Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

София Бобчева: Актьорът трябва да е сериозен и отговорен, независимо на коя сцена е

София Бобчева
Снимка: Олга Добрева
Гост в предаването „Кой кой е“ тази седмица бе актрисата София Бобчева. Избрала трудния път на актьора, София вече има редица роли в киното и театъра. При нея успехът идва с упористост, труд и постоянство. След като завършва Националната театрална академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“ през 2008 в класа на проф. Стефан Данаилов е разпределена в Ловешкия театър, две години по-късно играе на сцената на Пазарджишкия театър, а още година след това е поканена да играе в Народния театър „Иван Вазов“ .  


Освен многобройните пиеси, в които участва, София има роли и в киното, и в телевизионни сериали. Част е от актьорския състав на филма „Посоки“ на режисьора Стефан Командарев, който спечели редица родни и международни награди и се очаква да излезе по кината през месец януари догодина.  София играе и една от главните роли в комедията „Летовници“. Филмът е отличен с наградата на публиката на фестивала „Златна роза“ през 2016 г.
За себе си София казва: "Аз се възприемам още като момиче, въпреки, че ми викат госпожа вече, но иначе съм един ведър човек, който обича театъра и киното" и още:

Аз лично много харесвам крайни роли, както крайно комедийни, така и крайно драматични. На мен обче не ми се дават много драматични, по-скоро ме използват за комедийна актриса. Много съм щастлива, защото обичам комедията, но винаги имам някакво желание и нещо друго да направя. Мечтая някой ден да изиграя нещо по-сериозно, въпреки че съм играла по-предишни години такива роли и не са достигнали до много хора - дъщерята Виви в „Професията на госпожа Уорън“ в Ловешкия театър, Мариана в „Капризите на Мариана“. 

СнимкаАктрисата признава, че би искала един ден да изиграе Бланш от „Трамвай желание“, но осъзнава, че за тази роля има време: „Може би трябва малко по-голяма да стана, ама нищо режисьорите да си знаят отсега“. 

София Бобчева смята, че един актьор трябва да бъде сериозен и отговорен към работата си, независимо на коя сцена се намира, било на театралната, или на снимачната площадка. Признава, че обича и киното и театъра - първото, заради невероятната динамика, а второто заради незаменимия контакт с публиката. 

Слушайте разговора с актрисата София Бобчева в звуковия файл.ВИЖТЕ ОЩЕ

Обсъждат идеен проект на Закона за движение по пътищата

Институтът за пътна безопасност и Софийският университет „Св.Климент Охридски“ организират обществено обсъждане на идеен проект за Закон за движение по пътищата. Обсъждането ще се състои на 24 февруари (събота), от 11:00 до 13:00 часа, в 272 аудитория на Софийския университет. Законопроект за движение по пътищата бе публикуван на сайта на Министерския..

публикувано на 20.02.18 в 18:05

Световно първенство по ски събира журналисти от над 30 държави в Пампорово

Престижното Световно първенство по ски за журналисти тази година ще се проведе в България, в курорта "Пампорово". 178 участници от 30 държави ще покажат своите спортни умения в дисциплините гигантски слалом, паралелен слалом и ски бягане. Организаторите ще представят страната ни и региона на Родопите с поредица от събития с акцент върху българското..

публикувано на 20.02.18 в 17:26

"Като в тъмно огледало" - проект на Теодор Ушев, създаден специално за България

Рисунки върху спасителни термични одеала, видео арт и инсталация с миксирана реалност - това е най-новият и специално направен за България проект, озаглавен "Като в тъмно огледало" на известния наш аниматор Теодор Ушев. Изложбата се открива тази вечер в Софийската градска художествена галерия и ще остане там до 11-ти март. Любопитно е, че след..

публикувано на 20.02.18 в 16:50

Валидираха марка, посветена на инициативата "София - европейска столица на спорта"

Пощенска марка, посветена на инициативата "София - европейска столица на спорта", беше валидирана на церемония в Музея за история на София. Изданието е с тираж 11 хиляди броя, а художник на проекта е Валентин Щинков. Марката е с размер 50/25 мм и е с номинална стойност 1.50 лв. На марката е изобразена статуята на София, а до нея са ситуирани бягащи..

публикувано на 20.02.18 в 15:43

Скритите възможности на Албания, Хърватия, Черна гора и Босна и Херцеговина

В последно време все повече българи с интерес откриват Албания като туристическа дестинация, а само до преди десетина години тази балканска държава спадаше към една от най-слабо познатите в Европа и по Средиземноморието. Освен с богатото си историческо наследство, Албания може да се похвали и с това, че днес е сред страните с най-високо ниво на..

публикувано на 20.02.18 в 15:30