Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Синя зона и в центъра на Своге

Община Своге въвежда синя зона в центъра на града. Проектът за определяне на зоната за платено паркиране вече е изготвен, предстои обществено обсъждане, съобщи пред Радио София зам.-кметът Георги Петков. Причината - липсата на места за паркиране в централната градска част.
 
По-рано стана известно, че нова Наредба за обществения ред на територията на община Своге, изготвена съвместно с КАТ, предвижда строги санкции и за неправилно паркиране - от 20 до 50 лева при първо нарушение, и до 100 лева при повторно. До 200 лева може да достигне санкцията при паркиране върху зелени площи, тротоар или детска площадка. При навлизане по улиците със селскостопанска техника или строителни машини със замърсени гуми, предвижданата глоба е от 200 до 300 лева. А шофьор или пътник в автомобил, който изхвърли фас или друг боклук през прозореца, ще бъде наказван с глоба от 50 до 500 лева. 

Общинският съвет в Своге ще разгледа новите санкции през месец декември.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Mamma Mia! Отново заедно" в кината от днес

"Mamma Mia! Отново заедно" - продължението на един от най-забележителните мюзикъли на десетилетието e вече факт и у нас. 29 годишната  Лили Джеймс (звездата от "Пепеляшка" и "Зад волана") ще бъде в светлината на прожекторите като младата Дона, а Мерил Стрийп, Пиърс Броснан, Стелан Скарсгард и Колин Фърт отново ще радват киноманите с невероятното си..

публикувано на 20.07.18 в 17:33

АРЕ да се образоваме

Новият социално-образователен проект "Апетит за образователна промяна" стартира със събития, свързани с развитието на децата извън училище. Програмата е насочена към ученици от 4 до 10 клас, като целта е да се създаде среда, в която да се до обогатяват вече придобитите в училище знания и умения с помощта на практическо обучение.  Първата серия от събития..

публикувано на 20.07.18 в 17:05

Боклукът няма място в планината

Планината е място, където да отидем на разходка, на излет, да спортуваме, да се срещнем с приятели, да се насладим на невероятно чист въздух, тишина и спокойствие.  В последните години, обаче, планината се превръща и в място, където да караме кола, да палим огън, да изхвърляме боклука си в импровизираните кошчета около хижите и по екопътеките, или ако..

публикувано на 20.07.18 в 14:50

Над 200 хил. лева планира Столичната община за ремонти на църковни храмове

Над 200 хил.лв. е сумата, която кметът на София Йорданка Фандъкова предлага да бъде отпусната за строителство и рекострукция на църковни храмове през тази година. От няколко години Столичният общински съвет утвърждава средства за подкрепа на духовните общности, като се очаква докладът с предложението да бъде приет на следващото заседание на Съвета..

публикувано на 20.07.18 в 14:37

Mr. VоG налива догоре това лято

„Проекти крадени, милиони гледания купени… Наливай догоре!“ - още първите думи в новото парче „Наливай догоре“ на Mr. VоG в колаборация с мистериозния артист, криещ се под арт псевдонима OPSA, са предпоставка за тотален хит. А като добавим денс бийта, саркастичния текст и якото видео, със сигурност песента ще бъде сред любимите на всички диджеи...

публикувано на 20.07.18 в 14:34