Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Нова наредба в Своге забранява алкохола в парковете и тълпите на обществени места

Снимка: svoge.bg
Забрана за пиене на алкохол в парковете, за струпване на много хора на обществени места, както и строги санкции за неправилно паркиране, изхвърляне на фасове и чашки, или непристойни изрази и жестове на обществени места - това предвижда нова Наредба за обществения ред на територията на община Своге. Предвиждат се и забрана за влизане в дворове на училища и детски градини в тъмните часове на денонощието.

Наредбата за обществения ред на територията на община Своге не е променяна от 1998 година, обясни пред Радио София зам.-кметът Георги Петков. По думите му, с новият документ се отговаря на очакванията на жителите на града.

Наредбата предвижда по-високи глоби за различни нарушения - от 100 до 200 лева при струпване на шумни компании в паркове и площади, както и за използване на непристойни изрази или жестове на обществено място. За неправилно паркиране санкцията може да достигне до 100 лева, при повторно нарушение.

Глобата за изхвърляне на улицата на фас, хартийка или чашка - ще достига до 50 лева, а ако това стане от автомобил - до 500. След 21.00 часа ще бъде забранено влизането в дворовете на училища, детски градини и социални домове. След намерението на Столичната община за забрана на пиене на алкохол в парковете, Община Своге също смята да забрани тази възможност.  

Зам.-кметът Георги Петков каза, че очаква новата наредба да бъде разгледана от общинските съветници през месец декември. Община Своге смята да се въведе синя зона в центъра на града. Подробностите ще чуете в предаването "Трафик София" след 17 часа.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Представят "Спасените бойни знамена на Българската армия"

Днес от 17:00 часа в Националния военноисторически музей ще бъде открита изложбата "Спасените бойни знамена на Българската армия". Тя е посветена на две значими годишнини - 140 години от създаването на Българската армия и 100 години от края на Първата световна война.  Благодарение на изложбата за първи път ще можем да видим отблизо оригиналите на..

публикувано на 18.07.18 в 16:20

Linkin Park Tribute band - още една стъпка по-близо до нас

Любимците на милиони хора по целия свят Linkin Park вдъхновяват отново феновете си в лицето на българската група Linkin Park Tribute band . Бандата е сформирана на 11 юли 2017 година в София. В момента нейни  членове са Тодор Първанов - вокал, Александър Калпакчиев - китара,  Даниел Борисов - китара, Здравко Петров - барабани, Димитър Стефанов -..

публикувано на 18.07.18 в 16:12

Фолклорна фиеста се завихря във Велико Търново

От 21 до 28 юли всички желаещи ще имат възможност да се насладят на зашеметяваща фиеста от красиви костюми, песни и танци в рамките на 21-ото издание на Международния фолклорен фестивал във Велико Търново. Едни от най-добрите български ансамбли ще покажат нашенските традиции и култура пред многобройна публика, а гостите от чужбина ще ни запознаят..

публикувано на 18.07.18 в 16:00

Участваме с два отбора на Олимпиадата по шахмат за незрящи

За първи път България ще бъде домакин на световно първенство за хора със зрителни увреждания.  Осмото Световно отборно първенство по шахмат за незрящи и слабо виждащи ще се проведе от 21 до 30 юли в София, а в състезанието  ще участват националните отбори на България, Великобритания, Венецуела, Германия, Индия, Испания, Италия, Македония, Полша,..

публикувано на 18.07.18 в 15:45

Стотици животновъди поискаха оставката на земеделския министър

Стотици животновъди протестираха пред Министерския съвет с искане за оставка на земеделския министър Румен Порожанов и директора на Българската агенция по безопасност на храните Дамян Илиев. Те се опитаха дори да нахлуят в сградата, но бяха спрени от жива верига полицаи. Фермерите настояват за промяна в държавната политика по отношение на отрасъла,..

публикувано на 18.07.18 в 14:10