Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Асен Павлов: За момичета и момчета с характер е танцовото изкуство

Да разкриваш тайните на българския танц и да знаеш как да пресъздадеш неговата красота, за да го пренесеш във времето е мисия. Вече 25 години Асен Павлов и създаденият и ръководен от него ансамбъл „Чинари“ виртуозно използват магичната комбинация от движения, стъпки, хармония и сила, която владеят.

Асен Павлов е 6-годишен, когато влиза за първи път в залата за народни танци в Кюстендил, и от тогава не спира. Цветовете, палитрата от красота и съвършенство в картините на Владимир Димитров-Майстора, които го омагьосват всеки път, докато минава покрай тях, отивайки на репетиция, правят изкуството, към което се е устремил само още по-изразително. Може би затова избира Националното училище за танцово изкуство (НУТИ) пред Художествената гимназия. Завършва го с отличие и най-високи постижения, а днес е главен художествен ръководител на специалност „Български танци“ там.

Докато е солист на Националния ансамбъл на България – „Филип Кутев“ осъзнава значението и отговорността на тази главна роля. Затова и солистите на „Чинари“ след това излизат на сцената и в публичното пространство с дебело подчертани качества и имена. Това прави ансамбълът разпознаваем. Спектаклите на "Чинари" са уникални както по отношение на съвременната постановка при представяне на традиционния български фолклор, така и по отношение на успешното съчетание на талант, красота, младост и професионализъм.

“Мистичен ритъм” е най-новият авторски спектакъл на ансамбъл “Чинари”. Той ще бъде представен на 28 ноември в зала 1 на НДК, в навечерието на 25-годишния юбилей на ансамбъла.

За магията на българското танцово изкуство в житейския избор на Асен Павлов - чуйте интервюто на Катя Василева.

Ансамбъл
ВИЖТЕ ОЩЕ

Дядо Коледа идва с Родопската теснолинейка

В навечерието на коледните и новогодишните празници сдружение „За теснолинейката” ни кани да се повозим по една от най-романтичните и красиви жп линии в България и света като си подарим това вълшебно пътуване.  Родопската теснолинейка ще ни отведе на разходка през три планини, две котловини, шест реки, седем градчета, множество села, тунели и мостове...

публикувано на 09.12.18 в 10:20

Коледни герои ще тичат по горските пътеки на Банкя

Традиционното вече коледно бягане по горските пътеки и алеи над Банкя ще се проведе на 16-ti декември. Участниците са приканени да се включат в бягането дегизирани като коледни герои, а най-добрите превъплъщения ще бъдат отличени с награди.  Състезанието се провежда за седма поредна година, като последните 4 години е в Банкя - по „Пътеката на..

публикувано на 08.12.18 в 10:00

40% от БВП на България се генерира от София

BBB (-) с положителна прогноза е рейтингът на София. Това е най-високият рейтинг, който столицата може да има и е равен на този на държавата. Това каза зам.-кметът по финансите Дончо Барбалов при предствянето на проектобюджета на Столичната община. Той посочи, че това е отлична основа за привличане на инвестиции в града. 40% от БВП на България се..

публикувано на 07.12.18 в 18:34

"Смъртоносни машини" окупираха кината у нас

"Смъртоносни машини" е изумително епично приключение, режисирано от носителя на „Оскар“, майстор на специални ефекти - Крисчън Ривърс (Кинг Конг).  Партньори на Ривърс в ролята на сценаристи са трикратните носители на „Оскар“, автори на трилогиите "Властелинът на пръстените" и "Хобит", Питър Джаксън, Фран Уолш и Филипа Бойенс.  Хиляди години след..

публикувано на 07.12.18 в 18:09

Жителите на кв. "Обеля" се заканиха да продължат протестите срещу застрояването

Днес в предаването "Вашият глас" обърнахме внимание на проблемите кв. "Обеля". Около 50 човека излязоха на втори пореден протест в квартала миналата седмица. Те изразиха недоволството си от застрояването на зелените площи, липсата на достатъчно детски и спортни площадки, както и на паркоместа, предвид разпространяващото се строителство в столичния..

публикувано на 07.12.18 в 17:48