Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

София Бобчева: Актьорът трябва да е сериозен и отговорен, независимо на коя сцена е

София Бобчева
Снимка: Олга Добрева
Гост в предаването „Кой кой е“ тази седмица бе актрисата София Бобчева. Избрала трудния път на актьора, София вече има редица роли в киното и театъра. При нея успехът идва с упористост, труд и постоянство. След като завършва Националната театрална академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“ през 2008 в класа на проф. Стефан Данаилов е разпределена в Ловешкия театър, две години по-късно играе на сцената на Пазарджишкия театър, а още година след това е поканена да играе в Народния театър „Иван Вазов“ .  


Освен многобройните пиеси, в които участва, София има роли и в киното, и в телевизионни сериали. Част е от актьорския състав на филма „Посоки“ на режисьора Стефан Командарев, който спечели редица родни и международни награди и се очаква да излезе по кината през месец януари догодина.  София играе и една от главните роли в комедията „Летовници“. Филмът е отличен с наградата на публиката на фестивала „Златна роза“ през 2016 г.
За себе си София казва: "Аз се възприемам още като момиче, въпреки, че ми викат госпожа вече, но иначе съм един ведър човек, който обича театъра и киното" и още:

Аз лично много харесвам крайни роли, както крайно комедийни, така и крайно драматични. На мен обче не ми се дават много драматични, по-скоро ме използват за комедийна актриса. Много съм щастлива, защото обичам комедията, но винаги имам някакво желание и нещо друго да направя. Мечтая някой ден да изиграя нещо по-сериозно, въпреки че съм играла по-предишни години такива роли и не са достигнали до много хора - дъщерята Виви в „Професията на госпожа Уорън“ в Ловешкия театър, Мариана в „Капризите на Мариана“. 

СнимкаАктрисата признава, че би искала един ден да изиграе Бланш от „Трамвай желание“, но осъзнава, че за тази роля има време: „Може би трябва малко по-голяма да стана, ама нищо режисьорите да си знаят отсега“. 

София Бобчева смята, че един актьор трябва да бъде сериозен и отговорен към работата си, независимо на коя сцена се намира, било на театралната, или на снимачната площадка. Признава, че обича и киното и театъра - първото, заради невероятната динамика, а второто заради незаменимия контакт с публиката. 

Слушайте разговора с актрисата София Бобчева в звуковия файл.ВИЖТЕ ОЩЕ

Как се готви боб в Радуил

При гостуването на пътуващото ни "Радиокафе" в село Радуил (само на 8 километра от Боровец), имахме много колоритни срещи. Една от тях беше с Цветанка и Добринка - двете дами, които от 14 години приготвят 10-те казана боб, необходими за изхранване на гостите на ежегодния Фестивал на боба в селото. Те бяха първите ни гости, защото така и така бяха..

публикувано на 22.09.18 в 10:30

Бегачи на Витоша разпределят 6000 наградан фонд

Петото издание на популярното планинско бягане "Витоша моята планина" ще се проведе тази неделя (на 23 септември) и ще е с внушителния награден фонд от 6000 лв. Сред организаторите и тази година са "Витоша ски", Сдружение "Маратон" и "София - Европейска столица на спорта". Материалните награди за томболата сред участниците са над 60. Участие може да..

публикувано на 22.09.18 в 10:25

Отбелязваме Международния ден на мира

С тържествена церемония пред Паметника на Незнайния воин в столицата Дружеството за ООН в България отбеляза Международния ден на мира.  Международният ден на мира - 21 септември, е обявен от ООН през 1981 г. с резолюция 36/67 и повторно приет през 2001 г. с резолюция 55/282. Тази година празникът е обвързан със седемдесетата годишнина от приемането на..

публикувано на 21.09.18 в 16:15
Село Момчиловци

За четвърти път „Фестивал на киселото мляко - култура и традиции“ в село Момчиловци

Уникалното българско кисело мляко, прославило страната ни в Китай, се превръща в повод за празник. От 21 до 23 септември 2018 г. китното родопско село Момчиловци ще бъде домакин на „Фестивал на киселото мляко - култура и традиции“. Идеята на фестивала в смолянското село е да заздрави културната връзка между България и Китай и да популяризира млечния..

публикувано на 21.09.18 в 16:13

Поклонническите пътища из Софийската Света гора - едно различно преживяване

Интересът и възможностите за поклоннически туризъм около София са темата на предаването “Радиоприемница” в последния ден от седмицата, посветена на столицата. В Софийска област има 66 православни манастира, от които 44 са функциониращи. Поклонническият туризъм безспорно носи различно преживяване. Най-големият поклоннически път в България е наречен “Рилския..

публикувано на 21.09.18 в 15:35