Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Протестиращи от "Булгартабак" спряха движението по бул. "Драган Цанков"

| обновено на 06.12.17 в 11:57
Снимка: Шени Лавсова, БНР
Служители на „Булгартабак“ излязоха на „спонтанен“ протест. Шествието е под надслов „Искаме работа, не правим контрабанда“. Протестиращите тръгнаха в 10.00 часа от Националния стадион "Васил Левски".

Около 10.30 протестиращите излязоха и на бул. "Драган Цанков" като по този начин спряха движението по натоварения булевард. Към момента движението вече е пуснато.

"Не сме контрабандисти" - с такива плакати над 1500 работници от "Булгартабак" се събраха на протест пред националния стадион "Васил Левски".

Протестиращите се разделиха на два лъча - единият пое към Народното събрание, а другият - към централата на партията на Христо Иванов "Да, България". Причината е, че от тази партия са отправили обвинения към фирмата, позовавайки се на доклад на турски спецслужби, че се занимава с контрабанда.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Боби Михайлов пое четвърти мандат като президент на БФС

Борислав Михайлов остава президент на Българския футболен съюз. На днешния VІІІ редовен Конгрес на централа бившият вратар на националния ни отбор събра 463 гласа от общо 504 действителни. Той пребори конкуренцията на другите двама кандидати Любослав Пенев и Ивайло Дражев, които събраха съответно по 36 и 5 гласа. По този начин Михайлов си осигури..

публикувано на 16.02.18 в 16:45

52 семейства в Нови Искър поискаха безплатни пелетни печки

52 домакинства от Нови Искър са подали молби за безплатни печки на пелети. Подаването на документи приключи на 8 февруари. Това съобщи за радио София кметът на района Даниела Райчева. Инициативата е пилотна и е част от Програмата за подобрение качеството на атмосферния въздух на Столичната община до 2020 г. Една от целите на проекта е да насърчи..

публикувано на 16.02.18 в 14:55

Обсъждат регулирано кръгово движение в Божурище

Среща-разговор, посветена на проекта за изграждане на регулирано кръгово движение, ще се проведе в Божурище. Кметът на общината Георги Димов и изпълнителният директор на Национална компания „Индустриални зони“ Антоанета Барес ще изложат плановете за изграждане на кръстовището, както и намеренията за удължаване на столичния булевард „Царица Йоанна“ до..

публикувано на 16.02.18 в 14:03
проф. Камен Плочев

Здравният министър поиска оставката на управителя на НЗОК

Здравният министър Кирил Ананиев е поискал оставката на управителя на Националната здравноосигурителна каса проф. Камен Плочев , предаде БГНЕС. Причина за искането, отправени преди няколко дни, е писмо, което проф. Плочев е изпратил до председателя на парламента с..

публикувано на 16.02.18 в 10:32

Започва Китайската нова година

Днес Китай посреща своята Нова година – 4716 по лунния календар. Според китайския зодиак 2018-а ще мине под знака на Жълтото земно куче, пише БГНЕС. Празникът е известен като Пролетен фестивал на Китай. Той е един от най-важните в страната. По григорианския календар датата на китайската нова година е различна всяка година, но винаги е между 21 януари..

публикувано на 16.02.18 в 09:40