Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

София Бобчева: Актьорът трябва да е сериозен и отговорен, независимо на коя сцена е

София Бобчева
Снимка: Олга Добрева
Гост в предаването „Кой кой е“ тази седмица бе актрисата София Бобчева. Избрала трудния път на актьора, София вече има редица роли в киното и театъра. При нея успехът идва с упористост, труд и постоянство. След като завършва Националната театрална академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“ през 2008 в класа на проф. Стефан Данаилов е разпределена в Ловешкия театър, две години по-късно играе на сцената на Пазарджишкия театър, а още година след това е поканена да играе в Народния театър „Иван Вазов“ .  


Освен многобройните пиеси, в които участва, София има роли и в киното, и в телевизионни сериали. Част е от актьорския състав на филма „Посоки“ на режисьора Стефан Командарев, който спечели редица родни и международни награди и се очаква да излезе по кината през месец януари догодина.  София играе и една от главните роли в комедията „Летовници“. Филмът е отличен с наградата на публиката на фестивала „Златна роза“ през 2016 г.
За себе си София казва: "Аз се възприемам още като момиче, въпреки, че ми викат госпожа вече, но иначе съм един ведър човек, който обича театъра и киното" и още:

Аз лично много харесвам крайни роли, както крайно комедийни, така и крайно драматични. На мен обче не ми се дават много драматични, по-скоро ме използват за комедийна актриса. Много съм щастлива, защото обичам комедията, но винаги имам някакво желание и нещо друго да направя. Мечтая някой ден да изиграя нещо по-сериозно, въпреки че съм играла по-предишни години такива роли и не са достигнали до много хора - дъщерята Виви в „Професията на госпожа Уорън“ в Ловешкия театър, Мариана в „Капризите на Мариана“. 

СнимкаАктрисата признава, че би искала един ден да изиграе Бланш от „Трамвай желание“, но осъзнава, че за тази роля има време: „Може би трябва малко по-голяма да стана, ама нищо режисьорите да си знаят отсега“. 

София Бобчева смята, че един актьор трябва да бъде сериозен и отговорен към работата си, независимо на коя сцена се намира, било на театралната, или на снимачната площадка. Признава, че обича и киното и театъра - първото, заради невероятната динамика, а второто заради незаменимия контакт с публиката. 

Слушайте разговора с актрисата София Бобчева в звуковия файл.



ВИЖТЕ ОЩЕ

"Духът на Европа" изпълва Новогодишния концерт в НДК

В първите часове на новата 2018 г. зала 1 на НДК отново ще стане притегателен център за всички любители на класическата музика с Празничния новогодишен концерт „Духът на Европа“. Тридесет и първото издание на фестивала ще срещне блясъка на традицията с вълшебната цигулка на Светлин Русев и блестящия звук на Фестивалния симфоничен оркестър...

публикувано на 13.12.17 в 17:10

Висшето училище по застраховане с пето поред обучение за учители

Обучение за учители "Как да преподаваме интересно на съвременните деца като ги ангажираме и мотивираме в час" се провежда днес във Висшето училище по застраховане. Обучението e за преподавателите и е петото поред, което организира университетът. Идеята за подобен вид обучения за преподаватели се ражда преди две години, на “среща” между..

публикувано на 13.12.17 в 16:38

Български красоти оценяват туристи, гледайки филми, на път до Истанбул и Одрин

Третото издание на пътуващия Международен турист филм фест , който започва днес, включва 5 български филма, които ще обиколят дестинациите София - Истанбул - Чорлу - Одрин. Фестивалът завладява сърцата на пътуващите с интересния си формат - филмите се прожектират в автобусите по време на път. Туристите от своя страна имат възможността да оценяват..

публикувано на 13.12.17 в 16:25

Къде е пресечната точка между литературата и киното

45-ото издание на Панаира на книгата е в разгара си, а същевременно се провежда и Софийският международен литературен фестивал. Над 200 издателства  от България и чужбина са разположени в НДК, от където тази седмица се излъчва и нашата „Радиоприемница“. До 17 декември предстоят десетки вълнуващи срещи с български и чужди автори, книгоиздатели и..

публикувано на 13.12.17 в 16:11

Част от биоразнообразието на страната ни е на крачка от това да остане в историята

Изпълнителната агенция по горите и Българското дружество за защита на птиците представиха някои от разкритите престъпления срещу дивата природа през 2017г. По време на пресконференцията бяха представени и редица мерки за предотвратяване на престъпленията срещу природата, част от кампанията „Аз пазя горите и орлите на България“. Всеки ден броят на..

публикувано на 13.12.17 в 15:55