Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Синя зона и в центъра на Своге

Община Своге въвежда синя зона в центъра на града. Проектът за определяне на зоната за платено паркиране вече е изготвен, предстои обществено обсъждане, съобщи пред Радио София зам.-кметът Георги Петков. Причината - липсата на места за паркиране в централната градска част.
 
По-рано стана известно, че нова Наредба за обществения ред на територията на община Своге, изготвена съвместно с КАТ, предвижда строги санкции и за неправилно паркиране - от 20 до 50 лева при първо нарушение, и до 100 лева при повторно. До 200 лева може да достигне санкцията при паркиране върху зелени площи, тротоар или детска площадка. При навлизане по улиците със селскостопанска техника или строителни машини със замърсени гуми, предвижданата глоба е от 200 до 300 лева. А шофьор или пътник в автомобил, който изхвърли фас или друг боклук през прозореца, ще бъде наказван с глоба от 50 до 500 лева. 

Общинският съвет в Своге ще разгледа новите санкции през месец декември.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Пещерните хора са гледали... Майката Природа

В предаването ни „Радиолексикон“ разговаряхме с малчуганите от 7-а детска градина „Детелина“ в столичния квартал "Гоце Делчев" за корените на човека... Казано иначе, кои са били ПЕЩЕРНИТЕ ХОРА преди много години, с какво са се хранели и как са ловували, както и с какво са рисували по стените. Какво още може да се каже за тях: те спят на..

публикувано на 21.11.17 в 17:42
Кафяв качулат капуцин

Приматите в Столичния зоопарк ще имат нови клетки

Приматите в столичния зоопарк ще бъдат настанени в по-широки и обновени клетки. Това каза за Радио София Катерина Зарева - завеждащ сектор Екологичен-научно образователен център към Зоологическата градина в столицата. Клетките ще бъдат разширени с много дървета и естествени елементи. По време на проектирането сме се консултирали с водещи..

публикувано на 21.11.17 в 17:35

Поскъпва нощното каране на Витоша, подготовката на съоръженията - по график

В момента на Витоша не работи нито един лифт, потвърди пред Радио София Радослав Пеев от "Витоша ски". Текущите ремонти обаче се извършват по график, за да може всички съоръжения в експлоатация да бъдат пуснати в началото на сезона. Очаква се след като премине предстоящата топла вълна, да започне изкуственото заснежаване на писта "Витошко лале"...

публикувано на 21.11.17 в 16:48

Емоция и болка за несъстоялото се обединение на българското национално семейство

"Малкият човек в Голямата война" - така е озаглавена изложбата на Националния военноисторически музей (НВИМ), която ще бъде открита тази вечер в 17.30 ч. Датата на откриването - 21 ноември - Денят на християнското семейство, не е избрана случайно, защото чрез експозицията музеят представя разказ за несъстоялото се обединение на българското..

публикувано на 21.11.17 в 16:20

Мъжете със СПИН са 4 пъти повече от жените

40 милиона души в света носят вируса на ХИВ, само през 2016 година инфектираните са 2 милиона души, сочат данните на ООН за разпространение на СПИН. У нас заразените са между 3000 и 3500 души, а регистрираните болни, по данни от 2016-а, са близо 2700. Останалите не знаят, че са носители на вируса. Данните бяха оповестени от проф. Христо Тасков от..

публикувано на 21.11.17 в 15:45