Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Режисьорът Иглика Трифонова: След всяка премиера очаквам "присъдата" на публиката

"Асансьор за пациенти" тръгва по кината

Иглика Трифонова
БГНЕС
Вероятно хората, които правят изкуство, са различни като усещане, казва известната наша кинорежисьорка Иглика Трифонова и допълва: Има някои, които са по-убедени в себе си, аз обаче съм по-треперлива. Винаги е този страх - какво ще кажат хората, как ще възприемат филма. В случая става дума за най-новия й филм "Асансьор за пациенти", който в рамките на седмица - от 03 ноември тръгва по кината и ще има своята телевизионна премиера на 11 ноември в ефира на БНТ1. У нас това не е правено, споделя Иглика Трифонова. Осъзнаваме, че поемаме риск, но човек винаги трябва да опитва нови неща. Искаме да намерим нова формула за разпространение на българското кино. Ще ни е интересно да видим как публиката приема този експеримент.

За първи път Иглика Трифонова поверява главната роля на съпруга си - актьора Христо Гърбов. По думите й, доста двояко е да работиш с близък човек. Не мисля че харесвам това на всяка цена. Убедена е обаче, че Христо Гърбов е от малцината актьори, които могат да играят и комични, и драматични роли. Всъщност, желанието, което е имала, е да работи с него в роля, която да бъде точна за него. Доволна е, че когато Христо Гърбов изгледал филма, реагирал с думите: За първи път ми се случва да се гледам и да вярвам, че съм този доктор, че съм някой друг, а не да виждам актьорските си малки провали или малки успехи, защото за актьора е особено да се гледа в новия филм, да се погледне отстрани.

За себе си като режисьор Иглика Трифонова е категорична, че е щастлива от професията, която има, но както сама казва: Всяко щастие се заплаща със страха, който изпитвам, когато очаквам присъдата на публиката.

Целия разговор с Иглика Трифонова - чуйте в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

В неделното ни "Радиокафе" очаквайте:

Тази неделя "Радиокафе" гостува на Столичния куклен театър. Елате с нас, за да се докоснем заедно до детския свят чрез вълшебството на приказките и въображението на творците.  Тук можем да срещнем и изкуството за всяка възраст - от спектаклите за най-малките, до пиесите за възрастни и магията за цялото семейство.  Ще научите и какви изненади предстоят в..

публикувано на 18.11.17 в 20:52

Всеки творец трябва да има собствен път, казва скулпторът Георги Георгиев

Животът на твореца е интересен. Всеки ден е различен, а в днешно време и несигурен , казва скулпторът Георги Георгиев. Въпреки това е категоричен: Ако мога да се върна назад във времето, не бих избрал друга професия. Занаятът ни е хубав, защото оставаш знак след себе си . В изложбата в галерия "Сезони" скулпторът показва творби, както той се..

публикувано на 18.11.17 в 16:00

Проф. Огнян Георгиев: Задухът и умората не трябва да се подценяват

В "Часът на здравето" обръщаме внимание на хроничната обструктивна белодробна болест, наричана ХОББ - заболяване, при което се ограничава притока на въздух до белите дробове, причинява се увреждане на белодробната тъкан и стеснение на дихателните пътища, заради което се затруднява дишането. По повод Световен ден за борба с болестта - 16 ноември,..

публикувано на 18.11.17 в 14:35

Ще изчезнат ли важни трамвайни линии в София

Преди дни общинският съветник Войслав Тодоров обърна внимание, че на страницата на столичното Направление "Архитектура и градоустройство" е публикувано изменение на Общия устройствен план, което предвижда премахването от движение на ключови трамвайни линии в София. Тодоров сподели, че ако то влезне в сила могат да бъдат премахнати линиите на..

публикувано на 17.11.17 в 18:30

Изтича времето за полезния ефект на антибиотиците

От няколко години в България се отбелязва Ден за правилното прилагане на антибиотиците, а от 2 години страната ни участва в Световната седмица, посветена на осведомеността за отговорно прилагане на антибиотиците. През 2017-а Седмицата е до 19 ноември. Най-тревожният въпрос, свързан с прилагането на антибиотици, е резистентността на бактериите..

публикувано на 17.11.17 в 16:44