Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Режисьорът Иглика Трифонова: След всяка премиера очаквам "присъдата" на публиката

"Асансьор за пациенти" тръгва по кината
Иглика Трифонова
Снимка: БГНЕС
Вероятно хората, които правят изкуство, са различни като усещане, казва известната наша кинорежисьорка Иглика Трифонова и допълва: Има някои, които са по-убедени в себе си, аз обаче съм по-треперлива. Винаги е този страх - какво ще кажат хората, как ще възприемат филма. В случая става дума за най-новия й филм "Асансьор за пациенти", който в рамките на седмица - от 03 ноември тръгва по кината и ще има своята телевизионна премиера на 11 ноември в ефира на БНТ1. У нас това не е правено, споделя Иглика Трифонова. Осъзнаваме, че поемаме риск, но човек винаги трябва да опитва нови неща. Искаме да намерим нова формула за разпространение на българското кино. Ще ни е интересно да видим как публиката приема този експеримент.

За първи път Иглика Трифонова поверява главната роля на съпруга си - актьора Христо Гърбов. По думите й, доста двояко е да работиш с близък човек. Не мисля че харесвам това на всяка цена. Убедена е обаче, че Христо Гърбов е от малцината актьори, които могат да играят и комични, и драматични роли. Всъщност, желанието, което е имала, е да работи с него в роля, която да бъде точна за него. Доволна е, че когато Христо Гърбов изгледал филма, реагирал с думите: За първи път ми се случва да се гледам и да вярвам, че съм този доктор, че съм някой друг, а не да виждам актьорските си малки провали или малки успехи, защото за актьора е особено да се гледа в новия филм, да се погледне отстрани.

За себе си като режисьор Иглика Трифонова е категорична, че е щастлива от професията, която има, но както сама казва: Всяко щастие се заплаща със страха, който изпитвам, когато очаквам присъдата на публиката.

Целия разговор с Иглика Трифонова - чуйте в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Семейни констелации - удачен метод за бързо определяне на критичните места

В предаването "Контрасти" ви разказахме подробно за терапевтичния метод "Семейни констелации", известен също като фамилни или системни констелации. Какво представлява тази терапия, как действа, за какво е приложима и колко време е нужно, за да се постигне желаният резултат, разясни психотерапевтът Божидар Цендов . Методът е разработен от немския..

публикувано на 21.04.18 в 11:05

Тайланд - кристални плажове, плаващи пазари и екзотика

Тайланд е земя на красотата и богатата култура. Това е най-популярната туристическа дестинация в Югоизточна Азия. Там се намират едни от най-красивите кристално сините плажове. Там са и едни от най-луксозните хотели в света. Въпреки силния туристически поток, Тайланд запазва своята идентичност. Гневът не се толерира в Тайланд. Хората са..

публикувано на 21.04.18 в 10:00
Архитектурно-музеен резерват „Царевец”, Велико Търново

Около 9 милиона души са посетили България през изминалата година

Близо 9 милиона души са посетили България за изминалата година. Това е със 7 % повече от 2016 г., а приходите от туризъм възлизат на 8 милиарда лева. Това каза зам.-министърът на туризма Любен Кънчев, който откри международната кръгла маса „Културен туризъм“. Форумът е включен в програмата на 15-ото Международно туристическо изложение „Културен..

публикувано на 21.04.18 в 09:30

Miry се изправя срещу вътрешните си демони в песента си "Inner Demons"

Мирян Костадинов - Miry се изправя срещу вътрешните си демони в новата си песен "Inner Demons" и видеото към нея. Един от най-обещаващите български рок музиканти пише песента, докато следва "Изящно изкуство и дизайн" в Англия. Там той чува за популярно сред британските музиканти предизвикателство: всеки ден да пише по една песен, независимо..

публикувано на 20.04.18 в 18:36

Неизползваните средства от здравния пакет да покриват протезирането на пациентите

Пациентите да могат да ползват пакета, заплащан от НЗОК, за стоматологична услуга и лечение, от което се нуждаят. Това предложи президентът на Българската академия по естетична стоматология проф. Христо Кисов. Според него, ако през дадена година пациентът не е имал нужда от лечение, неизползваните от полагащите му се средства трябва да се натрупват в..

публикувано на 20.04.18 в 17:36