Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Стефан Данаилов - един рицар с броня

Най-обичаният български актьор на 75
Сигурно няма награда, която Стефан Данаилов да не е получил. На 9 декември любимият актьор навършва 75 години
Снимка: БГНЕС

Животът на Стефан Данаилов е един сериал, казва Георги Тошев и допълва, че нито един, два или повече филми биха го изчерпили.
И все пак специален екип, част от който е и журналистът Георги Тошев е направил два филма, посветени на най-популярния и обичан български актьор Стефан Данаилов, който на 9 декември ще отпразнува своя 75-и рожден ден.
Единият филм е пълнометражен документален, озаглавен е Стефан Данаилов: Монолог и ще бъде представен предпремиерно на 4 декември в кино "Одеон". Другият е телевизионен и ще бъде излъчен на рождения ден на актьора - 9 декември. Неговото заглавие е Стефан Данаилов: Различният.


Сред събитията, посветени на юбилея на актьора, е и официалното представяне на автобиографичната му книга Романът на моя живот.
Датата е 9 декември, а мястото - Народният театър "Иван Вазов".
Георги Тошев, който е съавтор на книгата, отбелязва, че ценността на подобно издание Книгата ще бъде представена в Народния театър на рождения ден на актьорае да се кажат не много известни или неизвестни факти от живота на Стефан Данаилов, защото той е толкова популярен и общителен  човек, че имаш чувството, че е казал всичко. Всъщност от тук идва и трудността на книгата, отбелязва Георги Тошев и уточнява: Връщал съм се до 60-те години, за да видя какво е разказвал, как са се променяли оценките му за роли, работни процеси, за лични взаимоотношения. Много трудно е да направиш баланса на един образ, за който ние българите си мислим, че познаваме много добре. А те не са много: Стефан Данаилов и Лили Иванова. Това са личности, които са се разписали в най-новата история на България и дали ги харесваме или не - те са там. Единственото, което ни остава е да искаме да разберем тяхната логика, да оценим - ако можем, техния талант, да преценим доколко те са част от нашия живот.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Музиката от "Джеймс Бонд" събира Софийската филхармония и музиканти "извън петолинието"

56 години след появата нa харизматичния агент 007 за първи път на малкия екран и в разгара на снимките на 26-ия филм за Джеймс Бонд, който се очаква да тръгне по световните кина на 8 ноември 2019-а, Софийската филхармония под диригентската палка на маестро Найден Тодоров ще припомни някои от най-хубавите музикални моменти на превърналата се в класика..

публикувано на 17.02.18 в 13:50

Грижа за новородени и диагностика на бременни с най-модерна апаратура в 28-те области на страната

Мащабен проект на Министерството на здравеопазването направи възможен достъпът до високоспециализирана модерна апаратура за пренатална и неонатална диагностика и за грижа на бременните жени и най-малките пациенти във всички 28 области в страната. Основната му цел -  намаляване на детската смъртност в България. През 2016 г. в страната са умрели 423 деца..

публикувано на 17.02.18 в 13:35

Връхлети ли ни ноцебо ефектът, трябва да потърсим помощ

В "Контрасти" тази седмица се спряхме на ноцебо ефекта . Какво го поражда, до какво води, каква е ролята на родителите за неговата поява, кои по-често са засегнати от него-мъжете или жените и как може да се освободим от него? Тези въпроси коментира Яна Кирова . Терминът идва от латински и буквално означава “ще пострадам”. Докато при плацебо ефекта се..

публикувано на 17.02.18 в 11:05

На зимен фестивал в хижа "Плевен", защо не

В "Турагент" тази седмица ви поканихме на зимен фестивал на хижа "Плевен" с изкачване на връх Ботев. Маршрутът е изключително живописен, а изкачването на най-високият връх в Стара планина е по красив панорамен път с гледки към северна и южна България. Програмата включва много активности, но сами можем да изберем в кои от тях да се включим. Зимното..

публикувано на 17.02.18 в 10:05

Повече паркоместа с по-бърза процедура по отстраняване на изоставени автомобили

Срокът за стартиране на процедурата за преместване на излязло от употреба МПС да бъде съкратен, искат от Столичната община. Те ще предложат на Народното събрание да преразгледа изискването за годишния технически преглед. В момента, за да бъде премахнато от мястото си, возилото трябва да е с пропуснат преглед поне 2 години, а от Общината..

публикувано на 16.02.18 в 17:35