Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Кметът на Самоков приветства решението на властите

Няма да закриват противопожарните служби в Боровец и Пампорово поне до края на зимата

Снимка: БГНЕС

Противопожарните служби в Боровец и Пампорово няма да бъдат закривани поне до края на зимния сезон, стана ясно след срещата на кметовете на Чепеларе и Самоков с премиера Бойко Борисов. В нея участваха министърът на финансите Владислав Горанов и представители на МВР.

По-рано днес хотелиери, собственици на гори и жители на чепеларски и смолянски села блокираха главния път през Пампорово заради решението за закриване на службата в курортния комплекс. Пред Радио София кметът на Самоков Владимир Георгиев припомни позицията на общината против закриването на противопожарната служба в Боровец. След края на срещата той обобщи, че през изминалата седмица са проведени доста срещи в МВР по темата:

"Като цяло виждането ни беше, че въобще не трябва да се затварят тези служби, още повече сега, преди началото на активния сезон... Не се разчита само на чуждестранни туристи, но и на български, не говорим вече само за зимни курорти, а за целогодишни. Това е от значение и за туроператорите, за хотелиерите и бизнеса като цяло. Основание има това, че са в планински райони с много гори и съоръжения. Мисля, че това решение дойде много своевременно и на място.  По принцип не трябва да се говори само за изчакване на зимния сезон, а като цяло да останат противопожарните служби в тези курорти", коментира веднага след срещата Владимир Георгиев.

Той добави, че от срещата е останал с впечатление, че не се обмисля затваряне на противопожарните служби в двата курорта и след края зимния сезон. По думите на Георгиев, предстоят законови промени, които ще позволят в службите да могат да дежурят по двама пожарникари.

Още за резултата от срещата в МС - чуйте интервюто с кмета на Самоков!

ВИЖТЕ ОЩЕ

Ремонтът на бул. "Т. Каблешков" трябва да приключи до края на юли

Столичният кмет Йорданка Фандъкова провери ремонтните работи по разширението на булевард “Тодор Каблешков“ в участъка от бул.“Цар Борис Трети“ до ул. „Майор Горталов”. Там вече бяха подменени канализацията и бяха изместени телекомуникационните мрежи, като сега се изгражда уличното осветление, а пътните платна се подготвят за асфалтиране...

публикувано на 18.06.18 в 18:11

Ах, морето...

В предаването ни "Радиолексикон" най-накрая стигнахме до любимата тема за лятната ваканция и... любимото МОРЕ От малчуганите от 7-а детска градина „Детелина“ разбрахме важните неща, които трябва да знаем когато отиваме на море. Заедно с децата поплувахме с делфини, открихме 2-3 пиратски съкровища и спасихме тежко пострадали пингвини.

публикувано на 18.06.18 в 17:53

Бизнес академия във ВУЗФ ориентира учениците отрано

Специална лятна бизнес академия за ученици между 10 и 12 клас организира Висшето училище по застраховане и финанси. Академията ще помогне на учениците и бъдещите студенти да изберат правилната професионална посока за развитие. Курсовете ще продължат една седмица от 25 до 29 юни, като все още можете да се запишете за участие. В лятната бизнес академия..

публикувано на 18.06.18 в 16:49

Проектът "Изкуство без възраст" в помощ на пенсионери

Доброволци с табелка "Изкуство без възраст" тази вечер пред Народния театър "Иван Вазов" ще чакат всички желаещи възрастни хора за първата безплатна културна обиколка на събития в София от 18:30 ч. Събитието е част от проекта на фондация "Credo Bonum", който цели да помогне на хората в пенсионна възраст да преодолеят културната изолация, на която са..

публикувано на 18.06.18 в 16:34

Турция е истински рай за туристите

В последните две седмици на месец юни предаването “Радиоприемница” ще срещне своите слушатели отблизо с най-популярните летни дестинации за българите. В първото от серията предавания екскурзоводът Димитър Георгиев разказва за Турция. Турция от години е сред основните дестинации за пътуване на българи зад граница. Само за миналата година със 7.6% е..

публикувано на 18.06.18 в 16:09