Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Стефан Данаилов - един рицар с броня

Най-обичаният български актьор на 75
Сигурно няма награда, която Стефан Данаилов да не е получил. На 9 декември любимият актьор навършва 75 години
Снимка: БГНЕС

Животът на Стефан Данаилов е един сериал, казва Георги Тошев и допълва, че нито един, два или повече филми биха го изчерпили.
И все пак специален екип, част от който е и журналистът Георги Тошев е направил два филма, посветени на най-популярния и обичан български актьор Стефан Данаилов, който на 9 декември ще отпразнува своя 75-и рожден ден.
Единият филм е пълнометражен документален, озаглавен е Стефан Данаилов: Монолог и ще бъде представен предпремиерно на 4 декември в кино "Одеон". Другият е телевизионен и ще бъде излъчен на рождения ден на актьора - 9 декември. Неговото заглавие е Стефан Данаилов: Различният.


Сред събитията, посветени на юбилея на актьора, е и официалното представяне на автобиографичната му книга Романът на моя живот.
Датата е 9 декември, а мястото - Народният театър "Иван Вазов".
Георги Тошев, който е съавтор на книгата, отбелязва, че ценността на подобно издание Книгата ще бъде представена в Народния театър на рождения ден на актьорае да се кажат не много известни или неизвестни факти от живота на Стефан Данаилов, защото той е толкова популярен и общителен  човек, че имаш чувството, че е казал всичко. Всъщност от тук идва и трудността на книгата, отбелязва Георги Тошев и уточнява: Връщал съм се до 60-те години, за да видя какво е разказвал, как са се променяли оценките му за роли, работни процеси, за лични взаимоотношения. Много трудно е да направиш баланса на един образ, за който ние българите си мислим, че познаваме много добре. А те не са много: Стефан Данаилов и Лили Иванова. Това са личности, които са се разписали в най-новата история на България и дали ги харесваме или не - те са там. Единственото, което ни остава е да искаме да разберем тяхната логика, да оценим - ако можем, техния талант, да преценим доколко те са част от нашия живот.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Добрият работодател се познава не само по данъчната декларация за доходите

Кои работодатели искат да са най-... в 8 категории

Остават няколко дни до крайния срок за кандидатстване в конкурса „Работодател на годината“, който има за цел да отличи най-добрите български компании. Желаещите имат възможност да изпращат своите кандидатури до 24 август в уеб сайта на организатора - форума „Кариера в България. Защо не?". "Макар това да е първото издание на конкурса, то предизвиква..

публикувано на 16.08.18 в 16:46

"Зелената библиотека" среща читателите с детския автор Боби Мирчев

Независимо от ремонтните дейности на площад „Славейков“ и по ул. „Граф Игнатиев“, в последните два месеца Столичната библиотека е раздала с 20 хиляди книги повече, отколкото за същия период на миналата година. До края на 2018-а от библиотеката очакват бройката до достигне половин милион книги за тази година. Това е възможно благодарение на инициативи..

публикувано на 16.08.18 в 16:15

Родители готвят протест за приема и недостига на места в софийските детски градини

Протест с искане за разширения и за построяване на нови детски градини и училища в София организират от Инициативния комитет за качествена и иновативна образователна система на 10 септември. Друго основно искане на организаторите на протеста е за кадрови промени в Дирекция „Образование“ на Столичната община. Това обяви за Радио София председателят на..

обновено на 16.08.18 в 15:51

Отваря врати най-голямата детска градина в София

Най-голямата детска градина в София ще отвори врати на 3 септември. Тогава ще бъде открита новоизградената сграда-филиал към 76-а градина „Сърничка“ в район „Младост“ и в това детско заведение вече ще има общо 20 групи. Директорът Петя Янкова посочи, че към момента са записани 232 деца във филиала: Децата вече са приети. Разпределени са в две..

публикувано на 16.08.18 в 15:35

Въпреки неприятната миризма, не е отчетено превишаване на основните замърсители на въздуха

Не е отчетено превишаване на основните замърсители на въздуха в няколко столични района. Това става ясно от данните от експресния анализ от мобилната лаборатория на Изпълнителната агенция по околна среда към момента не показват превишавания на основните показатели, характеризиращи качеството на атмосферния въздух. Замерванията бяха направени по..

публикувано на 16.08.18 в 14:55