Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

София Бобчева: Актьорът трябва да е сериозен и отговорен, независимо на коя сцена е

София Бобчева
Снимка: Олга Добрева
Гост в предаването „Кой кой е“ тази седмица бе актрисата София Бобчева. Избрала трудния път на актьора, София вече има редица роли в киното и театъра. При нея успехът идва с упористост, труд и постоянство. След като завършва Националната театрална академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“ през 2008 в класа на проф. Стефан Данаилов е разпределена в Ловешкия театър, две години по-късно играе на сцената на Пазарджишкия театър, а още година след това е поканена да играе в Народния театър „Иван Вазов“ .  


Освен многобройните пиеси, в които участва, София има роли и в киното, и в телевизионни сериали. Част е от актьорския състав на филма „Посоки“ на режисьора Стефан Командарев, който спечели редица родни и международни награди и се очаква да излезе по кината през месец януари догодина.  София играе и една от главните роли в комедията „Летовници“. Филмът е отличен с наградата на публиката на фестивала „Златна роза“ през 2016 г.
За себе си София казва: "Аз се възприемам още като момиче, въпреки, че ми викат госпожа вече, но иначе съм един ведър човек, който обича театъра и киното" и още:

Аз лично много харесвам крайни роли, както крайно комедийни, така и крайно драматични. На мен обче не ми се дават много драматични, по-скоро ме използват за комедийна актриса. Много съм щастлива, защото обичам комедията, но винаги имам някакво желание и нещо друго да направя. Мечтая някой ден да изиграя нещо по-сериозно, въпреки че съм играла по-предишни години такива роли и не са достигнали до много хора - дъщерята Виви в „Професията на госпожа Уорън“ в Ловешкия театър, Мариана в „Капризите на Мариана“. 

СнимкаАктрисата признава, че би искала един ден да изиграе Бланш от „Трамвай желание“, но осъзнава, че за тази роля има време: „Може би трябва малко по-голяма да стана, ама нищо режисьорите да си знаят отсега“. 

София Бобчева смята, че един актьор трябва да бъде сериозен и отговорен към работата си, независимо на коя сцена се намира, било на театралната, или на снимачната площадка. Признава, че обича и киното и театъра - първото, заради невероятната динамика, а второто заради незаменимия контакт с публиката. 

Слушайте разговора с актрисата София Бобчева в звуковия файл.ВИЖТЕ ОЩЕ
Александрина Симеон

Александрина Симеон: Животът е като вода

Преди шест години - през 2012 г., на сцената на джаз фестивала в Банско за първи път пред българска публика излезе Александрина Симеон . Тя живее от шестгодишна в Германия, но въпреки това говори и пее на български. На тазгодишния 21-ви джаз фестивал в Банско отново ще бъде гост, като в квинтета й ще има нов член - джаз тромпетистът Бени Браун, който..

публикувано на 27.05.18 в 10:10

Местността "Кървавото" крие тайните на древните траки и византийци

В "Турагент" тази седмица ви разказахме за местността "Кървавото" край Перник, където са открити римски и тракийски пластове. Много са загадките, които привличат интереса на посетителите към това място. Местността се намира съвсем близо до Пернишката крепост. Според легендата, през 1016 г. Кракра устоява на 88 дневна обсада, при която загиват много..

публикувано на 27.05.18 в 10:00

Психологът Жечка Илиева: При онкозаболяване най-важно е семейството да е сплотено

Фондация „Нана Гладуиш - Една от 8“ и една от фармацевтичните компании в България ще популяризират значението на провежданите клинични изпитвания като реална възможност за пациентите в България - а именно за навлизането на ново лечение и у нас. В информационна брошура организаторите на кампанията посочват, че ново лечение може да получи разрешение за..

публикувано на 26.05.18 в 13:35

Лютиери от няколко континента на Празника на розата

Над 100 хиляди туристи ще посетят Казанлък по време на кулминацията на празненствата за Фестивала на розата. 115-ият Празник на розата започна на 18 май, когато 49 царици на розата избраха 50-ата царица - Михаела Хаджиева. Празненствата продължават цял месец. Празникът на розата се провежда за първи път през 1903 г. като празник на красотата и..

публикувано на 26.05.18 в 10:05

Границите на езика са там, където са границите на личността

В последния работен ден от седмицата, посветена на славянската писменост и култура, в „Радиоприемница“ поканихме доц. Владислав Миланов – преподавател по езикознание в СУ, както и гл. ас. Биляна Борисова – също преподавател в Софийския университет, но по история на българската литература след Освобождението. По време на разговора с тях се опитахме..

публикувано на 25.05.18 в 19:31