Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Когато снежните човеци оживеят

Официално вече сме на коледна вълна, защото декември вече дойде. Почитателите на коледните празници сигурно вече са започнали да отброяват дните преди да могат да отворят подаръците под елхата, но не бързайте, нека първо се порадваме на снега. А защо вали

СНЯГ

и от какво е направен? Това може да разберете от децата от 7-а детска градина „Детелина“ в столичния квартал "Гоце Делчев".

Те ще ви обяснят и как може да съживим снежния човек на двора. Нека не се заблюждаваме и да мислим, че съществува магия или вещици, които могат да правят такива неща. Просто трябва да заложим на познатата операционна маса - взимаме сърцето на човек от плът и кръв и го слагаме на снежния… и готово.

Снежните човеци си имат и своите тайни:
- тайната е да краде душата на човека;
- може просто да си седи там и да чака някой да го разходи като куче;
- може да седи и да се прави, че не мърда, а после кучето се обръща и му хвърля кокал.

ВИЖТЕ ОЩЕ

С иновативната си система Снежана Бахчеванова иска певците да бъдат артисти

Иновативната система “Музикална теория и практика” на Снежана Бахчеванова беше представена тази събота, като заедно с премиерата на двете части на едноименния учебник, се проведе и дискусия. В Радиокафе днес гостува авторът и преподавател във Voice Academy. Иновативната система е свързана с професионалната програма "Singer-Songwriter",..

публикувано на 17.12.18 в 12:06
Иван Бърнев

Иван Бърнев: Учили сме се в движение на актьорско майсторство в киното

Гост в предаването "Кой кой е" по Радио София бе един човек, преживял десетки съдби благодарение на своята кариера. А това е така, защото той е актьор. Името му е Иван Бърнев. Роден е през 1973 година в Добрич, но детството му преминава във Варна. Отраснал там през 80-те, първите му години са били изпълнени със смях и забави, неприсъщи на децата..

публикувано на 17.12.18 в 11:38

Как дневният режим влияе на здравето ни?

В книгата си „Промени режима си, подобри здравето си” д-р Сухас Кширсагар посочва кои са най-подходящите часове за хранене, сън, работа и спорт, за да намалим стреса, да повишим тонуса си, да постигнем оптимално тегло, да спим пълноценно. Водещият учен съчетава най-новите революционни открития в хронобиологията - науката за биоритмите и биологичния..

публикувано на 17.12.18 в 11:31

Истински кораб на сцената на театър “Азарян”

Истински кораб ще акостира в 19.00 часа на сцената на театър “Азарян” в премиерния спектакъл “Островът на съкровищата”. Режисьор на постановката по популярния приключенски роман на Робърт Луис Стивънсън, е Анастасия Събева, а в ролята на страшния пират Флинт е Христо Мутафчиев. Актьорът Стелиан Радев е автор на музиката в спектакъла. За мен най-важно е..

публикувано на 17.12.18 в 11:29

"Голям Сечко рън" събира любители на планинското бягане в Стара планина

Десетки любители на зимната планина ще се включат в планинско бягане по южния склон на Стара планина в покрайнините на София. Датата е 13 януари, а началната точка - Бухово, което е в рамките на столичния район "Кремиковци". Трасетата са три - късо, средно и дълго, а посоката е хижа "Мургаш". Южните склонове на Стара планина предполагат приятно за..

публикувано на 15.12.18 в 11:05