Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Протестиращи от "Булгартабак" спряха движението по бул. "Драган Цанков"

| обновено на 06.12.17 в 11:57
Снимка: Шени Лавсова, БНР
Служители на „Булгартабак“ излязоха на „спонтанен“ протест. Шествието е под надслов „Искаме работа, не правим контрабанда“. Протестиращите тръгнаха в 10.00 часа от Националния стадион "Васил Левски".

Около 10.30 протестиращите излязоха и на бул. "Драган Цанков" като по този начин спряха движението по натоварения булевард. Към момента движението вече е пуснато.

"Не сме контрабандисти" - с такива плакати над 1500 работници от "Булгартабак" се събраха на протест пред националния стадион "Васил Левски".

Протестиращите се разделиха на два лъча - единият пое към Народното събрание, а другият - към централата на партията на Христо Иванов "Да, България". Причината е, че от тази партия са отправили обвинения към фирмата, позовавайки се на доклад на турски спецслужби, че се занимава с контрабанда.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Приеха новите учебни програми за 11-и и 12-и клас

Новите учебни програми за учениците в XI и XII клас по български език и по литература, математика, гражданско образование, чужд език (немски, английски, френски, испански, италиански и руски), физическо възпитание са утвърдени. Преподаването по тях ще започне от учебната 2020/2021 година. С утвърждаването на тези програми се затваря пълният..

публикувано на 16.08.18 в 15:27

Два квартала в Перник с нови спортни площадки

Две нови спортни площадки ще отворят врати в Перник. Съоръженията се намират в кварталите "Драгановец" и "Проучване". В кв."Проучване" старата площадка е била разрушена, защото е имало стърчащи железа и била опасна за ползване. Сега теренът се разширява, прави се футболно и баскетболно игрище. Ще бъдат монтирани пейки за зрители, също и..

публикувано на 16.08.18 в 09:33

Здраве и стил на живот - избрано от печата

Разходите ни растат, доходите изостават, извежда в заглавие ТРУД . Ръстът на разходите на домакинствата у нас изпреварва този на доходите, показват данните на Националния статистически институт. Общият доход средно на лице от домакинство през второто тримесечие на 2018 г. е 1 474 лв. и спрямо същия период на 2017 г. се повишава с 8,7%. В същото..

публикувано на 16.08.18 в 09:05

Добро време и за море, и за планина

Днес ще е предимно слънчево. В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността, главно над планинските райони в Западна България и Родопите, но ще е почти без валежи. Ще продължи да духа слаб, в Дунавската равнина и източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Температурите ще останат без съществена промяна и максималните..

публикувано на 16.08.18 в 08:32

Тунелопробивната машина на третия метролъч достигна до станцията при кино “Одеон”

Днес тунелопробивната машина на третия лъч достигна до метростанцията на бул. “Патриарх Евтимий” при кино “Одеон”, съобщи кметът Йорданка Фандъкова в профила си на социална мрежа. За 32 дни машината изкопа тунела между станцията на бул. “Витоша” и на бул. “Патриарх Евтимий”. Машината влиза на станцията със скорост от 35 мм на минута, като..

публикувано на 15.08.18 в 12:30