Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Философията като начин на живот

От 2002 година Световният ден на философията се почита всяка година по цял свят всеки трети четвъртък на месец ноември от изследователи, учени, политици, дипломати, писатели и общественици, преподаватели и студенти, професионални и доброволни общности и сдружения в различни страни.

Денят е определен за Световен ден на философията по инициатива на UNESCO, а през 2005 година е вписан в официалния календар на организацията като празнично събитие.

Тази година в България Световният ден на философията, ще бъде отбелязан със събитието "Отворено философско четене 2017", която ще се случи на 17-ти ноември, организарано от международната организация, занимаваща се с философия, култура и доброволчество - Новият Акропол.

Организацията се занимава с философски насочено образование, чиято цел е да се научим "да живеем това, което учим и да учим от това, което живеем". Търсим начин как да направим достъпни за всекидневния ни живот съкровищата на мъдростта от всички времена и цивилизации, за да обогатим своя вътрешен и обществен живот, обясни Антонин Винклер - директор на Новия Акропол.

Целия разговор чуйте в звуковия файл.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Семейни констелации - удачен метод за бързо определяне на критичните места

В предаването "Контрасти" ви разказахме подробно за терапевтичния метод "Семейни констелации", известен също като фамилни или системни констелации. Какво представлява тази терапия, как действа, за какво е приложима и колко време е нужно, за да се постигне желаният резултат, разясни психотерапевтът Божидар Цендов . Методът е разработен от немския..

публикувано на 21.04.18 в 11:05

Тайланд - кристални плажове, плаващи пазари и екзотика

Тайланд е земя на красотата и богатата култура. Това е най-популярната туристическа дестинация в Югоизточна Азия. Там се намират едни от най-красивите кристално сините плажове. Там са и едни от най-луксозните хотели в света. Въпреки силния туристически поток, Тайланд запазва своята идентичност. Гневът не се толерира в Тайланд. Хората са..

публикувано на 21.04.18 в 10:00
Архитектурно-музеен резерват „Царевец”, Велико Търново

Около 9 милиона души са посетили България през изминалата година

Близо 9 милиона души са посетили България за изминалата година. Това е със 7 % повече от 2016 г., а приходите от туризъм възлизат на 8 милиарда лева. Това каза зам.-министърът на туризма Любен Кънчев, който откри международната кръгла маса „Културен туризъм“. Форумът е включен в програмата на 15-ото Международно туристическо изложение „Културен..

публикувано на 21.04.18 в 09:30

Miry се изправя срещу вътрешните си демони в песента си "Inner Demons"

Мирян Костадинов - Miry се изправя срещу вътрешните си демони в новата си песен "Inner Demons" и видеото към нея. Един от най-обещаващите български рок музиканти пише песента, докато следва "Изящно изкуство и дизайн" в Англия. Там той чува за популярно сред британските музиканти предизвикателство: всеки ден да пише по една песен, независимо..

публикувано на 20.04.18 в 18:36

Неизползваните средства от здравния пакет да покриват протезирането на пациентите

Пациентите да могат да ползват пакета, заплащан от НЗОК, за стоматологична услуга и лечение, от което се нуждаят. Това предложи президентът на Българската академия по естетична стоматология проф. Христо Кисов. Според него, ако през дадена година пациентът не е имал нужда от лечение, неизползваните от полагащите му се средства трябва да се натрупват в..

публикувано на 20.04.18 в 17:36