Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

На 23 ноември

Много фънки и диско на предстоящия концерт на Белослава

Имам заряда за нов албум, казва певицата
Снимка: Facebook/Beloslava
Една слънчева певица съвсем скоро отново ще ни омагьоса с топлия си глас, а сияйното й излъчване обещава да завладее сцената и сърцата ни.

На 23 ноември предстои нощ, изцяло посветена на нейно величество музиката, в своята чистота, искреност и най-вече красота, защото Белослава се завръща с новия си вълнуващ проект – Funky Winter Edition vol.1

Белослава ще завладее сцената на Carrusel заедно със своя бенд, а колоритният Мартен Роберто ще подгрее вечерта подобаващо!

Освен, че Белослава обещава много фънки звучене на концерта, тя съобщи пред Радио София, че й предстои да запише чисто нов албум, пети по ред, който предстои да излезе през април или май следващата година.

Имам заряда, идеята и дойде моментът, каза по повод този предстоящ албум Белослава.

Има един елемент на узряване, който някак си не ме води към меланхолията, с която живеех до преди години в музиката, защото меланхолията, драмата, тъгата е много жизнеутвърждаваща и определяща творчеството на много артисти, на което аз съм се уповавала през годините. Моето спокойно, нежно и джази звучене не всеки път е то, то се мени и не мисля, че човек с годините трябва да притихва. Мисля, че човек с годините трябва да избухва, защото животът е празник и ако ние правилно се вглеждаме и вслушваме в знаците на живота, той ни води към радост и аз искам да предам това.

Какво още каза Белослава за предстоящия концерт, кой ще се качи в сцената заедно с нея и какво да очакваме от новия й албум – чуйте от разговора й с Мартен Роберто в ефира на Радио София.

Цялото гостуване на певицата - вижте във видеото.ВИЖТЕ ОЩЕ
Волфганг Мутшпил

Волфганг Мутшпил е с китарата в Буенос Айрес, а Якоб Бро, Томас Морган и Джоей Барон - в Копенхаген

Слънчев джаз+ продължава излъчването на откъси от новите продукции на едни от лидерите на афро-кубинския и южно-средиземноморския джаз - Омар Соса (в дуо с Илян Канисарес), Лионел Луек и Дафер Юсеф. Цялостно слушане на албумите им в кураторските плейлисти в Бинар. Разходка из Буенос Айрес с Волфганг Мутшпил и Копенхаген с Якоб Бро и Джоей..

публикувано на 21.10.18 в 07:20

Пленяващ скандинавски саунд от обещаваща звезда, която създава цветна музика

Тя е един горещите поп-експорти от изпълнената с приказни картини Норвегия. Родом от Барду, който се намира в северната част на страната, Лилиам Халима е полу-норвежка, полу-кенийка. Първите ѝ опити в музиката са в дебрите на скандинавския поп, а сега изследва арендби диапазона. На музикалната сцена е известна като Лил Халима. 19 годишната..

публикувано на 19.10.18 в 11:23

Ден на Кубинската култура

Когато се говори за съвременна кубинска култура не може да не се изтъкнат живеещите и работещи в Европа творци от по-младото поколение. Людмил Фотев ("Слънчев джаз+" и стрийм "Дуенде") ще ни срещне с композитора и пианист Омар Соса Слушаме и гледаме откъс от последната му творба с младата Илян Канисарес, която също композира, свири на..

публикувано на 19.10.18 в 08:20

Евгени Минчев коментира певици - фешън икони

Днес предаването е посветено на певици, които поставят и трендове в модата. Сред тях са Мадона, Бионсе, Риана, Пинк, Кайли Миноуг и други. В студиото гостува известният пиар, продуцент и моден експерт Евгени Минчев. Той ще разкаже и за интересния си живот, баловете, които организира и новия си проект като певец на френски шансони и евъргрийни...

публикувано на 18.10.18 в 10:45

Огледални звуци

Джазът в ХХІ век не би бил същият без етническите търсения на големите от втората половина на 20 век – от Дизи и Майлз, през Маклафлин и Гарбарек, до Трюфа и Гарсиа-Фонс. Навлизането на нови инструменти бе естествен процес, както съвместното музициране на творци с различни традиции, но сходен поглед. Дафер Юсеф вкарва лауда в джаза заедно със..

публикувано на 15.10.18 в 17:04