Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Синя зона и в центъра на Своге

Община Своге въвежда синя зона в центъра на града. Проектът за определяне на зоната за платено паркиране вече е изготвен, предстои обществено обсъждане, съобщи пред Радио София зам.-кметът Георги Петков. Причината - липсата на места за паркиране в централната градска част.
 
По-рано стана известно, че нова Наредба за обществения ред на територията на община Своге, изготвена съвместно с КАТ, предвижда строги санкции и за неправилно паркиране - от 20 до 50 лева при първо нарушение, и до 100 лева при повторно. До 200 лева може да достигне санкцията при паркиране върху зелени площи, тротоар или детска площадка. При навлизане по улиците със селскостопанска техника или строителни машини със замърсени гуми, предвижданата глоба е от 200 до 300 лева. А шофьор или пътник в автомобил, който изхвърли фас или друг боклук през прозореца, ще бъде наказван с глоба от 50 до 500 лева. 

Общинският съвет в Своге ще разгледа новите санкции през месец декември.


ВИЖТЕ ОЩЕ
И от мотоклубовете, и от Пътна полиция искат по-малко инциденти и жервти по пътищата

Мотосезонът започва на 24 март

Отдел „Пътна полиция“- СДВР, представители на Столичната община и местните мотоклубове проведоха брифинг по повод предстоящото официално откриване на новия мотосезон в събота, 24 март. Началото на мотосезона тази година е под наслов „Не на агресията на пътя“. Статистиката за последните две години сочи, че тежките катастрофи на мотористи в..

публикувано на 21.03.18 в 17:40

Летище София отчете рекорден ръст на пътниците за 2017 г.

Изминалата 2017 г. беше добра за българската авиация, със значим ръст на превозените пътници от 29.1%. В рамките на годината общо 11.4 млн. пътници са преминали през българските летища с международни, вътрешни и чартърни превози. Това каза председателят на Асоциацията на Българските авиокомпании Светослав Станулов в рамките на срещата „Анализ на..

публикувано на 21.03.18 в 16:15

Алтернативният туризъм като антитеза на масовия туризъм

В предаването “Радиоприемница” продължаваме да обсъждаме различни варианти за поддържане на добра физическа форма и здравословен начин на живот. В днешното издание Любомир Попйорданов - основател на Българската асоциация по алтернативен туризъм, разказва за различните начини за пътуване и почивка. Туризмът е това, което правим ние. Туризмът не е..

публикувано на 21.03.18 в 16:12

Захари Карабашлиев: Без езика човек е непълноценно същество

До днес не бях срещала Захари Карабашлиев, но вече познавах някои от най-близките му хора – Зак,   Никола, Джон. Дори съм живяла с тях за известно време (после се разделихме като приятели, които ще помня дълго). Поканих го да се срещнем в Кой кой е… и си мисля , че този тип интервюта често приличат на Speed dating – не познаваш човека срещу..

обновено на 21.03.18 в 16:05
Мястото, където ще бъде разположена „Бронзовата къща“

Започва заснемането на бункера под бившия мавзолей

Започва заснемането на бункера под бившия мавзолей, който ще бъде превърнат в галерия за съвременно изкуство. Столичната община ще обяви паралелно конкурсите за пространството и за Зона 3, част от проекта за обновяване на централната градска част. Зам.-кметът по направление „Култура, образование, спорт и превенция на зависимости“ Тодор Чобанов..

публикувано на 21.03.18 в 15:56