Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Синя зона и в центъра на Своге

Община Своге въвежда синя зона в центъра на града. Проектът за определяне на зоната за платено паркиране вече е изготвен, предстои обществено обсъждане, съобщи пред Радио София зам.-кметът Георги Петков. Причината - липсата на места за паркиране в централната градска част.
 
По-рано стана известно, че нова Наредба за обществения ред на територията на община Своге, изготвена съвместно с КАТ, предвижда строги санкции и за неправилно паркиране - от 20 до 50 лева при първо нарушение, и до 100 лева при повторно. До 200 лева може да достигне санкцията при паркиране върху зелени площи, тротоар или детска площадка. При навлизане по улиците със селскостопанска техника или строителни машини със замърсени гуми, предвижданата глоба е от 200 до 300 лева. А шофьор или пътник в автомобил, който изхвърли фас или друг боклук през прозореца, ще бъде наказван с глоба от 50 до 500 лева. 

Общинският съвет в Своге ще разгледа новите санкции през месец декември.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Пресечна точка на бизнеса, изкуството и театъра

В Сити марк арт център си партнират бизнесът, изкуството и театъра. Арт центъра събира на едно място хора от различни поколения. Самото място е пълно с енергия и щеше да бъде нечестно, ако го бяхме превърнали в търговски комплекс или нещо, което да носи само материална печалба , разказва собственикът на арт центъра Христо Киров . Архитект на центъра..

публикувано на 23.10.18 в 15:33

Засадиха 25 сребролистни липи в Борисовата градина преди Месеца за борба с рака на белия дроб

В Борисовата градина, в една от страничните алеи между детската площадка със слончето в посока езерото с лилиите бяха засадени 25 сребролистни липи. Инициативата е по повод предстоящия Месеца за борба с рака на белия дроб – ноември, която преминава под надслов „Здравето на природата е твоето здраве“. Нейната основна цел е да се обърне внимание на..

публикувано на 23.10.18 в 15:21

Работодатели идват "на крака" при студентите от ТУ

„Дни на кариерата“ завладяват Техническия университет - София на 23-ти и 24-ти октомври 2018 г. Това е тринадесетата поредна година, в която студентите имат възможност да се срещнат с бъдещите си работодатели, да получат информация за кариерните си възможности и да създадат полезни контакти. В изложението участват над 120 фирми и организации от..

публикувано на 23.10.18 в 15:45

Ул. "Граф Игнатиев" ще се довършва и при по-лошо време

Трамвайните линии по ул. "Граф Игнатиев" вече са положени по цялото протежение на улицата. Това съобщи по време на проверка на реконструкцията на ул. „Солунска“ зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев. В момента се работи по контактно-кабелната мрежа и по поставянето на настилката. Мобилизацията е пълна. Днес по "Граф Игнатиев"работят над 200..

публикувано на 23.10.18 в 14:42

Детска площадка "Хълмчето" вече е безопасна и готова за игри

Тази седмица в предаването "Вашият глас" се отзовахме на сигнала на Илиана Великова, която изрази притеснението си от това, че не може използва една от детските площадки в район „Оборище“, тъй като на една от алеите е зейнала дупка, в която някой лесно може да падне.  Детската площадка „Хълмчето“ се намира в междублоковото пространство на..

публикувано на 23.10.18 в 13:55