Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

София Бобчева: Актьорът трябва да е сериозен и отговорен, независимо на коя сцена е

София Бобчева
Снимка: Олга Добрева
Гост в предаването „Кой кой е“ тази седмица бе актрисата София Бобчева. Избрала трудния път на актьора, София вече има редица роли в киното и театъра. При нея успехът идва с упористост, труд и постоянство. След като завършва Националната театрална академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“ през 2008 в класа на проф. Стефан Данаилов е разпределена в Ловешкия театър, две години по-късно играе на сцената на Пазарджишкия театър, а още година след това е поканена да играе в Народния театър „Иван Вазов“ .  


Освен многобройните пиеси, в които участва, София има роли и в киното, и в телевизионни сериали. Част е от актьорския състав на филма „Посоки“ на режисьора Стефан Командарев, който спечели редица родни и международни награди и се очаква да излезе по кината през месец януари догодина.  София играе и една от главните роли в комедията „Летовници“. Филмът е отличен с наградата на публиката на фестивала „Златна роза“ през 2016 г.
За себе си София казва: "Аз се възприемам още като момиче, въпреки, че ми викат госпожа вече, но иначе съм един ведър човек, който обича театъра и киното" и още:

Аз лично много харесвам крайни роли, както крайно комедийни, така и крайно драматични. На мен обче не ми се дават много драматични, по-скоро ме използват за комедийна актриса. Много съм щастлива, защото обичам комедията, но винаги имам някакво желание и нещо друго да направя. Мечтая някой ден да изиграя нещо по-сериозно, въпреки че съм играла по-предишни години такива роли и не са достигнали до много хора - дъщерята Виви в „Професията на госпожа Уорън“ в Ловешкия театър, Мариана в „Капризите на Мариана“. 

СнимкаАктрисата признава, че би искала един ден да изиграе Бланш от „Трамвай желание“, но осъзнава, че за тази роля има време: „Може би трябва малко по-голяма да стана, ама нищо режисьорите да си знаят отсега“. 

София Бобчева смята, че един актьор трябва да бъде сериозен и отговорен към работата си, независимо на коя сцена се намира, било на театралната, или на снимачната площадка. Признава, че обича и киното и театъра - първото, заради невероятната динамика, а второто заради незаменимия контакт с публиката. 

Слушайте разговора с актрисата София Бобчева в звуковия файл.ВИЖТЕ ОЩЕ

Александър е на 12. Не може да говори, но не спира да опитва

Александър Василев от Перник e eдно изключително лъчезарно момче, на 12 години, на което „Българската Коледа“ помага вече три години. С дарените средства Александър провежда терапия, която му помага, за да подобри социалните, емоционалните и умствени нарушения, които има заради аутизма. Едно от най-явните подобрения, които майка му Албена..

публикувано на 14.12.18 в 18:01

Яви ни подарява "Безброй луни"

"Безброй луни" е озаглавен новият сингъл на Явор Велчев - Яви. Песента е по музика на Явор Велчев - Яви и Светлин Къслев, текстът е на самия Яви, а аранжиментът на Светлин Къслев.  Както сам споделя Яви, звученето на песента е новаторско и различно от предходните му проекти.  Яви е на музикалната сцена от ранна детска възраст. На 16 години основава..

публикувано на 14.12.18 в 17:56

Доц. д-р Баки Хюсеинов: Дискриминацията пречи на икономическия растеж

Дискриминационните въпроси трябва да бъдат сред приоритетите на държавата и ЕС, защото те са залегнали и в Стратегия 2020 на ЕС за интелигентен приобщаващ растеж. Ако не се премахнат въпросите за дискриминацията, няма как да има икономически растеж в държавите. Това каза доц. д-р Баки Хюсеинов, зам.-председател на Комисията за защита от..

публикувано на 14.12.18 в 17:34

Новата книжарница “Перото” като витрина на българското книгоиздаване

НДК винаги е бил дом на книгата, но по време на панаира на книгата и Софийския литературен фестивал, е още по-прекрасно, с толкова много читатели и почитатели на книгите Настроението и топлината, която излъчват е прекрасна , каза директорът на Националния център на книгата в НДК и Литературен клуб „Перото“ Светлозар Желев . От началото на..

публикувано на 14.12.18 в 16:23
Зорница Христова описва впечатленията си от срещите с малките читатели

Зорница Христова: Децата четат по-гладко езика на картинките, отколкото възрастните

На Панаира на книгата и Литературния фестивал срещнах страхотни умни, находчиви деца – сподели впечатленията си пред Радио София и Зорница Христова – известна преводачка от английски език, журналистка и авторка на детски книги (позната и като Точица ). Повечето книги са на два езика – на думите и на картинките - обясни тя в..

публикувано на 14.12.18 в 15:31