Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

В спектакъла "Синатра:Вегас"

Валерия Стоянова ще пее с Васил Петров "Something Stupid"

На 4 декември сцената на зала 1 на НДК ще се преобрази в джаз клуб от 60-те години във Вегас. Поводът е представянето на концерт-спектакъла "Синатра: Вегас" на Васил Петров с биг-бенда на Националното радио, дирижиран от маестро Антони Дончев.

В концерта ще участват няколко гост солисти, сред които Хилда Казасян, Весела Бонева, бас баритонът Брус Джонсън, както и 10-годишната Валерия Стоянова
Валерия е ученичка в 4-ти клас в столичното училище "Братя Миладинови". Казва, че е започнала да свири на пиано от 6-годишна. Еднакво обича да свири и пее, а напоследък и да танцува.

Щастлива е, че има възможност да партнира на Васил Петров. Не се страхува от голямата сцена, а по-скоро се вълнува и вярва, че изявата й ще бъде успешна. Надява се и в бъдеще да имат съвместни участия. Самият Васил Петров е очарован от Валерия и споделя, че има планове за нея.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ива Тодорова

Ива Тодорова между музиката и студентския живот

Младата певица Ива Тодорова, която стана известна в музикалния формат "Гласът на България", от тази година е студентка по архитектура.  Въпреки възможностите за учене в чужбина, Ива избра да продължи образованието си в България - заради музиката. Да съчетаваш две толкова различни неща със сигурност е трудно, но "сънят е за слабите", както казва Ива...

публикувано на 16.11.18 в 17:37

Любомир Кючюков разказва за Съдбата на Светлородните в дебютното си едноименно фентъзи

На таен съвет в Мрачните планини седемте Тъмни повелители, предвождали в миналото народа на Сиан, решават да подновят Вековната война срещу стария враг - кралството Калеа. Орденът на сианските магове, начело с господаря на тъмнината Зарк, си връща властта и съумява с предателство да премахне защитното заклинание на Светлородните - принц Дерин, принц..

публикувано на 16.11.18 в 17:21

Калоян Георгиев - първият българин, спечелил стипендия "Йенчинг" в Китай

Първият българин, спечелил престижната стипендия "Йенчинг" в Китай, е младият и талантлив Калоян Георгиев.  Всяка година по 4000 млади лидери от над 35 държави в целия свят кандидатстват за стипендията, но накрая само 100 души биват одобрени. Калоян успява да се класира, което го прави първия българин спечелил стипендията откакто академията е създадена...

публикувано на 16.11.18 в 17:15

Шумни съседи - а сега накъде?

В предаването "Вашият глас" обърнахме внимание на шумните съседи. Почти всеки от нас се е сблъсквал с комшии, които слушат музика силно и до късно, говорят на висок тон, карат се, а децата им тичат в апартамента над нас до късно през нощта, когато се опитваме да спим.  С подобен проблем се сблъсква и Флорет Тодорова, когато в общинско жилище над..

публикувано на 16.11.18 в 17:13

“Неспир” - поезията пречупена през рап музиката

Трима студенти от Софийския университет - Иво Димов , Иван Савов и Любомир Кючуков , освен студенти по право и културология, правят в свободното си време рап музика. Момчетата не следват утвърдените стереотипи, спадащи към този стил музика, а рапират по стихове на български поети. Тримата приятели прекарват свободното си време в импровизирано студио..

публикувано на 16.11.18 в 17:07