Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Стефан Данаилов - един рицар с броня

Най-обичаният български актьор на 75
Сигурно няма награда, която Стефан Данаилов да не е получил. На 9 декември любимият актьор навършва 75 години
Снимка: БГНЕС

Животът на Стефан Данаилов е един сериал, казва Георги Тошев и допълва, че нито един, два или повече филми биха го изчерпили.
И все пак специален екип, част от който е и журналистът Георги Тошев е направил два филма, посветени на най-популярния и обичан български актьор Стефан Данаилов, който на 9 декември ще отпразнува своя 75-и рожден ден.
Единият филм е пълнометражен документален, озаглавен е Стефан Данаилов: Монолог и ще бъде представен предпремиерно на 4 декември в кино "Одеон". Другият е телевизионен и ще бъде излъчен на рождения ден на актьора - 9 декември. Неговото заглавие е Стефан Данаилов: Различният.


Сред събитията, посветени на юбилея на актьора, е и официалното представяне на автобиографичната му книга Романът на моя живот.
Датата е 9 декември, а мястото - Народният театър "Иван Вазов".
Георги Тошев, който е съавтор на книгата, отбелязва, че ценността на подобно издание Книгата ще бъде представена в Народния театър на рождения ден на актьорае да се кажат не много известни или неизвестни факти от живота на Стефан Данаилов, защото той е толкова популярен и общителен  човек, че имаш чувството, че е казал всичко. Всъщност от тук идва и трудността на книгата, отбелязва Георги Тошев и уточнява: Връщал съм се до 60-те години, за да видя какво е разказвал, как са се променяли оценките му за роли, работни процеси, за лични взаимоотношения. Много трудно е да направиш баланса на един образ, за който ние българите си мислим, че познаваме много добре. А те не са много: Стефан Данаилов и Лили Иванова. Това са личности, които са се разписали в най-новата история на България и дали ги харесваме или не - те са там. Единственото, което ни остава е да искаме да разберем тяхната логика, да оценим - ако можем, техния талант, да преценим доколко те са част от нашия живот.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Ива Тодорова

Ива Тодорова между музиката и студентския живот

Младата певица Ива Тодорова, която стана известна в музикалния формат "Гласът на България", от тази година е студентка по архитектура.  Въпреки възможностите за учене в чужбина, Ива избра да продължи образованието си в България - заради музиката. Да съчетаваш две толкова различни неща със сигурност е трудно, но "сънят е за слабите", както казва Ива...

публикувано на 16.11.18 в 17:37

Любомир Кючюков разказва за Съдбата на Светлородните в дебютното си едноименно фентъзи

На таен съвет в Мрачните планини седемте Тъмни повелители, предвождали в миналото народа на Сиан, решават да подновят Вековната война срещу стария враг - кралството Калеа. Орденът на сианските магове, начело с господаря на тъмнината Зарк, си връща властта и съумява с предателство да премахне защитното заклинание на Светлородните - принц Дерин, принц..

публикувано на 16.11.18 в 17:21

Калоян Георгиев - първият българин, спечелил стипендия "Йенчинг" в Китай

Първият българин, спечелил престижната стипендия "Йенчинг" в Китай, е младият и талантлив Калоян Георгиев.  Всяка година по 4000 млади лидери от над 35 държави в целия свят кандидатстват за стипендията, но накрая само 100 души биват одобрени. Калоян успява да се класира, което го прави първия българин спечелил стипендията откакто академията е създадена...

публикувано на 16.11.18 в 17:15

Шумни съседи - а сега накъде?

В предаването "Вашият глас" обърнахме внимание на шумните съседи. Почти всеки от нас се е сблъсквал с комшии, които слушат музика силно и до късно, говорят на висок тон, карат се, а децата им тичат в апартамента над нас до късно през нощта, когато се опитваме да спим.  С подобен проблем се сблъсква и Флорет Тодорова, когато в общинско жилище над..

публикувано на 16.11.18 в 17:13

“Неспир” - поезията пречупена през рап музиката

Трима студенти от Софийския университет - Иво Димов , Иван Савов и Любомир Кючуков , освен студенти по право и културология, правят в свободното си време рап музика. Момчетата не следват утвърдените стереотипи, спадащи към този стил музика, а рапират по стихове на български поети. Тримата приятели прекарват свободното си време в импровизирано студио..

публикувано на 16.11.18 в 17:07