява да привлече 2 млн. лева инвестиции в компанията си, половината от които от страна на известния предприемач Васил Терзиев. За следващите пет години Янчев си пожелава поне 30 нови устройства, пет пъти повече офиси по света и повече продажби и в България.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Карен ди Порто открива Кинопанорама „Италия днес“

За трета поредна година Италианският културен институт организира Кинопанорамата „Италия днес“. Тя ще се състои от 14-ти до 17-ти декември в 5 български града: София, Пловдив, Варна, Русе и Бургас. По традиция, малко преди Коледа Италианският културен институт ще предложи на зрителите "дегустация" на италианско кино, което обрисува съвременното..

публикувано на 13.12.17 в 10:16

Първа градска болница завършва 2017 година с положителен финансов резултат

Първа МБАЛ София, която столичани познават като Първа градска болница, завършва 2017 година с положителен финансов резултат, обяви пред Радио София директорът на лечебното заведение доц. д-р Цветомир Димитров. Годишно от там преминават около 16-17 хиляди пациенти. Общинската болницата има договор с НЗОК за болнична помощ по 135 клинични пътеки и..

публикувано на 12.12.17 в 19:21

„Среща на поколенията“: Ани Илков представя Марианна Георгиева

Днес се откриват две от най-значителните и мащабни събития, свързани със съвременната литература и книгоиздаване в България – 45-ия Панаир на книгата и 5-ия Софийски международен литературен фестивал, организирани от Асоциация „Българска книга“. Панаирът и Фестивалът се провеждат паралелно на общо шест етажа на обновения Национален дворец на..

публикувано на 12.12.17 в 17:18

Над 30 културни проекти за 14 млн. евро са осъществени в цялата страна

Над 30 проекта са осъществени в цялата страна по програмата БГ08 "Културно наследство и съвременни изкуства" 2009 - 2014г. Програмата е осигурила 14 млн. евро чрез Финансовия механизъм на европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм. Резултатите бяха представени днес в галерия "Средец" на Министерството на културата. Чуйте..

публикувано на 12.12.17 в 17:05

Спортът ще "обсеби" София филм фест

Любителите на киното ще имат възможност да се насладят на 22-то издание на София филм фест, което тази година е на тема „Спорт“. Тематиката е провокирана основно от избирането на София за Европейска столица на спорта през 2018 година, но това не е единствената причина. Според Мира Станева, изпълнителен директор на фестивала, организирането на подобно..

публикувано на 12.12.17 в 16:43