Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Нова наредба в Своге забранява алкохола в парковете и тълпите на обществени места

Снимка: svoge.bg
Забрана за пиене на алкохол в парковете, за струпване на много хора на обществени места, както и строги санкции за неправилно паркиране, изхвърляне на фасове и чашки, или непристойни изрази и жестове на обществени места - това предвижда нова Наредба за обществения ред на територията на община Своге. Предвиждат се и забрана за влизане в дворове на училища и детски градини в тъмните часове на денонощието.

Наредбата за обществения ред на територията на община Своге не е променяна от 1998 година, обясни пред Радио София зам.-кметът Георги Петков. По думите му, с новият документ се отговаря на очакванията на жителите на града.

Наредбата предвижда по-високи глоби за различни нарушения - от 100 до 200 лева при струпване на шумни компании в паркове и площади, както и за използване на непристойни изрази или жестове на обществено място. За неправилно паркиране санкцията може да достигне до 100 лева, при повторно нарушение.

Глобата за изхвърляне на улицата на фас, хартийка или чашка - ще достига до 50 лева, а ако това стане от автомобил - до 500. След 21.00 часа ще бъде забранено влизането в дворовете на училища, детски градини и социални домове. След намерението на Столичната община за забрана на пиене на алкохол в парковете, Община Своге също смята да забрани тази възможност.  

Зам.-кметът Георги Петков каза, че очаква новата наредба да бъде разгледана от общинските съветници през месец декември. Община Своге смята да се въведе синя зона в центъра на града. Подробностите ще чуете в предаването "Трафик София" след 17 часа.

ВИЖТЕ ОЩЕ
BELAU

BELAU носи полъх на лято и море в София

Унгарската група BELAU довежда лятото в София с chillwave парти на 27 април в София. Боян Бояджиев от организаторите обясни пред Радио София какво представлява този стил: Chillwave малко напомня за море, малко напомня за релаксиращо време. Има лятно звучене. Боян добави, че групата впечатлява с музиката си и с професионалното си отношение и..

публикувано на 23.04.18 в 11:32

Асансьорите в цялата страна спират

Асансьори в цялата страната ще спрат на 25 април като част от международната инициатива "Ден без асансьори". За четвърта поредна година каузата обединява институции, компании, медии и обществени личности, за да бъде привлечено общественото внимание към темата за това, колко важна за здравето е ежедневната физическа активност. Техническият университет,..

публикувано на 23.04.18 в 09:52

Семейни констелации - удачен метод за бързо определяне на критичните места

В предаването "Контрасти" ви разказахме подробно за терапевтичния метод "Семейни констелации", известен също като фамилни или системни констелации. Какво представлява тази терапия, как действа, за какво е приложима и колко време е нужно, за да се постигне желаният резултат, разясни психотерапевтът Божидар Цендов . Методът е разработен от немския..

публикувано на 21.04.18 в 11:05

Тайланд - кристални плажове, плаващи пазари и екзотика

Тайланд е земя на красотата и богатата култура. Това е най-популярната туристическа дестинация в Югоизточна Азия. Там се намират едни от най-красивите кристално сините плажове. Там са и едни от най-луксозните хотели в света. Въпреки силния туристически поток, Тайланд запазва своята идентичност. Гневът не се толерира в Тайланд. Хората са..

публикувано на 21.04.18 в 10:00
Архитектурно-музеен резерват „Царевец”, Велико Търново

Около 9 милиона души са посетили България през изминалата година

Близо 9 милиона души са посетили България за изминалата година. Това е със 7 % повече от 2016 г., а приходите от туризъм възлизат на 8 милиарда лева. Това каза зам.-министърът на туризма Любен Кънчев, който откри международната кръгла маса „Културен туризъм“. Форумът е включен в програмата на 15-ото Международно туристическо изложение „Културен..

публикувано на 21.04.18 в 09:30