Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Да обиколим света с един пътуващ блогър

Снимка: Личен архив
В "Шоколад" този път ви срещаме с една млада приключенка. Казва се Ирина Сушко и е работила като софтуерен инженер, а сега определя себе си като пътуващ блогър.

Казва, че все още програмира от време на време, но не какво да е…, а собствената си Съдба. През 2014 година тя решава да напусне работата си и от тогава пътува по целия свят. За 4 месеца успява да обиколи цели 53 държави.Отпразнува своя 30-и рожден ден на остров Гили, Индонезия, след което изкачва активен вулкан, пътешествието й продължава до Бали, където практикува йога и хапва вкусотии, а в Тайланд се учи да гмурка и едва не умира.

Какво случва по времето на едно 4 месечно пътешествие от Индонезия до Япония - чуйте разказа й в интервюто на Петя Зунгорлиева. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Фотоепопея от 140 снимки показва Освобождението ни преди 140 години

В 140 фотографии, придружени от богата текстова информация, са представени символично 140 мига от живота на българското опълчение. Всичко това е част от фотоизложбата посветена на 140 години от Освобождението на София и България Епопея за незабравимите български опълченци . Тя е подредена в "Триъгълната кула на Сердика" на Регионалния исторически..

публикувано на 22.01.18 в 17:16

Представиха българския знак за доверие за интернет магазини

Българската национална асоциация „Активни потребители” и Европейската организация на потребителите /BEUC/ представиха българския знак за доверие за интернет магазини "е! надежден”. Знакът ще се поставя като лого на интернет магазините в България, които успешно прилагат критериите за надеждност, свързани с информирането на потребителите, сигурността и..

публикувано на 22.01.18 в 17:07
Владислава Симеонова

Божурище реализира два социални проекта с финансиране от ЕС

Община Божурище развива много и разнообразни културни дейности. Разполага с 6 читалища и радва посетителите си с множество фестивали. Зам. кметът Владислава Симеонова , която отговаря за културата, образованието, социалните дейности, здравеопазването и спорта в общината, каза: Читалищата развиват културата в общината, поддържат местните традиции и..

публикувано на 22.01.18 в 16:35

7500 участника ще се включат в тазгодишната „Сурва“

Остават броени дни до едно от най-вълнуващите събития у нас. Международният фестивал на маскарадните игри "Сурва" ще се проведе на 26, 27 и 28 януари в Перник и се очертава да бъде най-мащабното от всички издания на събитието до сега. Близо 7500 участника ще се включат в тазгодишната „Сурва“. Кукерският фестивал в Перник се провежда за 27 път,..

публикувано на 22.01.18 в 16:15
Красимир Вълчев

Професионални паралелки ще се сформират и с по-малък брой ученици

Училищата, които обучават деца на родители с ниско образование, ще получават повече пари от бюджета. Средствата ще могат да се използват за увеличение на заплатите на персонала или за бонуси към възнагражденията. Също така може да отиват за преподавателите, които са включени в екипите за връщане на отпаднали ученици в клас, за заплата на социален..

публикувано на 22.01.18 в 15:52