Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Режисьорът Иглика Трифонова: След всяка премиера очаквам "присъдата" на публиката

"Асансьор за пациенти" тръгва по кината
Иглика Трифонова
БГНЕС
Вероятно хората, които правят изкуство, са различни като усещане, казва известната наша кинорежисьорка Иглика Трифонова и допълва: Има някои, които са по-убедени в себе си, аз обаче съм по-треперлива. Винаги е този страх - какво ще кажат хората, как ще възприемат филма. В случая става дума за най-новия й филм "Асансьор за пациенти", който в рамките на седмица - от 03 ноември тръгва по кината и ще има своята телевизионна премиера на 11 ноември в ефира на БНТ1. У нас това не е правено, споделя Иглика Трифонова. Осъзнаваме, че поемаме риск, но човек винаги трябва да опитва нови неща. Искаме да намерим нова формула за разпространение на българското кино. Ще ни е интересно да видим как публиката приема този експеримент.

За първи път Иглика Трифонова поверява главната роля на съпруга си - актьора Христо Гърбов. По думите й, доста двояко е да работиш с близък човек. Не мисля че харесвам това на всяка цена. Убедена е обаче, че Христо Гърбов е от малцината актьори, които могат да играят и комични, и драматични роли. Всъщност, желанието, което е имала, е да работи с него в роля, която да бъде точна за него. Доволна е, че когато Христо Гърбов изгледал филма, реагирал с думите: За първи път ми се случва да се гледам и да вярвам, че съм този доктор, че съм някой друг, а не да виждам актьорските си малки провали или малки успехи, защото за актьора е особено да се гледа в новия филм, да се погледне отстрани.

За себе си като режисьор Иглика Трифонова е категорична, че е щастлива от професията, която има, но както сама казва: Всяко щастие се заплаща със страха, който изпитвам, когато очаквам присъдата на публиката.

Целия разговор с Иглика Трифонова - чуйте в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Военноисторическият музей с изложба, посветена на дарителите му

По традиция от последните години Националният военноисторически музей започва програмата си с изложба, представяща даренията, постъпили във фондовете му през изминалата година. Калина Хинкова, завеждащ "Връзки с обществеността", казва че изложбата е поклон към дарителите, без които битието на музея няма да бъде това, което е . Експозицията,..

публикувано на 23.01.18 в 17:07

"Зеленият билет" ще се продава по време на забраната за синята и зелената зона

Мярката за забрана за паркиране в платените зони (както синя, така и зелена) да влиза в сила едновременно с въвеждането на т.нар. „зелен билет“. Това реши комисията по околна среда към Столичния общински съвет по време на днешното си заседание. Общинските съветници се аргументираха, че след като прилагат рестриктивния акт за забрана на..

обновено на 23.01.18 в 16:37
Експонати от изложбата

Вешим: Миналото много по-въздействащо се разказва чрез художествената литература

Миналото много по-въздействащо се разказва чрез художествената литература не толкова чрез историята, казва един от най-обичаните хумористични разказвачи Михаил Вешим - главен редактор на вестник “Стършел”, който е част от екипа на вестника от 80-те години на XX век. Има две задължителни книги, които всеки младеж трябва да прочете, казва Вешим, цитирайки..

публикувано на 23.01.18 в 16:36

Какви са резултатите от благотворителното бягане на Красимир Георгиев

Преди дни ултрамаратонецът Красимир Георгиев тича 36 часа в помощ на деца, преборили онкохематологични заболявания. Стартът беше даден на 19 януари в 10:00 часа и продължи до 22:00 часа в събота. Красимир Георгиев бе воден от желанието да бъдат събрани пари за тренировъчен лагер и участие на деца в световната олимпиада "Игри за победители"..

публикувано на 23.01.18 в 16:10

Истанбулската конвенция не третира еднополовите бракове, а насилието над жени

Темата "Истанбулска конвенция" отново бе обект на дискусии. Близо 200 организации изразяват категоричната си подкрепа за ратификация на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие. Днес те организираха едночасова демонстрация в подкрепа на ратификацията на Конвенцията от страна на България,..

публикувано на 23.01.18 в 16:05